Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2010-03-11 12:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ā, vēl man lūk kāda ideja radās

japāņiem jūrā peld tāda zivs - fugu. šī zivs ir indīga, ja tā nav pareizi pagatavota, tāpēc japāņi cenšas to pagatavot pareizi. par garšu spriest es nevaru, jo nekad neesmu to ēdis, taču uzlēcošajiem saules zemes pārstāvjiem, šķiet, ir pohuj, ko rīt, kamēr dažādiem tūristiem tur pats kaifs un eksotika, pagaršot to, no kā viņi varētu citos apstākļos nosprāgt, un viņi bezmaz speciāli tur brauc, apēst fugu zivi. karoče, fugu zivs ir brends un trends.
a tā kā mēs pēc aināra š. izteikumiem, kā es saprotu, arī esam tūrisma lielvalsts...

...par velti atdodu absolūti šiku ideju skukas restorānam - gatavot mušmires. es, protams, neesmu ne pavārs, ne restorāna vadītājs, taču mušmires, domāju, var novārīt vai dacept līdz kaut kādai stadijai, kad tās var ēst. diemžēl tas nav pirmais pamatēdiens bet garnieris, taču kā jums patīk "pīle ar mušmirēm"? tas izklausās intriģējoši! vēl var domāt poētiskus nosaukumus ēdieniem, teiksim, "ģībstošais cālis", vēl tikai angliskot vajag

taču, ieklausieties, tas vēl nav viss, jo ir jābūt galvenajam ēdienkartes hītam ar nosaukumu "rīgas rulete" (šito iešu uz akku un kopīraitēšu :) - mušmiru salātiem, kur nav skaidrs, vai tie ir izvārīti līdz finālam vai nav. pacients klients paraksta līdzīgu līgumu kā lecot siguldā ar gumiju no tilta, nu ka viņš pats uzņemas par visu atbildību, cenai jābūt karaliskai, jo brauks taču ik pa laikam ātrās palīdzības un speciāli katafalki, tāpat būtu nepieciešama neliela atsevišķa telpa "rīgas ruletes" patērētājiem, principā, "ģībstošajam cālim" arī, vārdsakot, vot.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antuanete
2010-03-11 13:17 (saite)
Visas vārāmās nē - bērzlapes var apcept uz pannas vai plītsmalas un sukāt iekšā bez vārīšanas.
Uz murķeļiem nekad neesmu saņēmusies, lai arī reizēm ir redzēti - pārāk jau nu sarežģīti tā sagatavošana aprakstīta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2010-03-11 13:20 (saite)
vot nez, murķeļus gatavoju sēņu mērcē līdzīgi kā gailenes. Bez īpašām 3x vārīšanām un ūdens maiņām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]eermaniitis
2010-03-11 13:20 (saite)
nu paga, kādā laikā mums iesaka nelasīt bērzlapes? aha! ilgstošā sausuma laikā!

tad, stāsta, par gailenes indīgas, tik kur sausā laikā tu gaileni vari atrast ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2010-03-11 13:21 (saite)
gailenes taču bezmaz vasarā jau uzrodas, kad ir sauss

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eermaniitis
2010-03-11 13:23 (saite)
nez, mēs parasti gaidījām lietu, lai uzietu gaileni ;) vasarās taču līst ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]martcore
2010-03-11 13:20 (saite)
murķeļu taču pārāk maz, lai viņus kaut kā sistemātiski lasītu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2010-03-11 13:21 (saite)
jāzin vietas, un pavasarī jau nekas cits vērā ņemams nav

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tipa75
2010-03-11 13:27 (saite)
Pirms sākām savu dārzu kultivēt, pēc murķeļiem pavasaros izgājām dārzā ar bļodiņu un nazi. Šņak, šņak un atpakaļ virtuvē pie plīts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?