Kurvjzieža kontemplācijas

Ar kaujas saucieniem uz lūpām

Krāšņais Kurvjziedis

Ar kaujas saucieniem uz lūpām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vasaras siltais periods ir paguvis atstāt sekas: manas daudzsugu ģimenes četrkājainā daļa atkal ir blusaina.
Terpentīnu grīdām un virsmām jau esmu iepirkusi (pie Jaunās Ģertrūdes var dabūt par EUR 9/litrā), bet tagad gribu dzirdēt jūsu pieredzi un ieteikumus attiecībā uz lopiņu skaustā pilināmajām blusu indēm.
Ko izvēlaties? Kas reāli darbojas kā letāls ķīmiskais ierocis, nevis pēc principa - "noķeram blusu, apslakām ar šķidrumu, blusa sāk izskatīties depresīva un apcerēt pārcelšanos citur"?
  • vizīte pie vetārsta atrisina 99% no tavām neskaidrībām - ar visām pilēm ;)

    nu vizīte vetaptiekā ar ko var līdzēt
    • cik neparasti, man jāpiekrīt iepriekšējā oratora teiktajam :)

      maniem pelēčiem blusas ir bijušas tikai vienu reizi, un tad dr. boldriks izsniedza skaustā pilināmus pilienus, ļ. ātri blusu vairs nebija
      • Šajos 7 gados, kopš pie mums dzīvo sers Ričmonds, blusas uzrodas ja ne katru, tad vismaz katru otro sezonu (suņu laukumi ir blusu inkubatoru oficiālais nosaukums).
        Es zinu, ka ir vetārsti, aptiekas un ļoti daudz dažādu pilienu, turklāt piedāvājumu klāstā katru gadu nāk klāt jaunas izvēles; mana pieredze liecina, ka dažas aptiekās ieteiktās zāles mēdz nebūt efektīvas, tāpēc jautāju šeit - ar cerību, ka kāds no cibas jau izcīnījis šīgada lielo Blusu Cīņu!
        • ā nu tik lielas pieredzes man nav, lai zinātu, ka var uzrauties uz neefektīviem. manējie ikdienā nēsā beaphar siksniņas, bet tā kā pretblusības īpašības ir tikai viens no iemesliem, kāpēc tieši šīs siksniņas, es viņas vienmēr noturu vismaz 2x ilgāk par pretblusu iedarbības beigām, tb nemainu ne tuvu tik bieži kā būtu paredzēts. un tomēr pie blusām viņi pamanījās tikt tieši vienreiz. nu un tad es darīju to, ko daru parasti – prasīju dr. boldrikam, ko darīt :) un tam, ko saka dr. boldriks, es klausu uz vārdiņa. tāpēc likās, ka tas ir normāls scenārijs, ko piedāvāt. atceros, ka viņš toreiz arī izvērtēja, ko tieši šiem konkrētajiem kaķiem ar viņu konkrētajām īpašībām var dot un ko labāk dot.
    • Man ir kaimiņos vetaptieka ar milzīgu zāļu izvēli. Tieši tāpēc es jautāju par konkrētām pieredzēm.
  • Bayer pretērču un pretblusu siksniņa uz sezonu (pavasaris-ziema). Ir gan suņiem, gan kaķiem. Pret ērcēm palīdz 99%, kad kaķis mēdz kaut kur pļavās blandīties. Blusas kopš valkāšanas nav bijušas. Pilienus nelietoju, jo tie laikam katru mēnesi jāpilina un tad spalva sasmērēta, utt.. Un beigās izmaksas līdzīgas (siksniņa kaut kur pie 40 eiro maksā, daudzās cilvēku aptiekās arī ir).
    • *pavasaris-rudens vairāk
      • mums forresto siksninja darbojas tikai pirmaja reize, pec tam nekadas jegas :(
        pilinam advantix - nekad blusas nav bijusas un pie pirmas erces atceramies, ka nakama reize japilina, apmeram reizi 7 nedelas tas notiek.
        ieka dzeramas tabletes man skiet kosmoss, tadas negribu, tapat no kosmosa tikai citaada noziimee skiet ultraskanjas fignja.
  • Jau kuro gadu lietojam Foresto gan suņiem, gan kaķiem un bez problēmām.
    https://www.vetzoo.lv/veikals/params/category/168310/item/1156774/
  • Tik zini, ka parasti lietotie pretblusu līdzekļi ir stipri insekticīdi, kas, izkaisoties vilnai, urīnam un fēčiem, nonāk vidē, kur nogalina primāti jau bites, un arī citus, neblusu insektus.
    • Maniem dzīvniekiem tuvākajā laikā būs ļoti maz saskares ar bitēm, bet par mušām un pārtikas kodēm es pārāk nesēroju.
      • https://amp.theguardian.com/environment/2020/nov/17/pet-flea-treatments-poisoning-rivers-across-england-scientists-find
        • Paskat, kā viņiem tajā Anglijā neiet! ;(

          (Vari būt droša, mana sirdsapziņa ir stingri un melni nocietināta pret jebkuru iespējamo vainas izjūtu insekticīdu sakarā, tā ka vari pat necensties: es indēšu blusas un kodes savā dzīvoklī, kad vien tas liksies man vajadzīgs, pat ja visas pasaules Zaļo organizācijas sapulcēsies pie mana loga ar milzīgiem plakātiem un apsūdzībām, ka iedzenu Rīgas centru ekoloģiskajā katastrofā. Trololo, trololo!)
          • Nu jā, tā es sapratu. Varētu likties, ka suņu mīļi ir tādi, kas redz citas sugas kā līdzvērtīgas eksistēt un redz to dzīvju vērtību, un negrib netīši nodarīt kaitējumu tiem, kas dzīvo blakus (un es nerunāju par blusām un kodēm, bet gan visiem citiem, kas tev neko ļaunu nedara), bet nu laikam jau tā ir mana ilūzija, kautkāds biedra Timura ideoloģiskais mantojums, vai kur citur sasmelta sajūta, ka neviens, zinot, kaitējumu citam nedarīs.
            • Nu, ja ta reāli skatoties - tas, ka no konkrētā gada vairs nedrīkstēja lietot konkrētos preparātus lauksaimniecībā, gliemežu indē u.tml. diemžēl uzreiz automātiski nenozīmē, ka tas vairs netika lietots. Nav teikts - paraugi ņemti pirms aizlieguma vai aizliegums radās pētījumu rezultātā. Neatradu kur būtu rakstīts cik ilgi aktīvā viela saglabājas neizmainītā veidā.
              Turklāt arī vet.klīniku un dzīvnieku frizieru salonu notekūdeņi pievienojas kopējai kanalizācijai un par to, cik tīri ir attīrītie notekūdeņi var tikai minēt.

              T.i. problēma tā ir ļoti nopietna, par to ir jārunā un jāmēģina rast globāls risinājums un viela ir aktīva un briesmīga, ne velti visādiem insekticīdiem ļoti jāseko līdzi devām, lietošanai un drošības nosacījumiem (nelietot pirms lietus, nepeldināt dzīvnieku pēc lietošanas), tomēr insekticīdi arī samazina ļoti daudzu infekciju izplatību, efektīvi nonāvējot pārnēsātājus.

              Ļoti lielu kaitējumu dabai nodara arī hobijdārznieki ar plikām rokām uz nezālēm savā perfektajā mauriņā smērējot raundapa gēlu, uz ražojošajiem augiem smidzinot kobtu, neostomozānu u.tml.
              • Jā, hobijdārznieki ar ķīmiskajiem ieročiem man arī izraisa šausmas. Ir jau baisi ērti maukt cauri dzīvei ar bērna nezināšanas bezatbildību, trallinot ņemt to, kas baro lielās korporācijas un badina un galina mazo radību, tai skaitā cilvēku pūļus. Jā, jārunā, es piekrītu, lai arī neērti tomēr aizrādīt. Nu, teiksim, mēs katrs daram kaut ko drusku citu, kas nav īsti pareizi, un pilnīgi pareizi arī reizēm ir sarežģīti, un ar pirkstiem rādīties arī nav jēgas, bet tomēr, runājot mēs esam veidošanās procesā.
            • Neviens Timurs mani nepiespiedīs sadzīvot ar blaktīm, kodēm, tarakāniem, blusām, kā arī lenteņiem, ērcēm un patogēno mikrobiomu, ko viņi visi pārnēsā.
              Šī tēze nav diskutējama.

              Par to, lai es varētu veikt selektīvu, specifiski sudzisku insekticīfu, neapdraudot pūkainas bitītes un krāsainus taurenīšus, ir atbildīga Big Pharma un visādi ekoloģijas noteikumu regulatori (tipa, Snorkes kolēģi kukaiņotāji), bet es kā patērētājs vienmēr izvēlēšos efektīvāko no legālajiem līdzekļiem.
              • Iespējams, ja atslēgas vārds te ir: “kā patērētājs”. Un tā mēs visi, ar kaujas saucieniem uz lūpām, metam pagales paši savā sārtā. Neko, man skumji.
                • Bez īdošas, augstprātīgas moralizēšanas Tev ir arī kādi konkrēti ieteikumi kā atbrīvot dzīvniekus un mājokli no ektoparazītiem?
                  Vai tikai vēlme pazīmēties kā učenei wannabe "cildena mērķa" vārdā?
                  • (Ieteikums ļaut dzīvniekiem nomirt no anēmijas, bet pašai izmēģināt visas cilvēkiem bīstamās blusu pārnēsātās infekcijas un uztrenēt imunitāti, lai sadzīvotu ar tām, netiks pieņemts.)
                  • Es nesaprotu kāpēc tu esi tik agresīva, un kāpēc es tev izklausis pēc īdošas učenes.
                    • Jautājuma otrā daļa ir atbilde uz pirmo. :)
                      • Es pieņemu, ka tā nav mana atbildība, kādā intonācijā tu lasi, ko rakstu, kā tev tas izklausās, bet es tev personīgus apvainojumus neadresēju. Es informēju. Ja tev tiešām interesē alternatīvi, bitēm un zivīm nekaitīgi, bet efektīvi līdzekļi blusu apkarošanai, gan jau to var atrast. Vai arī vari pagaidīt, kad man būs blusains dzīvnieks, un prioritāte to informāciju atrast.
                        • OK, es vnk., neesmu ieinteresēta informācijā, kuru Tu man tik dāsni piegādā, un reakcija ir kā jau allaž uz nelūgtiem padomiem (vai telemārketinga spamu).

                          Bet tā - nekā personīga!
                          • Mēs dzīvojam uz dzīvas pulvera mucas, kas ir puteklis tukšumā, paši esot vairāk ideja kā materiāls, limitēti visa saprašanā, un ir grūti izšķirt, kur sākas un beidzas personīgā atbildība, vai pat paši mēs.
Powered by Sviesta Ciba