lavendera -

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

Links
patiesi
ģeodati
britu komēdijas
grāmatas
spāņu podkāsti
popadancevs
naktsmājas
latv. filmas
stereo
lidojumi
podkāsti
mājas
anglene
putnu balsis
dzīvokļu cena
grāmatas gen
aum
workaway
smadzenes
Antons
poliglots
psihe 1
psihe 2
coursera
stupidfox
cariatura.ru
banksijs

March 16th, 2022


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
01:26 pm
Pirmajā otrajā trešajā kara dienā, kamēr valstu valdības blisināja acis un aprobežojās ar "nu kātāvar, nu kātāvar", privātpersonu ziedojumi Ukrainas armijai likās kā malks ūdens slāpstošajam.
Tagad, kad politiķi cits pēc cita Ukrainai piešķir miljardus no valstu budžeta, ar saviem daždesmit eiro varam tur vispār nebāzties, man šķiet.
Ko nu? Ņemam popkorna turzu un skatāmies no malas?

(14 ir | apliecini to, ka esi)

Comments:


[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:March 16th, 2022 - 01:40 pm
(Link)
Tā nav. Ja Latvijā miljons cilvēku katrs noziedo noziedo 10 eiro, tas ir 10 miljoni Ukrainai. Cik tad Latvija kā valsts šobrīd ir noziedojusi Ukrainai?

Bet vispārīgi ir vesela kustība, kas saucas efektīvais altruisms, kuri pēta, kādas darbības tieši ir visefektīvākās. Piemēram, varbūt valsts nespēj pietiekami ātri reaģēt un iedalīt naudu bēgļu izmitināšanai. Tad šajā gadījumā pat neliels ziedojums bēgļu organizācijai var dot ļoti lielu atbalstu kādam.

UK arī bēgļu uzņemšana tiek organizēta caur privātpersonām. Bet lielākā problēma ir pati valdība, kas nedod pietiekami daudz ukraiņu bēgļiem vīzas.
[User Picture]
From:[info]missalise
Date:March 17th, 2022 - 07:34 am
(Link)
Ziedot.lv pēdējo reizi, kad skatījos, Latvija bija noziedojusi vairāk kā 6 miljonus EUR.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:March 17th, 2022 - 07:53 am
(Link)
Paldies.

Tas nav maz, un ir jau arī citi kanāli, pa kuriem ziedo.
[User Picture]
From:[info]dombrava
Date:March 16th, 2022 - 02:13 pm
(Link)
Vienmēr ir labāk kaut ko darīt. Tas nav piliens okeānā. Joprojām ir vajadzīgi brīvprātīgie un privātpersonu palīdzība, jo valdības no malas ne vienmēr precīzi zinās otra cilvēka (bēgļu, cietušo) vajadzības.
From:[info]formica
Date:March 16th, 2022 - 02:14 pm
(Link)
https://caritas.pl/ukraine/

Polji/ungaari uznjeemushi gandriiz 2 000 000 beeglju. ES uzlikusi shiim valstiim sankcijas.
https://citizenfreepress.com/column-1/eu-this-is-freaking-insane/
[User Picture]
From:[info]bljanna
Date:March 16th, 2022 - 03:14 pm

Un?

(Link)
1. Polija palīdz Ukrainai un viņu bēgļiem. Viss ļoti labi. ES jāpalīdz PL atbalstīt ukraiņus.
2. Polija virzās prom no ECHR, tātad no cilvēktiesībām, demokrātijas un tiesiskuma - scenārijs, kas noved pie šausmām Krievijā, Baltkrievijā... Nav ok. Sankcijas ir par šo, nevis par palīdzību ukraiņiem. Ignorēt Polijas tiesiskuma un cilvēktiesību apdraudējumu tikai tāpēc, ka Polija palīdz Ukrainai, ir ļoti bīstams un dumjš ceļš, jo skaļi pateiktu, ka vispār mums te, ES, ir vienalga, kāda jums tur katrai valstij situācija ar tiesiskumu. Ja ceļš ir šāds, tad ne tikai no ES nav jēgas, bet tā ir arī apdraudēta, vāja, un autokrātisms Eiropā tikai plauktu.
https://www.euronews.com/2022/03/10/polish-court-finds-european-human-rights-convention-incompatible-with-constitution
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:March 16th, 2022 - 04:44 pm

Re: Un?

(Link)
It kā jau pareizi, bet šobrīd arī tiek signalizēts, ka Polija, kas uzņem bēgļus rīkojas nepareizi. Atcerēsimies, ka kādreiz Polija tika kritizēta par to, ka negrib uzņemt ekonomiskos bēgļus, tāpēc nav īsti skaidrs, kādas vērtības ES vispār signalizē.

Tāpat, kad tiek teikts, ka Polija virzās prom demokrātijas, nedaudz trūkst konkrētu piemēru, kas tad tas ir. Es cik atceros, bija aborta likums. Bet tāds pats likums taču ir bijis Īrijā nez cik ilgi.

Tāpat Eiropas ierobežojumi ar nevajadzīgiem vakcīnu mandātiem un ceļošanas ierobežojumiem bija ārkārtīgi liels demokrātijas apdraudējums.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:March 16th, 2022 - 04:53 pm

Re: Un?

(Link)
Diemžēl jā, šīs sankcijas bija plānotas jau sen pirms Krievijas iebrukuma, bet tā sakritis, ka stājušās spēkā tieši šobrīd.

Polijā bija ne tikai aborta likums, bet arī varu jaukšana, kad izpildvara sāka pakļaut sev tiesu varu. Ja par abortu likumu vēl kāds varētu mēģināt raustīt plecus (ne jau labu iemeslu dēļ gan, bet tieši kā tu saki, ne vienīgā valsts), tad gadījums, kad viena vara rauj nost "checks and balances", ir tiešs demokrātijas apdraudējums.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:March 16th, 2022 - 05:10 pm

Re: Un?

(Link)
Cik saprotu, ar tiesu varu Polija tur kaut ko piekāpās. Un otrs arī bija tas, ka Polija to pamatoja ar vajadzību tikt vaļā no padomju mantojuma. Es piekrītu, ka viņu risinājums nebija adekvāts, bet tomēr Rietumeiropas valstīm vajadzētu labāk iedziļināties šajās niansēs. Un galvenais arī labāk komunicēt, lai tas būtu saprotams arī parastiem cilvēkiem.

Bet ar pandēmijas laika cilvēktiesību pārkāpumiem ES ir ļoti sevi apkaunojusi. Tagad aviācija prasa atcelt visus ceļošanas ierobežojumus ES robežās ar pamatojumu – praksē pierādījies, ka šie ierobežojumi nestrādā vai strādā ļoti vāji.
[User Picture]
From:[info]bljanna
Date:March 16th, 2022 - 05:17 pm

Re: Un?

(Link)
Ne tikai aborti un LGBT+ "brīvās zonas", bet šis PL Konstitucionālais tribunāls ir problemātisks, jo jauc izpildvaru ar tiesu varu. Tas, par ko pamatoti satraucas ES, ir, ka šis tribunāls faktiski ir aizsegs koruptīvām un arīdzan nedemokrātiskām darbībām (jo to kontrolē konkrēts, nacionālais politiskais spēks). Līdz ar to es nepiekrītu, ka ES signalizē, ka Polija, kas uzņem ukraiņu bēgļus, rīkojas nepareizi. Tur viss čikiniekā. ES signalizē, ka PL caur šo tribunālu samazinās tiesiskums un demokrātija, kas ne tikai neiet roku rokā ar ES vērtībām, bet ir potenciāls ceļš uz autokrātiju. Imo, ir ļoti svarīgi nošķirt, kas ir tas, ko ar šīm sankcijām ES Polijai pārmet. Sankciju atcelšana par A, tāpēc ka Polija rīkojās labi attiecībā pret B, tieši būtu bezzobainība un "mixed signals". Šobrīd ir visai skaidrs, kuras darbības ES atbalsta un kuras nē.

P.S. Piekrītu par pēdējo punktu, piem., obligātās vakcīnas Austrijā, meh, bet tas tomēr nedaudz cits stāsts, negribētos visu jaukt kopā vienā putrā. Par vakcīnām jau tagad visi tādi sensitīvi. Tur jāpaiet laikam, kamēr nostabilizējas kaut kādas vērtības.
[User Picture]
From:[info]bljanna
Date:March 16th, 2022 - 05:21 pm

Re: Un?

(Link)
Proti, pandēmija vispār ir izcēlusi visu neglīto virspusē - vai tu konservatīvais, vai liberālis, vai vēl kaut kas. Ierobežojumi bija baisi (un bieži arī stulbi), obligātas vakcīnas, imo, ir neētiski, un man riebās, cik šos nereāli sarežģītos jautājumus visi mēģināja trivializēt caur ļoti melnbaltu domāšanu. Esmu un biju centriste šajā jautājumā. Bet tas jau cits stāsts.
From:[info]formica
Date:March 16th, 2022 - 06:12 pm

Re: Un?

(Link)
Varai uzticiigajai publikai uzmaniigi jaaseko nemitiigi apdeitotajaam ustanoffkaam, lai zinaatu, uz ko riet, bet uz ko pashlaik nedriikst.
Ja amerikaanju neocon'i un warmonger'i saka, ka "He’s Our Son of a Bitch", tad taa ir jaabuut.

https://youtu.be/L7u0y-iU82w?t=20 (McCain/Graham/Azov)
https://unherd.com/2022/03/the-truth-about-ukraines-nazi-militias
[User Picture]
From:[info]kramers
Date:March 16th, 2022 - 05:12 pm
(Link)
Var jau palīdzēt bez starpniekiem- caur airbnb, bookoing.
[User Picture]
From:[info]telefontubbie
Date:March 17th, 2022 - 08:09 pm
(Link)
Ir jēga ziedot arī ukraiņu mazajiem uzņēmējiem etsy, booking utt ar lokācijām, kas vissmagāk sabumbotajās pilsētās un piepilsētās , jāpadomā par to, ka daudz cilvēku zaudēja vienīgos iztikas avotus, nauda noderēs izpostīto māju atjaunošanai vai tūlītējai palīdzībai tiem, kas vēl tikai plāno evakuēties uz rietumiem un kur var arī noderēt nauda (sievietes ar bērniem un pensijas vecuma ļaudis,kam nepieciešami dārgi medikamenti, piemēram).

> Go to Top
Sviesta Ciba