lara ([info]lara) rakstīja,
@ 2023-09-24 18:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ko darīt ar diviem Rimi maisiem pilniem ar saldiem, jau drusku pamīkstiem bumbieriem? Tik daudz apēst nespējam. Kā tos ātri un nesāpīgi, bet ļoti garšīgi pagatavot tūlitējai apēšanai?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]resort
2023-09-24 19:00 (saite)
Oi, šitais jautājums jau bija. Nekā. Būs vien jāmet āra. Tilpuma nezūdamības likums.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2023-09-24 22:38 (saite)
Vispirms tomēr jāpacīnās, tā uzreiz padoties nedrīkst!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2023-09-24 19:02 (saite)
Izņemt serdes, uzlikt saldējumu, pārliet ar melno balzamu - tad ir trīsdesmit reižu vairāk kaloriju un apēst var vismaz trīsreiz ātrāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2023-09-24 22:38 (saite)
Mēs tā izdarījām, tikai bumbierus vispirms izkarsējām vīnā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2023-09-24 19:54 (saite)
Nomizo, sablenderē, pieliek iebiezināto pienu un visu kopā uzkarsē. Sanāks diezgan garšīgs saldais ko var ēst ar saldējumu, baltmaizi utt.
Arī uzglabāsies kādu laiku ilgāk.
Teorētiski vajadzētu varēt sasaldēt kā saldējumu, bet par šo neesmu droša.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2023-09-24 22:39 (saite)
Es par kaut ko līdzīgu iedomājos. Ja vien būtu kāds brīdis bumbieru mizošanai. Bet šādu ķopsi man gribētos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2023-09-24 22:51 (saite)
Uztaisi mizošanas workshopu :-)
es šodien nomizoju divus spaiņus ābolu, vienam cilvēkam tās ir tieši pusotras stundas, bet ja mizotu vairāki, šņik šņak un gatavs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lara
2023-09-24 22:56 (saite)
Mums šodien jau visu dienu bija workšopi :D
Vispirms vārījām uz ugunskura augus ekoprinta woršopā, un pēc tam bija papīra liešanas workšops. Mizošanai varis nebūtu spēka. Būs vien man pašai jāmizo :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]siltavieta
2023-09-24 20:18 (saite)
Sasautē ar cukuru, sviestu un tad ēd ar zilo sieru kopā ar pankūkām. Ko nevar apēst, to var sasaldēt (sasautētu).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2023-09-24 22:49 (saite)
Sautēti ir garšīgi. Šo tieši izmēģinājām. Bija ļoti labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]helvetica
2023-09-24 20:28 (saite)
biezenis, protams!
Ko pec tam, gada tumsaja un aukstaja laika sastradat uzputenos un kukas (vai izbaro radu berniem)
Ievarijums/dzems, ko nolocit ar siera platem, bet tur laikam pamiksti nebus tie pasi labakie..

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2023-09-24 22:39 (saite)
Jā, biezenis ir laba doma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2023-09-24 21:21 (saite)
Šarlotē, plātsmaizē vai jebkurā pīrāga receptē aizstājot rabarberu/plūmes/ābolu/persikus. Var likt klāt saldējuma kokteilim. Var sagrieztus sasaldēt un pēcāk ievārīt ķīselī/uzputenī. Ļoti garšīgi ievārījumā ar āboliem un aličām vai apelsīniem
Var taisīt sorbertu, bet tad jāliek kkas krāsains klāt - avene, ķirsis, jo garšaaba, bet krāsa tāda pļekaini pelēka
Bumbieru klipmu zupa! Dažus ābolus vai drusku citrona pieliek lai nav salkans

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lara
2023-09-24 22:42 (saite)
Plātsmaizes ir baigi jācep. Tas šobrīd laikam būs par sarežģītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2023-09-24 22:59 (saite)
sagriež gabalos (var lielos), ieliek ietaukotā pamatnē un pārlej ar olu, kas sakulta ar cukuru un miltiem + naža gals cepamā pulvera. uz 1 olu 1 karote cukura un miltu, ja saldi bumbieri var likt mazāk vai vispār nelikt. kad augšiņa zeltaina, apmet otrādi uz šķīvja un ēd karstu vai aukstu.
tarte tatin ar bumbieriem arī nav sarežģīta. bet vēl var vienkārši sagriezt gabalos un apēst uzkodu platē ar šikajiem sieriem vai gaļām (nu tur jamon) un olīvām, piedzerot vīnu kāds garšo

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?