Kurvjzieža kontemplācijas

Vēl mazliet par ēšanas ieradumiem

Krāšņais Kurvjziedis

Vēl mazliet par ēšanas ieradumiem

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Droši vien nekad nekļūšu pārliecināta veģetāriete, lai gan gaļas neēšana, saglabājot uzturā zivis un piena produktus, man problēmas nesagādā - ne fizioloģiskas, ne psiholoģiskas. Vienkārši tādēļ, ka nav īstas motivācijas. Jā, man patīk dzīvas gotiņas, cūciņas un vistiņas, es ļoti ceru, ka pirms nokļūšanas manā šķīvī viņas mirst pēc iespējas vieglākā un nesāpīgākā nāvē, bet kamēr tas nav man Personiski Pazīstams Lopiņš, viegli skumjā atskārsme par dzīvo būtņu neizbēgamo mirstīgumu, uzvējodama no šašliku iesma, manu apetīti ne mirkli nebojā. Varbūt mani ir sabojājusi kopdzīve ar maziem gracioziem plēsējiem, kuru maigums un piemīlīgums neizslēdz iekāres pilnu prieku, ar pāris zobu klakšķiem pārlaužot mīļu pūkainu grauzējiņu vai putniņu trauslās sprandiņas. Nu, ir tā, ka daļa būtņu visbiežāk mirst tāpēc, ka kādam citam sagribējies ēst. Piedod, Brūnaļa, piedod, Tibiņa piedod, Ruksīt! Savukārt, kas attiecas uz izslavēto veģetāriešu mieru un labo pašsajūtu - pieļauju (drīzāk teorētiski), ka uz kādu tas patiešām attiecas. Taču mani veģetārisma periodi pašajūtu un noskaņojumu nav ieteikmējuši nedz pozitīvi, nedz negatīvi. Pārliecinājos, ka varu, bet ka man to nevajag.

Un dzirdot par "ārkārtīgi smago un piesārņojošo" gaļas gremošanu, man parasti atmiņā uzaust Korsikas vai Gruzijas ainiņas, kur esmu jutusies tik labi, kā reti kad savā mūžā, katru dienu ēzdama pamatīgas porcijas ceptas cūkgaļas, uzdzerot litriem sarkanvīna un moži spriņģojot pa kalniem bez mazākajām saguruma pazīmēm. Turklāt pēc atgriešanās asinsanalīzes apliecina, ka hemoglobīna līmenis lieliski uzlabojies.
  • ;)))
    Piedevām redzot, cik drausmīgi agresīvi ir internetā sastopamie veģetārieši...;> Ne visi, protams, ne visi, bet liela daļa...;)

    St. citu, es kaut kur šaaausmīgi sen lasīju, ka liela daļa slepkavu-maniaku (ieskaitot, piemēram, Hitleru) kādā savā dzīves posmā ir bijuši veģetārieši. Un mums ar vienu puisi pat radās teorija, ka cilvēkam asinīs ir tieksme nogalināt, un ja viņš ēd kaut ko jau nogalinātu, tb gaļu, tad apmierina šo tieksmi un nebrūk cilvēkiem virsū;)
    • Drīzāk maniaki vienkārši ir personas ar tendenci uz radikāliem gājieniem - tā kā veģetārisms drīzāk varētu būt simptoms, nevis cēlonis
      (to saku es, kas gaļu neēda ni un ni vairāk nekā divus gadus, vari man ticēt).
  • Kāda ir Tav asinsgrupa?
    • Domājams, ka pirmā, bet var gadīties, ka kļūdos.

      Jā, esmu medniece, nekaitiniet mani ar putrām!:)
      • Ja tiešām I(0), tad tas vēl vairāk apstiprina manas aizdomas, ka tajā teorijā par diētām pēc asinsgrupas kaut kāds patiesības grauds tomēr ir!
        • Nu nu - [info]krii tikko kā reizi mēģināja kaut ko no šīm metafiziskajām diētām, un aplauzās :)
          Man arī ir tā pati asinsgrupa un garšo gaļa, bet nedomāju, ka asinsgrupu diēta būtu reāli fizioloģiski pamatota (ja neskaita to, ka baltie milti vairumam cilvēku, it sevišķi pilsētniekiem ar mazkustīgu dzīvesveidu, neko labu nedod).
          • Cik es par to esmu lasījusi, vienīgie, kas jebkādu gaļu pārstrādā bez problēmām un kuriem tā arī ir nepieciešama, ir I grupas īpašnieki. Tā ka, ja Krii ir I grupa un viņai neļāva ēst gaļu, tad tā būs bijusi kāda cita diēta. :)
          • Asinsgrupu diētas pamatojums nav gluži metafizisks - atškirībā no makriobiotikas ar viņu Iņ/Jan būšanām, asinsgrupu teorija tiek pamatota bioloģiski, balstoties uz noteiktu fermentu rašanās īpatnību ģenētisko pārmantojamību.
            Tā ka zinātnes tur ir vairāk.:)
            Bet tā joprojām ir tikai tikai teorija, kuru nevar uzskatīt par pietiekami pierādītu.
        • Pēc Jaunā gada aiziešu pārbaudīties, lai zinātu skaidri.

          Bet, nu...argumentu Par asinsgrupu diētas teorētisko pamatojumu vai empīrisko apstiprināšanos ir apmēram tikpat, cik Pret. Tāds viedoklis man radies, kaut vai internetā palasot vien.
  • Mans novērojums: vairums veģetēriešu ap 35 gadu vecumu vairs nav tik principiāli savā nostājā. Es taj skaitā.
    Bet periodā, kad gaļu needu es jutos labāk. Motivācija arī bija. Biofakā mācoties nespēju nevienu vardīti uzšķērst... nevienu tārpiņu ar ēteri iemidzināt.... tagad pofig, man bērni jābaro.
  • Ja cilvēks iesēžas zobārsta krēslā un viņam pirmais ko pajautā- vai jūs gadījumā neesat veģetārietis, tad man kaut kā šķiet, ka ar to gaļas neēšanu nav ko steigties :)
    • Jā, tā varētu būt.
    • Par to, ka no gaļas neēšanas bojājas zobi, man gan ir pirmā dzirdēšana/
      • Zobi paliek slikti, ne tikai bojājas, bet arī to paskats, kā jau minēju, ir slikts. Un zobārsts, acīmredzot, ir saskāries ar tādiem gaļas neēdājiem un zina, ka tie ir viņu zobi. Tāpatās kā bulīmijas slimniekiem paliek slikti zobi.
        Mūžu dzīvo, mūžu mācies, kā sacīt jāsaka!
        • Zini, ja es nekad nebūtu bijusi veģetāriete, es tev noteikti piekristu. Tak tagad, kad ēfu gaļu, mani zobi ir daudz sliktākā stāvoklī nekā pirms daudzajiem gadiem, kad tos neēdu :D
          • Nu tā kā man viens labs paziņa gadiem neēda gaļu un zobārsts pirmais šo pajautāja, tad ir tikai tā kā ir.
            Iespējams, ka katru veģetārisms ietekmē citādāk, šo puisi ietekmēja šādi.
            Var man piekrist vai nepiekrist, burtiņi ekrānā vien ir!
  • Ceļojumos jau vispār var ēst gandrīz dajebko, jo dienas režīms ir tāds, ka viss sagremojas. Pa kalniem spriņģojot, viss iet labumā :)
    Tāpat, piemēram, pamēģini ar savu dzīvesveidu ēst tā, kā senči ēda - rupjas putras, speķi un rupjmaizi; ātri vien aizies labumā. Savukārt, no rīta līdz vakaram pa lauku un māju kustot, tāds ēdiens bija pašā laikā un organisms tam pielāgojās.
    Tie, kas ar eksperimentālo arheoloģiju nodarbojas, gan atzīst, ka pierast pie 9.gs. ēdiena (bez kartupeļiem un daļas dārzeņu) esot baigi grūti.
  • man domāt, tie, kuri ir tīrie veģetārieši un neatstiepj kājas vai smagi nesaslimst, ir ar kaut kādām vielmaiņas novirzēm, kas to piecieš, nu, kā tā Lietuvas tante, kura pārtiek tikai no smiltīm. pat mans kursu pasnidzējs teica, ja mēs būtu dzimuši veģetārieši, mums būtu pavisam citāds kuņģis,kā govij, bet visa fizioloģija un anatomija rāda, ka tomēr cilvēks ir plēsējs, grozies kā gribi
    • Nujā, bet Indijā taču gadu tūkstošiem tie veģetārieši dzīvo, un nekas!
    • Visa fizioloģija un anatomija rāda, ka cilvēks nav plēsējs - nagi vāji, zobi - nu tā, skrien lēni, un vispār varētu nomedīt tikai radības, kas ir daudz mazākas par kuņģim nepieciešamo.
      Cilvēks, tāpat kā sivēns un žurka, ir visēdājs. :)
  • varb. tev tomēr vajadzēja iet uz svara vērotājiem - tur visu ko ļauj ēst, tikai jāpiedomā pie attiecībām :)
  • "Varbūt mani ir sabojājusi kopdzīve ar maziem gracioziem plēsējiem, kuru maigums un piemīlīgums neizslēdz iekāres pilnu prieku, ar pāris zobu klakšķiem pārlaužot mīļu pūkainu grauzējiņu vai putniņu trauslās sprandiņas. " šo te varētu nosaukt drīzāk par wannabe >:)
  • Klau, Krii, es te par gaļasēšanai pilnīgi pretēju tēmu. Kā vāra prosas biezputru. Mani tā iedvesmoja tie Tavi prosas apraksti, ka gribētu pamēģināt tādu uzvārīt.
    Atvaino, ja Tev šī tēma tagad ir pretīga. Tikai tā iedomājos, ka būsi noteikti sasniegusi labu līmeni prosas putras vārīšanā, un varbūt Tev nebūtu iebildumu padalīties ar visgaršīgāko receptīti.
    • :)
      Īpaši iespēja radošām izpausmēm man tur nebija. Vārīju ūdenī, pieliekot mazliet sāls. Saskaņā ar norādījumiem, jāvāra bija ūdeni 4 reizes nolejot - resp., kad uzvārās, ūdeni nolej, pielej jaunu.
      Pēc pēdējās ūdens noliešanas reizēm pielēju pienu un mazliet pasutināju. Pirms ēšanas var pielikt sviestu.

      Godīgi sakot, vienīgā reize, kad man putra patiešām likās ļoti garšīga, bija tā, kad nejauši pārsālīju un piedevām piegāzu par daudz sviesta. Tad bija tā - o! kaut kas varen sāļš un trekns! Īsts ēdiens! Pat, ja zinu, ka tā ir tikai putra. :)
      Bet citiem tā darīt noteikti neiesaku.:)
Powered by Sviesta Ciba