Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mani allaž pārsteidzis, ka cilvēki neatceras laika apstākļus, kādi attiecīgajā gadalaikā bijuši pirms diviem, trim vai pieciem gadiem, kā arī savu attieksmi pret tiem.
Laikam citu eksistencei tas nav nekas tik vitāli/letāli/fatāli svarīgs. Identificēties ar šādu pozīciju nevaru, bet jāmēģina pieņemt kā esoša, lai padarītu jebkādu saprašanos iespējamu.
  • Es kopš 2012. gada atceros, kāds bija laiks veģetācijas sezonā, jo sāku strādāt saistībā ar biotopiem. Vēl kaut ko atceros par ziemām slēpošanas dēļ, bet ne precīzi, tikai to, ka pārskatāmā pagātnē nav bijis kārtīgas ziemas no decembra līdz martam.
    • 2010./2011. gada ziema bija aplam sniegaina, tikai ne gluži līdz martam.
      Savukārt, 2009. gadā bija slapjš apmēram līdz decembra vidum, taču tad sākās sals un sniegs, kas turpinājās līdz pat 2010.gada martam.
      • Šo es laikam atceros, tā bija reize, kad pa lēto nopirkām slēpes, jo visi veikali vienā brīdī sāka mest pakaļ inventāru :D Bija vēl viens līdzīgs gads, bet kopumā man tās nesakarīgās ziemas ir sajukušas.
  • Cilvēki var atcerēties, var neacerēties, taču tagadne ir svarīgāka par pagātni. Tagadne > nākotne > pagātne.
    • Es labprāt neatcerētos, bet nespēju, jo pati sevi attiecīgajā laikaposmā identificēju tikai kopā ar klimatisko fonu.
  • ar gadiem mana atmiņa kļūst aizvien selektīvāka, un es savu vecumu pārsvarā izrēķinu no gada, kad esmu dzimis (ko es parsteidzošā kārtā atceros) un esošā brīža. toties es ļoti labi atceros gājienu kārtību dažādās sicīliešu aizsardzības variācijās šahā. un to, ka mazais krustiņu skrūvgrieznis stāv trešajā atvilktnē no apakšas. bet jūsu dzimenītes un pārējo es toč netceros, kā arī to, ka lv ziema ir vairāk vai mazāk auksta, man viņa pārsvarā patīk.
  • šitas tāds unpy "neticībā vēroju.." žanrs?
  • es precīzi atceros laikapstākļus nozīmīgos dzīves brīžos, bet nezinu gadus, kuros tie ir notikuši (tad jāšķir ciba).
    vēl man ir personiskā statistika, ka ap valentīndienu gandrīz katru gadu ir pavasarīgi, var atpogāt mēteli, bet tā ir ilūzija - martā atkal snieg un ir auksts.
  • atcerēeties atceros, bet es kkad aptvēru, ka ik sezonu in a way aizmirstu visas citas. proti, es teorētiski zinu, manā prātā saglabājas informācija - piem., ziemā par vasaru es aizvien ziu dažādus faktus - taxu tā ir tik neaktuāla, ka nešķiežu laiku, šīs atmiņas aktivējot. ir vnk sajūta ik sezonu, ka this is all there is. tik tad, ja apēd kādu dragu nedaudz, tad gan sākubar ādu atcerēties siltumu, atcerēties sauli. vasarā arī ziemu zinu vien nostāstveidīgi, bet sajūtas īsti neatceros.
    bet vispār, es tiešām par laiku nezūdos, nu, man viņš baigi netraucē. jūtu tikai, ka izmainos, nu, ka ziemā gribu daudz vairāk gulēt un slinkot, un garigais nestabils, velk uz leju. bet es to kkā vnk atļauju - it is what it is. pārējais ir tikai apgērbs - kamēr nesalst, tikmēr viss puslīdz štokos. tālab man tiešām bija jāpierod pie dienvidu drauga nebeidzamās īdēšanas par laikapstākļiem,took me some time, lai saprastu, ka viņam tā tiesām ir problēma un legitly so. ka citiem nav vienalga. līdz ar ko - hang in there! :)
  • mazsvarīgi -
  • Es tikai secinu, ka nav vērts pirkt slēpes, labāk to naudu ieguldīt divritenī. Ja runājam par laika apstākļiem.
  • es domāju par laikapstākļiem bišk vairāk, kopš pieslēdzu elektrisko apkuri. tāpēc zinu, ka janvārī ir 1-2 nedēļas, kuras man patīk mazāk. viss pārējais laiks ir jauks un labs :)
  • Laikapstākļus svarīgos notikumos atceros. Citādi pārsvarā pēc fotogrāfijām tik
    . Pat gados, kuros laukā katru dienu pavadu vairākas stundas, nevis ziemas sezonā sauli redzu tikai pa logu.
Powered by Sviesta Ciba