Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2010-02-26 14:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
звезды - это следы от пуль
es te pēkšņi sapratu momentu, kas aiziet pretrunā ar visu kristietību (toties, šķiet, labi sadzīvo ar islamu)

tā ir atriebība. atriebības sajūta. atriebības NERVS, kas ir neārstējams, bez tā piedāvāt cilvēkam dzīvot būtu aptuveni tāpat, kā piedāvāt cilvēkam dzīvot bez nierēm. cilvēks VIENMĒR grib atriebties par pārinodarījumu, un jautājums nav par to, viņš grib to vai negrib - jautājums ir par to, viņš to var izdarīt vai nevar. mācīt man kaut kādu žēlsirdību un mīlestību ir tas pats, kas mācīt cūkai astronomiju. respektīvi, to visu gluži vienkārši nav iespējams iemācīt. cik daudz tā visa cilvēkā ir, tik arī ir.

tad ar ko nodarbojas mūsdienu kristietības mehānismi? ar mēģinājumu cilvēkus atdalīt no Dieva dotajiem labumiem? es saprotu vēl apendicītu, bet nošķirt no daļas smadzeņu? mainīt ģenētiku, mainīt DNS?

reliģija tiecas izskaust instinktus, kamēr paši cilvēki (un zinātne) ir par to, lai tos attīstītu


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]omeega
2010-02-26 22:31 (saite)
Tjip, uzstādījums "vardarbība nav risinājums & visi dažādi, visi vienlīdzīgi utt.", uz ko, ja nemaldos, pēdējā laikā iet gan cilvēki, gan zinātne ir, tavuprāt, instinktu attīstīšana, nevis izskaušana? Sist svešos ir tikpat instinktīvs impulss, kā atriebība, kurā ir maz kā laba. To ne tikai kristietība atzīst, bet arī islāms. Piemēram, palasi šeit, kā tas notika/notiek Kaukāzā: http://www.rusrep.ru/2010/07/vrazhda/3/

Par Dieva dotajiem labumiem gan, man šķiet, esi aizšāvis garām, nemaz nerunājot par to, ka nošķirt daļu smadzeņu (kā arī apendicītu) ir zinātnes lauciņš. Saskaņā ar tradīciju, cilvēki sāka klapēt viens otru pēc grēkā krišanas, kad mums, līdz ar iespēju nošķirt labu no ļauna, parādījās, hm, pienākums to darīt. Bet tā kā griba ir brīva, cilvēks var izvēlēties, taču neviens nav solījis, ka tas būtu viegli. Drīzāk otrādi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2010-02-27 01:21 (saite)
jūs kaut kā savādi interpretējat šo jautājumu
es nekur neesmu teicis, ka šie instinkti ir labi, es saku, ka tupa ir viņus noliegt, tāpat kā kakāšanā nav nekā estētiski patīkama, bet cilvēkam vajag kakāt
šo procesu nav iespējams izskaust

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?