Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
No intervijas ar ordinētu mācītāju, kuram ir arī medicīniskā izglītība:

"Tieši kristiešiem depresijas ir savā ziņā grūtākas, jo viņi nes sevī Dieva ielikto un ticībā turēto ideālu, piemēram, „mīlēt tuvāko kā sevi pašu”, un piedošanas principu. Tad, kad viņi asāk redz vai piedzīvo to, cik grūti to ir īstenot, viņi nereti gaida nosodījumu vai paši sevi nosoda. (..) Kristieši mēdz uztvert depresiju kā „Dieva sodu”, un tāpēc visbiežāk viņi cieš vienatnē, nemeklē speciālista palīdzību, bet kā zāles izmanto lūgšanas, sarunu ar Dievu. Diemžēl bieži ar to nepietiek, ir nepieciešama arī ārsta palīdzība un zāles. Depresija ir slimība. (..)Viņiem tas Slepenais dubultnieks jeb „skelets skapī” ir vēl slepenāks un vēl dziļāk noslēpts, jo viņam taču nedrīkst būt depresija. Jā, ir kristieši, kas radikāli apgalvo, ka tas ir grēks. Tomēr, tas ir pavisam aplams uzskats, ka kristiešiem nevar būt depresija. Kāpēc Dievs to pieļauj – to mēs nezinām, tāpat kā visas pārējās slimības šajā pasaulē. "
  • / jo viņi nes sevī Dieva ielikto un ticībā turēto ideālu, piemēram, „mīlēt tuvāko kā sevi pašu”,/

    aha un ateistiem nav šis ideāls, kur nu :D
  • Man jāatzīst, vienmēr ir licies, ka kristiešiem tomēr ir vieglāk. Jo ir drusku vieglāk dzīvot zinot, piemēram, ka debesu valstība tiks vismaz taviem mīļajiem. Ateistiem ar visiem viņu ideāliem (jà, es arī nepiekrītu, ka ateisti ir amorāli monstri, bet visi kristieši to vien dara, kā mīl citus. Kopš mani gandrīz nobrauca ļoti steidzīgs baznīcēns svētdienas rītā pēc dievkalpojuma, es šo ideju īpaši nepērku. Šlesers, piemēram, arī ir kristietis).
    Bet galvenie iebildumi man ir pret "kaut kādā ziņā grūtākas". Katram cilvèkam viņa problēmas ir vissāpīgākās, ir amorāli tās salīdzināt. Mīlēt vajag, ja. :/
    • Te gan ir runa (manuprāt!) tieši par to punktu, kuru es uzsvēru savā atbildē jūzerim Ctulhu - ir daļa kristiešu, kuri postulē, ka depresija nav slimība, bet gan grēcīga izlaidība. Attiecīgi, šo cilvēku situācija, nonākot depresijā, pilnīgi noteikti varētu būt grūtāka - tāpat kā ir grūtāk pārciest gripu vai dizentēriju, ja to neārstē, bet uzskata par izlaidību, kas jākompensē ar darbu un lūgšanām.
    • Piem., paskaties zemāk un iedomājies, ka tas ir nevis bezgaumīgs trollējiens, bet reāli kāda cilvēka uzskati... un kā ir būt vienam no šādu cilvēku kopienas?:(
  • (Anonīms)
    Kas par pilnīgām un absolūtām muļķībām, tāds mācītājs uzreiz būtu jāsauc uz bīskapijas pārraudzības iecirkni vai pie kāda virbīskapa, noskaidrot viņa īstos uzskatus par dogmu un patiesajām lojalitātēm. Skumji iedomāties, kādi ļaudis mūsdienās kļūst par mācītājiem, cik plaši atvērti tie vārti. Kristietība ir vienīgā racionālā atbilde modernā cilvēka hroniskajai un arvien pieaugošajai depresijai. “Depresīvs kristietis” ir oksimorons, pat ja tada problēma ir, to risina tikai teoloģiski.
    • Jā, šeit lūk, tipisks aprobežotības paraugs. Es labticīgi pieņemu, ka konkrētais komentārs ir tīša parodija, bet diemžēl mūsdienās ir arī kristieši, kas tieši tā domā, lai cik vājprātīgi absurdi mums tas nešķistu. :(
    • moš pārlasi Ījaba Grāmatu Bībelē?
      tur ir visnotaļ glīta depresija uzskatāmi aprakstīta :))
  • paldies par jokiem!
  • Es pieņemu, ka Dievs tikai nopūšas un skumji pasmaida par visām cilvēku teorijām par Dievu un viņa "sodiem". Mēs katrs esam sods paši sev un pašiem jātiek galā, bet,ja kādam kristietība ir palīgs,tas taču lieliski. Labāk lai tā, nekā "ārstē" depresiju ar alkoholu u.tml.
  • p.s. ar tādu var arī parunāties.
  • Tas par [info]methodrone.
Powered by Sviesta Ciba