Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2008-09-07 23:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Tkemali
[info]zum lūdza, lai tak uzrakstot arī recepti;)
Šobrīd ir izvārītas 3 porcijas, katra citādāka, bet visas garšīgas:)
Nepretendēju uz Absolut Kichen Kinga nosaukumu, rakstu, kā es pati daru (un kā man Cicino stāstīja + Pohļobkina grāmatā izlasīju).

Tātad, jemam emaljētu katliņu (tīru;)), alichas (kaukāza plūmītes, tkemali) aptuveni 1 kg , noskalojam, iegriežam ar nazi uz riņķi (tb it kā sadalot uz pusēm), uzlejam aptuveni 1 glāzi ūdens un uz mazas uguns sutinam, kamēr miziņas sāk atlekt. Tad saberam duršlakā, kas uzlikts uz cita trauka, notecinam šķidrumu, tad duršlaku atpakaļ uz tā paša emaljētā katla un izberžam ogas, tā lai duršlaka paliek kauliņi un miziņas.
Tai ķēpai pieliekam garšvielas (skat. variantus tālāk), atkal uz mazas (!!!) uguns un, nemitīgi maisot ar koka (!!!) karoti, vāram vēl minūtes 15-20, pamazām pielejot otrā traukā nokāsto šķidrumu, salejam burkās, lai atdziest un tad vākus virsū un ledusskapī.

Garšvielas:
1) smalki sakapāti zaļumi - dilles, pētersīļi, kindza, baziliks; ķiploka galviņa, sarkanie asie pipari (var likt kā piparu, tā pulveri); drusku sāls - tīri ka konservants.
Ja grib maigaku, tad ķiploku liek mazāk un sarkano piparu tikai pusīti.
2) tas pēc cien. Pohļobkina receptes: 1 ēd.kar. sausas dilles, 2 tējkar. piparmētras, 3 tējkar. kardamons; 1,5 tējkar. asie sarkanie pipari - visu samaļ smalkā pulverī; 1 ķiploka galviņa. Teikšu tā: nav slikti, tikai garšo pēc "rūpnieciski" gatavotā tkemali, tāda, ko var Tbilisi bodēs nopirkt;)

Citas, kas gatavojušas tkemali, arī var piemest šeit savus variantus;)



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]romija
2008-09-08 13:24 (saite)
Vai var likt aizvalcējamos metāla vākus un neturēt ledusskapī? (vai šādā variantā + vēl jāpasterizē?)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2008-09-08 13:49 (saite)
Godīgi sakot, nezinu, neesmu mēģinājusi ilgstoši uzglabāt. Bet pēc idejas varbūt ar pusstundas pakarsēšanu katlā vajadzētu pietikt? Atceros, ka bērnībā zaptēm, ko nevārīja, tikai sajauca ar cukuru, nesarūgšanai piebēra kaut kādu pulverīti, borskābi vai? Drusku - naža galu uz visu bļodu:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]romija
2008-09-08 14:07 (saite)
Aizsūtīju Tavu recepti uz plūmīšu skarto rajonu :) un man sāka uzdot visādus ķimerīgus jautājumus par vākiem. Jā, bija kaut kāds pulverītis, cerams, ka to viņas zinās. Paldies!.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2008-09-08 14:12 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]traffico
2008-09-08 14:13 (saite)
Tak praktiski jebko var pasterizēt un aizvākot. Ja staisa pārdesmit litrus, tad ledusskapī vietas varētu aptrūkties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?