Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2007-10-27 19:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"and he's not even local" (populārs angļu izteiciens)
starp citu, lūk, par ksenofobiju runājot, te jau viss ir skaidrs ar šīm tolerancēm.
man vot nav bail pateikt - jā, es neesmu redzējis nekur strādājošus čigānus.
jā, viņi pelna sev iztiku ar to, ka pizģī mantas visādas un pēc tam tās cenšas pārdot. mani absolūti nekrata, ka tāds nu viņiem ir romantiskais laifstails. viņi nāk uz festivālu "tabūns"un pizģī tur mantas no teltīm, un saņem pa muti par to, ka viņi to dara, nevis par to, ka viņi ir čigāni.
viņi tirgo narkotikas, pret ko man nav nekādu īpašu iebildumu, bet viņi tās pārdod arī bērniem. un tas ir zināms fakts. un ja bērnu vecāki viņus pēc tam ļoti ienīdīs, ņehuj taisīt vaļā rīki par kaut kādu apspiesto diasporu.
viņus kas ir iedzinis lubančega geto - es?!

un var, protams, cilvēks būt ļoti atvērts un pretīmnākošs visām nācijām un tautībām, bet ja šīs tautības pārstāvji tev pāris reizes nozags maku, tu vienmēr attieksies pret viņiem ar aizdomām, un šo normālo pašaaizsardzības instinktu pēc tam nodēvēs par ksenofobiju.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dienasgramata
2007-10-27 19:59 (saite)
lifestyle champions

(Atbildēt uz šo)


[info]esinja
2007-10-27 20:18 (saite)
es vienreiz Ungārijā dzirdēju, kā dzied tāda pusaugu čigānietīte.. man asaras bira, cik skaisti.. bet nu ir skaidrs, ka diez vai viņa tiks kur tālāk ar visu savu talantu, jo ir čigāniete.
un kā gan jājūtas cilvēkiem bez dzimtenes? ko viņiem darīt? cik daudz darbadevēju dos darbu čigāniem? a ēst ta gribas.

zviedri drāž mūsu meitenes, vēl viņiem ir sexuālā brīvība un laulība ar govi drīz būs norma, bet es zinu vienu jauku zviedru pāri - vijolniece un diriģents. fantastiski cilvēki. un viens boksa treneris vispār ir... super duper jaukums!

nēģeri īr slinki un stulbi un zog, bet es nespēju iedomāties, ko labāku par Džordanu, par Denzels Vašingtons, par Ārmstrongu.

krievi ir dzērāji un aiz mīlestības sit savas sievas, apsēž citas valstis un visur tēlo cietējus.. es neuzskaitīšu, cik daudz jauku cilvēku es zinu..

nekas nav balts vai melns. viss ir pelēks.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]andalusia
2007-10-27 20:31 (saite)
daļēji es, protams, piekritīšu, bet man reiz bija dzīvē gadījums, kad kādu laiku nezīvoju latvijā, viena čigāniete, kas dzīvoja man kaimiņos man un maniem dzīokļabiedriem reāli visu laiku palīdzēja, un neko nekad nenopizģīja, pretī arī neko neņēma. tā kā, tas , protams ir viens no izņēmumiem, kas 'pieļaujami pasvītro likumsakarībui, bet vnk ir ļoti viegli, manuprāt runāt tā, kategoriski.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dienasgramata
2007-10-27 20:35 (saite)
savā mājā čigāni nezog un ja tu esi dabūjis čigānu par draugu, tad vari neslēgt durvis ciet, ja arī kāds cits nejauši ko nozags, tad pēc brīža atnesīs atpakaļ

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kefir
2007-10-27 20:43 (saite)
nejauši nozagt? wtf?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]andalusia
2007-10-27 20:48 (saite)
nu lūk varbūt mūs izglāba fakts, ka dzīvojām zem viena jumta// lai gan ja tā nopietni, viņa bija no ex D-slāvijas čigāniem, kara laikā aizbēga uz Eiropu ar 4 bērniem,interesanta sieviete un es domāju, ka konkrēti viņai šadi (neteikšu ka stereotipi), bet nu teiksim pieņemumi dzīvi neatviegloja. lai gan neviens jau viņā īpaši neklausījās, čigāni un viss.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]esinja
2007-10-27 20:53 (saite)
ir labi un slikti čigāni. tāpat, kā ir labi un slikti latvieši. tikai nu šamie okopēdami centālo tirgu, kas viņiem man liekas ir asinīs, būt tuvumā vietai, kur pērk un pārdod, vairāk iekrīt acīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2007-10-27 22:24 (saite)
kad mana tauta pasludinās, ka zagt - tas ir viņas izdzīvošanas likums, tad vot es pret latviešiem izturēšos tāpat kā pret čigāniem. usjo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]martcore
2007-10-27 20:33 (saite)
es šeit runāju drīzāk par situāciju, kad čigāni paši sludina to, ka viņiem, lai būtu cilvēks savas tautas acīs, lūk, zakon ņe pozvoļajet rabotaķ.
ir draņķīgi dzīvot ar tādu bekgraundu, nav vārdam vietas.
bet tas ir tieši tautības bekgraunds.
to nevar salīdzināt ar cilvēkiem, kuriem ir tumša ādas krāsas - tas tev var būt gan mellais no Zanzibāras, gan Bronksas, gan Amsterdamas.
tev taču, teiksim, nav tādu stereotipu, ka zanzibārā viņi tur visi laiku dzīvo palmās, bet bronksā darbojas slepkavnieciskās bandās? nav. bet attiecībā uz čigāniem, tur nevis kaut kādi aizpriedumi, bet gan dzīves pieredze un tupi fakti liek tev pret viņiem izturēties tā, kā tu izturies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]esinja
2007-10-27 20:50 (saite)
tādi ir mūsu čigāni, bet palasot kaut vai to pašu Darelu - šamie lopus dzina un zirgus audzināja un darīja visādas lietas, kam vajag daudz spēka un izturības.. tas ka viņos ir iekšā tā dzīvespieka, kas nav mūsos, šamos nepadara sliktākus, kad viņi dzied un dejo, tā atpūšoties, neviss nodzeras un nosēž pie tv, kā to patīk darīt mums.
nē, īstenībā man arī viņi nepatīk.. bet es nekādi negribu piekrist, ka viņi ir slikti. neglābjami un nožēlojami. ar narkotikām tirgojas un zog arī mūsējie. tikai viņiem monopoltiesības ir mazākas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]andalusia
2007-10-27 20:52 (saite)
nu es drīzāk runāju par aizspriedumiem kas nav balstīti ne uz ko, es piemēram vienreiz braucu itālijā ar riteni pa ielu ar vienu savu paziņu pēc tautības spāni no andalūzijas,nu viņš tāds tumsnējs kā jau D-spāņi, viņš veda uz bagažnieka vienu mūsu kopējas paziņas bērnu (blondu) nu lūk viņu aizturēja policija un pārbaudīja dokumentus,vnk tā pat bez iemesla, vai viņš gadījumā nav čigāns kas nozadzis balto bērnu, absurdi, bet tā ir reāla situācija, kas notika reiz ar mani//

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dienasgramata
2007-10-27 20:37 (saite)
pelēks ir tikai latvietis

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]andalusia
2007-10-27 20:48 (saite)
trāpīgi:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]esinja
2007-10-27 20:51 (saite)
nepiekrītu. katram savi pelēkie. savi baltie, melnie un rozīgie.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]batou
2007-10-27 20:42 (saite)
mana rajona rimčikā (a mūsu galā tāds ir tikai viens) strādā čigānietes. kasē.

vot mani vairāk besī, ka mūsu rajona narvesenā (a mūsu galā tāds ir tikai viens) uzradies ir apsargs-pētītājs kas visus ienākošos nopēta. es jau nezkurogadu iepērkos pie viņiem un te pēkšņi viņiem savajadzējies 4x4 kvadrātmetros apsargu.

(Atbildēt uz šo)


[info]vedjmah
2007-10-28 01:19 (saite)
Dižtirgotuvē-diennaktniekā 'Avots' kasē naktīs sēd čigānmeitēns Ringla. Ar brillītēm.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2007-10-28 11:36 (saite)
"sēž" ir atslēgas vārds.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vedjmah
2007-10-28 20:58 (saite)
nē nu. viņa arī kautko izsit :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?