Kurvjzieža kontemplācijas

Ar kaujas saucieniem uz lūpām

Krāšņais Kurvjziedis

Ar kaujas saucieniem uz lūpām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vasaras siltais periods ir paguvis atstāt sekas: manas daudzsugu ģimenes četrkājainā daļa atkal ir blusaina.
Terpentīnu grīdām un virsmām jau esmu iepirkusi (pie Jaunās Ģertrūdes var dabūt par EUR 9/litrā), bet tagad gribu dzirdēt jūsu pieredzi un ieteikumus attiecībā uz lopiņu skaustā pilināmajām blusu indēm.
Ko izvēlaties? Kas reāli darbojas kā letāls ķīmiskais ierocis, nevis pēc principa - "noķeram blusu, apslakām ar šķidrumu, blusa sāk izskatīties depresīva un apcerēt pārcelšanos citur"?
  • Nu, ja ta reāli skatoties - tas, ka no konkrētā gada vairs nedrīkstēja lietot konkrētos preparātus lauksaimniecībā, gliemežu indē u.tml. diemžēl uzreiz automātiski nenozīmē, ka tas vairs netika lietots. Nav teikts - paraugi ņemti pirms aizlieguma vai aizliegums radās pētījumu rezultātā. Neatradu kur būtu rakstīts cik ilgi aktīvā viela saglabājas neizmainītā veidā.
    Turklāt arī vet.klīniku un dzīvnieku frizieru salonu notekūdeņi pievienojas kopējai kanalizācijai un par to, cik tīri ir attīrītie notekūdeņi var tikai minēt.

    T.i. problēma tā ir ļoti nopietna, par to ir jārunā un jāmēģina rast globāls risinājums un viela ir aktīva un briesmīga, ne velti visādiem insekticīdiem ļoti jāseko līdzi devām, lietošanai un drošības nosacījumiem (nelietot pirms lietus, nepeldināt dzīvnieku pēc lietošanas), tomēr insekticīdi arī samazina ļoti daudzu infekciju izplatību, efektīvi nonāvējot pārnēsātājus.

    Ļoti lielu kaitējumu dabai nodara arī hobijdārznieki ar plikām rokām uz nezālēm savā perfektajā mauriņā smērējot raundapa gēlu, uz ražojošajiem augiem smidzinot kobtu, neostomozānu u.tml.
    • Jā, hobijdārznieki ar ķīmiskajiem ieročiem man arī izraisa šausmas. Ir jau baisi ērti maukt cauri dzīvei ar bērna nezināšanas bezatbildību, trallinot ņemt to, kas baro lielās korporācijas un badina un galina mazo radību, tai skaitā cilvēku pūļus. Jā, jārunā, es piekrītu, lai arī neērti tomēr aizrādīt. Nu, teiksim, mēs katrs daram kaut ko drusku citu, kas nav īsti pareizi, un pilnīgi pareizi arī reizēm ir sarežģīti, un ar pirkstiem rādīties arī nav jēgas, bet tomēr, runājot mēs esam veidošanās procesā.
Powered by Sviesta Ciba