lara ([info]lara) rakstīja,
@ 2014-12-10 12:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ko pagatavot no āboliem?
Šajā gandrīz brīvdienā es varētu kaut ko pagatavot no iekrātajiem āboliem. Tie ir no Parka rudens ražas atlikušie šķībi greizi, pumpaini, acaini, skābi āboli. Gribētos kaut kādas ābolmaizītes vai ko tamlīdzīgu. Plātsmaizi klasisko manā plītī izcept nevar (draņķīga plīts, kas sadedzina kūkām malas un vidu atstāj jēlu), bet var mazāka izmēra cepumiņus. Vienkārši gribētos karstu ābolu un kanēļa smaržu pa visu māju, un tad apēst kaut ko garšīgu. Tikai, lai nav sarežģīti un laikietilpīgi. Varbūt jums ir kāds padoms neliela izmēra supervienkāršam kaut kam ceptam no āboliem?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]annuska
2014-12-10 13:00 (saite)
izcep vienkārši cepeškrāsnī. tad var ēst ar ugataviem cepumiem un/vai putukrējumu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]annuska
2014-12-10 13:01 (saite)
t. i. pašus ābolus izcep

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lara
2014-12-10 13:02 (saite)
nevar cept veselu, jo viņi ir baigi nesmuki. varbūt var sagriezt kā sacepumam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]annuska
2014-12-10 13:03 (saite)
tā arī būs ātrāk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]puce
2014-12-10 13:17 (saite)
Šī ir gana vienkārša, bet ļoti garšīga.
http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&topic=392415.0

(Atbildēt uz šo)


[info]etalonfunkcija
2014-12-10 14:04 (saite)
Vāra katliņā sagrieztus ābolus līdz tie sāk jukt ārā + cukurs + kanēlis pie vārīšanas vai vēlāk + uz beigām pielej saldo krējumu.
Ēd ar saldējumu. Vai baltmaizi.

(Atbildēt uz šo)


[info]vilibaldis
2014-12-10 14:26 (saite)
sagriez šķēlēs un saliec uz baltmaizes vai ja ir iedvesma - sviesta + cukurs + milti + kanēlis maisījuma, var pārliet ar skābu krējumu, medus pļockiņām vai cukuru + kanēli

(Atbildēt uz šo)


[info]rasbainieks
2014-12-10 14:33 (saite)
es trakajā ābolu laikā cepu šarlotku, kas būtībā ir sagriezti āboli ar pāri pārlietu pankūku mīklu. ja ēd siltu un ar kunkuci plombīra, vispār traksvarpalikt, cik garšīgs. http://smittenkitchen.com/blog/2012/01/apple-sharlotka/

(Atbildēt uz šo)


[info]teiksma_ragana
2014-12-10 14:36 (saite)
Gribēju ieteikt to pašu, ko vilibaldis, ļoti garšīgi un vienkārši

(Atbildēt uz šo)


[info]sermuliitis
2014-12-10 14:56 (saite)
Mana vecmamma salika ietaukotā pannā kārtu kubiņos sagrieztas baltmaizes, pa virsu kārtu sarīvētu ābolu un vēl uzkaisīja cukuru, tad lika vēl vienu kārtu sagrieztas baltmaizes, vēl vienu kārtu rīvētu ābolu un atkal cukuru garšai (mmm, kanēli aī var). Tad kādas minūtes piecpadsmit, vai, pacepa krāsnī un sanāca ļoti garšīgs sacepums. Gan jau pa virsu kaut kādu sakultu olu ar varbūt var uzliet.

(Atbildēt uz šo)


[info]beatrixe
2014-12-10 18:31 (saite)
es samizoju, sagriežu uz pusēm, lieku traukā, pusēm viducī salieku medus pikiņas, uzkaisu kanēli. saputoju olu ar skābo krējumu un cukuru, vados pēc sajūtām. pārleju āboliem, cepeškrāsnī iekšā. cep, kamēr gatavs. man ļoti garšo, tādā veidā esmu iztukšījui visu lielo ābolmaisu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?