Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2010-02-26 14:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
звезды - это следы от пуль
es te pēkšņi sapratu momentu, kas aiziet pretrunā ar visu kristietību (toties, šķiet, labi sadzīvo ar islamu)

tā ir atriebība. atriebības sajūta. atriebības NERVS, kas ir neārstējams, bez tā piedāvāt cilvēkam dzīvot būtu aptuveni tāpat, kā piedāvāt cilvēkam dzīvot bez nierēm. cilvēks VIENMĒR grib atriebties par pārinodarījumu, un jautājums nav par to, viņš grib to vai negrib - jautājums ir par to, viņš to var izdarīt vai nevar. mācīt man kaut kādu žēlsirdību un mīlestību ir tas pats, kas mācīt cūkai astronomiju. respektīvi, to visu gluži vienkārši nav iespējams iemācīt. cik daudz tā visa cilvēkā ir, tik arī ir.

tad ar ko nodarbojas mūsdienu kristietības mehānismi? ar mēģinājumu cilvēkus atdalīt no Dieva dotajiem labumiem? es saprotu vēl apendicītu, bet nošķirt no daļas smadzeņu? mainīt ģenētiku, mainīt DNS?

reliģija tiecas izskaust instinktus, kamēr paši cilvēki (un zinātne) ir par to, lai tos attīstītu


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2010-02-26 14:31 (saite)
Nekāds izcils islama specs neesmu, tak atriebības faktora, manuprāt nav. Sods ir, karš ar ļaunumu ir, atriebības, manuprāt, nav.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2010-02-26 14:35 (saite)
es arī neesmu islama specs, taču man šķiet, ka viņi šo jautājumu kaut kā visvieglāk integrē ticībā
nu, t.i. viņi ar vieglu sirdi sāks maukt pa pretinieku, kurš drusku ne tur pašaudījies, ar raķetēm un automātiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2010-02-26 14:53 (saite)
islams nav atriebīgs, atriebīgi ir karstie dienvidu puiši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2010-02-26 14:54 (saite)
da visi ir atriebīgi. VISI. neatkarībā no ticības, etc

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2010-02-26 15:03 (saite)
Būsi filmas pārskatījies:)) Man ir cieša pārliecība, ka vidējais statistiskais cilvēks nav atriebīgs itin nemaz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2010-02-26 15:07 (saite)
vidējam statistiskajam nav iespējas atriebties vot i viss

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2010-02-26 15:18 (saite)
Kā nav? Tipisks piemērs. Tiek atlaists kāds darbinieks. Pēc priekšnieka ieteikuma. A darbiniekam šķiet, ka netaisnīgi. Un ko - ierēdnis naktī nodedzina priekšniekam mašīnu? Vai māju? Nav iespējas? Skaidrs, ka ir. Tak vai bieži dzirdēts par šādiem atgadījumiem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2010-02-26 15:20 (saite)
beidz demagoģizēt :)
skaidrs, ka gribētos, bet bail

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2010-02-26 15:28 (saite)
Kas tad tā par atriebties kāri, ja bail? No, ok - vēl vienkāršāks un, starp citu, sastopamāks variants - uzzvanīt uz VIDu, uz VDI, vēl kaut kur un paziņot visus zināmos un iedomātos uzņēmuma pārkāpumus. Tas tiek darīts. Bet āāārkārtīgi reti. Un te jau nu gan nav no kā baidīties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2010-02-26 16:36 (saite)
da nu bail, slinkums, etc, bet GRIBAS
šī vēlme EKSISTĒ

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]brock
2010-02-26 16:15 (saite)
martcore, par kādu islamu tu runā :) Nejauc to, ko tur visādi karojošie ceļ gaismā un reāli jau paši ir sagrozījuši daudzas lietas, kas nemas nav rakstītas tā.

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2010-02-26 16:19 (saite)
"mācīt man kaut kādu žēlsirdību un mīlestību ir tas pats, kas mācīt cūkai astronomiju. respektīvi, to visu gluži vienkārši nav iespējams iemācīt.."

zini, Marchega - citreiz tev sanak gudri (resp. taa "pardomaati gudri")izteikties, bet nereti tu kaut kaadas auzaas brauc - ne tik daudz par to, ka nepiekritu tavam viedoklim/uzstadijumam utt, bet tadejaadi - ka tu pasniedz savejo kaa kaut kaadu absoluto patiesibu, kad pat negribas diskutet (resp., lai jau tas Marchega dzivo sava uzkatu pasaulee, vinjam tur ir labi un silti), nedod Dies' taadus kaa tu valdiiba vai pie kaadu politikas izstraades nolikt, resp. visas tajas dzives jomas, kur ir domu un uzkatu dazhadiiba.. nereti ir taada sajuuta - ir Marchegas pareizais viedoklis un paareejie viedokli

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2010-02-26 16:25 (saite)
es nevienam neuzspiežu savu viedokli. nevienam. cilvēkam.
es izklāstu savu viedokli un aicinu diskutēt.
tev ir kāds savs viedoklis šajā jautājumā, izņemot "vot, martcore pidarass"? savas domas? savas idejas? tev ir kaut kas, ko par to pateikt? nav? tad ej nahuj, nevis raksti šeit komentus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2010-02-26 17:11 (saite)
tur nevar tā pateikt "paši cilvēki ir par to, lai attīstītu [instinktus]" (zinātni var aplūkot kā pavisam konkrētus zinātniekus, itogo, tie paši cilveki vien ir). tas ir okujennākais vispārinājums, no kura jēgas tikpat kā no "visiem cilvēkiem ir pupi".

es piekrītu, ka cilvēkam ir ļoti daudz instinktu un tie ļoti ietekmē ikdienas darbības. bet ja es vienmēr kad uz ielas vai pieturā kāds smēķē, iegrūstu tam acī lietussargu, tad drīz uz darbu mani vestu pusakls šoferis, veikalā būtu ilgāk jāstāv rindā jo kasieres ilgi klabinātos pa kasi utt. lūk, šo manu savaldību nekādi nevar nosaukt par instinktu. dzīve sabiedrībā grozās ap vajadzību pārveidoties lai bez instinktiem attīstītu kautko...apzinātu rīcību?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2010-02-26 17:21 (saite)
taču runa ir par to, kā cilvēks pāriet no instinkta pie apzinātas darbības/rīcības
izpiļī viņam no kājām šo instinktu - viss, zombiji iekaro pilsētu
es te dauzu galvu pret betonu, cenšoties jums paskaidrot - cilvēkā nedrīkst noliegt instinktu, instinkts tas ir pats cilvēks, ierobežot - jā, bet noliegt - nekad
kādās vārdu formācijās man vēl tas ir jāstāsta par jautājumu, kas tāpat jums ir vairāk vai mazāk skaidrs

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]omeega
2010-02-26 22:31 (saite)
Tjip, uzstādījums "vardarbība nav risinājums & visi dažādi, visi vienlīdzīgi utt.", uz ko, ja nemaldos, pēdējā laikā iet gan cilvēki, gan zinātne ir, tavuprāt, instinktu attīstīšana, nevis izskaušana? Sist svešos ir tikpat instinktīvs impulss, kā atriebība, kurā ir maz kā laba. To ne tikai kristietība atzīst, bet arī islāms. Piemēram, palasi šeit, kā tas notika/notiek Kaukāzā: http://www.rusrep.ru/2010/07/vrazhda/3/

Par Dieva dotajiem labumiem gan, man šķiet, esi aizšāvis garām, nemaz nerunājot par to, ka nošķirt daļu smadzeņu (kā arī apendicītu) ir zinātnes lauciņš. Saskaņā ar tradīciju, cilvēki sāka klapēt viens otru pēc grēkā krišanas, kad mums, līdz ar iespēju nošķirt labu no ļauna, parādījās, hm, pienākums to darīt. Bet tā kā griba ir brīva, cilvēks var izvēlēties, taču neviens nav solījis, ka tas būtu viegli. Drīzāk otrādi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2010-02-27 01:21 (saite)
jūs kaut kā savādi interpretējat šo jautājumu
es nekur neesmu teicis, ka šie instinkti ir labi, es saku, ka tupa ir viņus noliegt, tāpat kā kakāšanā nav nekā estētiski patīkama, bet cilvēkam vajag kakāt
šo procesu nav iespējams izskaust

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?