Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2009-03-22 15:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
illumine labu tēmu pacēla - vai skolā sporta stundās ir jāliek atzīmes
un es viņai pilnīgi pievienojos, ka nav jāliek nekādā gadījumā

kur veidojās lielākā daļa atzīmju? skriešanā. a man, piemēram, ir iedzimta plakanā pēda, tāpēc cilvēcīgi es varu paskriet divas distances - sprintu (labs starta ātrums) un kaut ko ļoti garu vienmērīgā tempā (kamēr vēl nepīpēju, bija solīda izturība)
a skolā bija kas - kilometrs, pēc tam fakinā jūdze, 1500m
nemaz nerunājot par ellišķajām mokām skrienot kaut kur pa meža kalniem lejām, kā lietotājs starro var cēli desot
un neskatoties uz to, ka es trenējos gan futenē, gan pēc tam tenisā, šīs distances man vienmēr bijis grūti paskriet
starp citu, videnē arī mūsu divi stāri - basketbolisti viņas skrēja diezgan draņķīgi, lai neteiktu spēcīgāk, lai arī basketu rukāja kā dievi un varēja spēlēt visu maču bez maiņām


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]starro
2009-03-22 19:15 (saite)
skolas uzdevums ir iemācīt, uztrenēt, apgūt. mērķis - izcilība. un normatīvi nav no zila gaisa grābti. vērtējums - atbilstība normatīviem. harmoniskai personībai jābūt garīgi, prasmīgi un fiziski attīstītai. visi, protams, nekad nebūs izcili visās jomās. bet vērtējums parāda, cik tu atpaliec no izcilības. gribi sasniegt vairāk - strādā, pūlies. atzīmes nav perosnības pazemošanas mehānisms. tikai fakta konstatējums attiecīgā brīdī.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dominika
2009-03-23 10:57 (saite)
Jā, bet problēma jau tāda, ka skolas fizenē neviens neparāda, kā attiecīgais vingrojums jāveic PAREIZI. Kā pareizi jāelpo skrienot, kuri muskuļi jāsaprindzina, taisot presīti utt. Un nepaskaidro, ka normatīvus varēsi sasniegt tikai pamazām un pareizi trenējot, stiepjot, norūdot muskuļos. Manuprāt, darot nepareizi, pārpūloties - lai sasniegtu tos pašus nolāpītos normatīvus un dabūtu labu vai vismaz normālu atzīmi - sports nodara vairāk ļaunuma nekā labuma. Atzīmes nudien, kā jau tika minēts ja ne šeit, tad pie illumine varētu likt par to, ka skolēns cenšas izpildīt uzdevumu pareizi un pēc savām spējām, nevis iekļauties abstraktos normatīvos. Sporta skolotājam būtu jābūt nevis vagaram, kurš tikai liek kačāties un vēl ierēc par tizleņiem, bet iejūtīgam, uzmundrinošam, vērīgam, kurš spēj saskatīt skolēnos individuālās stiprās un vājās puses. Protams, tas ir ideāls, kurš skolās nekad nav bijis un nebūs, īpaši jau tādēļ, ka klasē ar 30 skolēniem neviens skolotājs nespēs 40 min stundas laikā ieraudzīt un uzsvērt katra individuālās spējas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2009-03-23 11:27 (saite)
teicami zin, prot, spēj tikai Dievs
labi - pasniedzējs
students labākajā gadījumā var tikai dabūt "apmierinoši"
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?