Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2008-07-28 11:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
anarhija mazmājiņā (c)
Jauno Anarhistu mēs sastapām pludmalē. Viņam bija gadi aptuveni pieci, kājās īsas šortiņas un pie sāniem omīte ar desmaizi. Precīzāk - "pie sāniem" ir domāts pārnestā nozīmē, jo patiesībā, acīmredzot, pieredzes vadīta viņa ievēroja zināmu distanci no sava audzēkņa.

Jaunskungs savu ierašanos pludmalē pieteica samērā bezkompromisa veidā. Pamanījis, kā kāda lēdija dodas pārģērbšanās kabīnē, viņš sāka tai (kabīnei) koncentrēti cirkulēt apkārt, līdz beidzot savus nodomus pasludināja nometoties četrrāpus un un mēģinot atklāt pasaules noslēpumus lūkojoties būdiņā no apakšas. Šķiet, ka tomēr stratēģija augļus nenesa, tādēļ drīz vien nedzirdamu applausu pavadījumā viņš droši iespērās kabīnē iekšā.

Iznācis ārā un vīlies par redzēto, teriblais enfants paņēma lāpstiņu un nolēma pievērsties smilšu rakšanas darbiem. Pirmais smilšu pikučus acīs dabūja pusmūža pāris, kas sauļojās neapzinīgi tuvu arheoloģijas nometnei. Kad omīte mēģināja protestēt, viņš nokrita zemē uz vēdera un sāka šausmīgi kliegt. Kad omīte atkāpās, Jaunais ASarhists raidīja pēdējo smilšu granātu garāmejošas blondīnes virzienā, un piecēlās kājās, pārdomājot tālāko rīcības plānu.

Omīte viņam iedeva desmaizi. Viņš iemeta ar desmaizi kaijai un aizskrēja uz jūru, kur atrada Smilšu Pili. Smilšu Pili viņš sabradāja nahuj. Tālāk jau sākās audzinātājas pakaļdzīšanās pa visu iedagu pakaļ mazajam sātanam, kura laikā viņš apgāza minerālūdens pudeli jauniešiem, kas spēlēja volejbolu.

Pēdējoreiz Jauno Anarhistu mēs redzējām stacijā uz perona. Viņš bija novilcis savas šortiņas un mīza uz sliedēm.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antuanete
2008-07-28 11:41 (saite)
Jācer, nākamreiz viņš pēdējo triku izpildīs metro stacijā :)

(Atbildēt uz šo)


[info]fanija
2008-07-28 11:45 (saite)
Vīīī, kāds mazs brīnumiņš!

(Atbildēt uz šo)


[info]toadbeauty
2008-07-28 11:49 (saite)
:)
Kāds mazs jauks enģelītis :)

(Atbildēt uz šo)


[info]murse
2008-07-28 11:55 (saite)
:DDD nabaga vecā ome.

(Atbildēt uz šo)


[info]komentators
2008-07-28 11:56 (saite)
rēcu :D. Riktīgi skaisti uzrakstīji.

(Atbildēt uz šo)


[info]biezpientaure
2008-07-28 12:15 (saite)
tas ir normāli - bērni meklē robežas un iziet cauri spītības periodam. Nesastopot pretestību, sīkie neapgūst socializaciju un izaug par sluņķiem, kuru aprobežotajā pasaules modelī pārējiem ir vien iegribu izpildītāju loma. Paradoksāli, bet Eiropa ar pārprastajām bērnu tiesībām (protams, ne bez vainas ģimenes institūta pārakmeņošanās, ekonomisko grūtību un visparējās debilizācijas ietekmē) vēl dos augļus.
Ko, tiešām neviens viņam vai omei neaizrādīja?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]murse
2008-07-28 12:43 (saite)
ko nu lej. ajropā (vismaz vācijā un anglijā, par citām neiznu) ir tiesības, pienākumi, vecāki ar bērniem runā un spēlējas un komunikē, nevis atstāj omei ar dievpalīgu un par jebkuru pārkāpumu vnk dauza, jo neko citu nezin un slinkums ari painteresēties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2008-07-28 12:59 (saite)
manuprāt, "atstāt ar omi" bija viens no diviem punktiem, kurus es minēju kā evil. Ja vientuļā māte rubī līdz 22:00, tad pa kuru laiku kontaktēties ar bērnu, un brīvajā dienā spēka droši vien atliek lai attaptos nākamajam raundam.

Ajropā, un nu jau arī pie mums, bērnu tiesības ir lūrēt TV, drāzt gejmsteišenus, likt tjūbā "baloži kamīnā" un nedežūrēt skolas virtuvē. Darbam, kā zināms, ir terapeitisks efekts un eiropas duraki šo iespēju skolās ir nogriezusi.

Nesaku, ka tagad nu visās ģimenēs visi bērni ir atmarozi. Un ir arī otra puse - liela daļa vecāku nav spējīgi atbildēt par sevi, kur nu vēl audzināt bērnus, tāpēc viss ir sasējies vienā lielā mezglā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zifs
2008-07-28 14:59 (saite)
Kā reiz Anglija ir pilna ar pilnīgi izlaistiem bērniem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pikaso
2008-07-28 12:51 (saite)
šitādi jāsprauž atpakaļ, no kurienes nākuši. vai pareizāk - viņu vecāki.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?