обои - Welcome to my country [entries|archive|friends|userinfo]
Scandalo Calmo

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| fffff pajautā komenti jauns labot secondhand vissvienā ]

Welcome to my country [31. Jul 2008|17:40]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Palasīju vienu itāļu ceļotāju forumu, ko šamie runā par Rīgu. Bija iespējams pasekot vienai diskusijai, kas ar pārtraukumiem risinājusies no 2004.gada, kad visi aiz sajūsmas čurāja nevis uz BP, bet gan verdošu.
Temperatūra ik gadu krītas, līdz pavisam nesen ierakstīts šāds teksts: "In tutta la mia vita, non avevo mai visto una scortesia ed una maleducazione come ho visto a riga..
i lettoni ci odiano semplicemente perchè siamo turisti... ", un tādi seko virknēm.

Tiešām pie jums tur itāļus tik ļoti necieš?
Linksamēramies

Comments:
[User Picture]
From:[info]_re_
Date:31. Jūlijs 2008 - 17:51
(Link)
tas neattiecas vienīgi uz itāļiem, bet jā
[User Picture]
From:[info]_re_
Date:31. Jūlijs 2008 - 20:56
(Link)
būtībā ir jānodala divas dažādas situācijas.
ja pa ielu iet tūristi - pēc nolasāmā koda 'normāli cilvēki', tad tos es,piemēram, braucot ar auto, palaižu pāri ielai, atbildu uz jautājumiem laipni utt. (ciešāka saskare man ar tūristiem nemēdz būt.)
bet visbiežāk Vecrīgā, klubos, nakts stundās sastopamie vai pat jebkur, bet ar sejā skaidri nolasāmo brauciena mērķi, jā, tie uzdzen riebumu. es gan nemēģinu to viņiem skaļi paziņot, vnk izvairos kontaktēties.
[User Picture]
From:[info]_re_
Date:31. Jūlijs 2008 - 21:16
(Link)
par otro situāciju paldies karsti čurājošiem 'britu' tūristiem apmēram 5 gadus atpakaļ...

//stilīgi sev iekomentēt komentāru rindiņu, ha
From:[info]kinskis
Date:31. Jūlijs 2008 - 21:34
(Link)
nu redz, cik man gadījies būt klāt itāļu izklaidēs, man pat šad tad šķitis, ka mums būtu no viņiem ko pamācīties. tajā skaitā mazāk mest pa lampu. tiesa šis te pieminekļa svētītājs norāda uz kādu izņēmuma procentu.

bet paši viņi ir naivi - sevišķi tā otrā grupa. viņi ierodas noticējuši nez kādiem tur solījumiem, ka jau lidmašīnā viņus silti ņems priekšā. no sērijas 'bezmaksas monets biznesa klases pasažieriem", un pārāk lēni attopas, ka nekā tāda te nav. ka tu nevari vienkārši brist klāt meitenēm un prasīt "cik?"
[User Picture]
From:[info]_re_
Date:31. Jūlijs 2008 - 21:52
(Link)
nu ja, runa nav par itāļiem kā tautu un mīlestību vai ne tik siltām jūtām pret to (vai jebkuru citu nāciju, kuras pārstāvji mēdz braukt uz Latviju), bet gan tiem dažiem procentiem, kas tieši šeit izpildās tā, kā aprakstīji. un naivi būtu gaidīt, ka attieksme nemainītos cilvēkiem, pret kuriem izturās ar necieņu, jo īpaši viņu mājās.

jā, un diezgan droši, ka īgnumu gadās saņemt arī kādam, kurš nemaz nav no 'tās' kategorijas un nebūtu pelnījis par citu grēkiem.
ko lai dara. tumsā visi kaķi pelēki. :)
From:[info]zilais007
Date:31. Jūlijs 2008 - 17:59
(Link)
Uz mani neskaties - es nevienu itāli savu mūžu neesmu redzējusi:))
From:[info]zilais007
Date:31. Jūlijs 2008 - 18:01
(Link)
Ak, nē - samelojos:) Bija bariņš itāļu zeļļu, kas ceļoja ar vellapēdiem no Itālijas uz Somiju. Sanāca viņiem braukt caur manu karalisko miestu, kur pārlaida nakti. Vakarā, kad viņi atjaunoja spēkus ar barību mūsu solīdākajā ēstuvē, es ar mazo velnēnu viņiem piebiedrojāmies, taču mēs bijām ļoooti laipnas - nu tik laipnas, cik vien laipnas mēs spējam būt:D
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:31. Jūlijs 2008 - 20:07
(Link)
nu bet viņi tak atbildēja ar to pašu, ko?
From:[info]zilais007
Date:31. Jūlijs 2008 - 21:54

O, jā:D

(Link)
Laipni gan, ņemot vērā, ka viens no viņiem skaitījās tulka pienākumu veicējs, jo runāja angliski un vāciski, viens no viņiem nedaudz vāciski, bet visi pārējie tikai itāliski. Brīdī, kad "tulks" pazuda no redzesloka, "sarunas" norisinājās ar abpusēju smaidīšanu un smiešanos, kā arī intensīvu žestikulēšanu (beidzot kāds novērtēja manus uzkrītošos žestus!):D
From:[info]fanija
Date:31. Jūlijs 2008 - 18:06
(Link)
Nez, es ciešu, apkārt ar nekādu naidu nemanu.
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:31. Jūlijs 2008 - 18:07
(Link)
ko tas nozīmē latviski?
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:31. Jūlijs 2008 - 18:23
(Link)
Visā savā dzīvē neesmu redzējis tādu nepieklājību un izglītības trūkuma kā Rīgā,, mūs nīst tikai tāpēc, ka esam tūristi,,
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:31. Jūlijs 2008 - 18:46
(Link)
Šausmas. Bet latvieši tādi ir,
[User Picture]
From:[info]ledus
Date:24. Augusts 2008 - 07:54
(Link)
?
[User Picture]
From:[info]murks
Date:31. Jūlijs 2008 - 18:27
(Link)
gūglis saka tā:

Throughout my life, I had never seen a discourtesy and rudeness as I saw in Riga.

Latvians hate us simply because we are tourists.
From:[info]unpy
Date:31. Jūlijs 2008 - 18:46
(Link)
Vienīgais itālis, ar kuru esmu komunicējis Rīgā, izskatījās tik sīks un neaizsargāts, ka viņu ienīst būtu pilnīgs absurds.
From:[info]kinskis
Date:31. Jūlijs 2008 - 20:05
(Link)
man caurmērā arī rodas tādas pašas izjūtas. pat tie, kurus es citkārt esmu redzējis lidmašīnās lidināmies uz rīgu, caurmērā ir tik jauki un iepretim mūsu salīdzinoši rupjajam dzīvesveidam naivi radījumi, ka viņu kļūst žēl, iedomājoties vien, kā viņi ar savu lauzīto angļu valodu nekur nespēj tikt galā. pat tie, kas tajā diskusijā neslēpa, ka pamatā braukuši iepazīties ar ragazzām, asti diezgan ierāvuši žēlojās, ka tiklīdz klubu beibes padzirdot, ka šamie ir itāļi, tā uzreiz bai bai.

un nerod izskaidrojumu, vai nav joks, ko?
From:[info]blondulla
Date:31. Jūlijs 2008 - 19:20
(Link)
tas, man liekas, ir pārspīlēti. zinu vienu itāli, kas Rīgā ir labi iekārtojies, un viņam te ļoti patīk. cik zinu, viņa draugiem tāpat. protams, ja atbrauc kaut kādi lubraki no neapoles un apčurā pieminekļus, uz latviešu mīlestību viņiem nav ko cerēt.
From:[info]kinskis
Date:31. Jūlijs 2008 - 20:13
(Link)
šitādi pāris piedalījās ar saviem ieteikumiem arī forumā, un mēģināja sašļukušākos mierināt, ka viņiem vienkārši nav paveicies. jaunākais trends itāļu jaunekļiem tagad esot laisties uz mazpilsētām. Liepāja ar savu naktsdzīvi bija ieteiktākais galamērķis. mazpilsētas atgādinot viņu priekšstatus par padomju savienību, it nemaz neesot rietumnieciskas, turklāt tūristu tur esot tik cik viņi paši. ja esi liepājā, tad visdrīzāk vienīgais tāds, itālis, t.i.
nu, un cenu neesot vispār...
From:[info]blondulla
Date:31. Jūlijs 2008 - 23:46
(Link)
viss pareizi - romieši lai brauc uz Rīgu, ITA mazpilsētnieki lai brauc uz LV mazpilsētām :)
[User Picture]
From:[info]simamura
Date:31. Jūlijs 2008 - 19:52
(Link)
Itāļu arhitekti, kurus esmu saticis rīgā, čurāja karstu rozā, bet venēcijā, kas ir vienīgā itālija, kuru pagaidām zinu, uz kāda palaco sienas bija glenzojums "kill the tourist"
[User Picture]
From:[info]violets_t
Date:31. Jūlijs 2008 - 22:54
(Link)
zin, man gadījās uzrauties uz pāris nepatīkamiem itāļu tipiem. kad elektroniski runājām tad-jā, jā-arhitektūra, muzeji, nacionālie ēdieni, jaukas sarunas un ko tur vēl pieminēja, ko vajagot, bet, kad satiku, gghhhhhh...tikai piebāztāko nakstsklubu ar plikākajām bābām vajadzēja. un 10 minūšu laikā paspēja vēl mani trīsreiz apvainot. tagad? tagad katrreiz, kad iekš HC vai CS es ieraugu, ka rakstītājpersona ir no itālijas, es piecdesmitreiz apskatu visu informāciju un atbildu labi ja vienam procentam. un jā, necieš.
[User Picture]
From:[info]ld
Date:1. Augusts 2008 - 10:28

jā, es arī nīstu tūristus Rīgā

(Link)
tā kā pašai ir nācies būt tūristam, tad savulaik centos palīdzēt un būt jauka pret savas zemes apskatītājiem. sākumā bija viss jauki. esmu ar itāļiem kopā uz Akmens tilta fotografējusies. viņi bija jauki un pieklājīgi. arī vēl dažus esmu satikusi.
un tad kkas notika. pēkšņi tūristi kļuva rupji. nemūžam neaizmirsīšu to pazemojumu, ko man sagādāja bariņš britu tūristu... tad arī viens pavecāks itāļu kungs.. nolej Tevi ar samazgām no galvas līdz kājām un tas atsit jebkuru vēlmi kontaktēties ar jebkuru Rīgas apmeklētāju.

tā kā esmu no Liepājas, tad arī tur ir nācies kādu tūristu satikt. tur viņi tā neuzvedas kā Rīgā!
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:22. Augusts 2008 - 09:04
(Link)
Aizbraucot uz Itāliju un tur parunājot ar pāris itāļu puišiem, kas manas draudzenes paziņas, pārliecinājos, ka viņus nav par ko mīlēt. Viņu acīs Latvija ir blondo, lēto mauku zeme. Starp citu puiši izglītoti, ikdienā pieklajīgi. Bet kā padzird par lv, tā actiņas mirdz un prātā vien bezmaksas sex & party. Nē, paldies. No manis viņis gan uz ielas, gan internetā uz savu ciao bella, tāpat kā briti uz hey sweety saņem īsu atbildi. Go fuck yourself.
Ja viņi te brauktu jūgendstilu skatīties, dabu baudīt, nevis, piedošanu, dr*zties un brīnīties ka neviena par brīvu nedod, tad attieksme būtu citādāka. Bet ko var gribēt. Līdz šim vienīgie normālie itāļi, ko es esmu redzējusi Baltijā bija Lietuvā, Krustakalnā, tādi vecīši ap 70, kas kopā ar savām laulenēm apskatīja tos krustiņus.
Tas tā, cilvēka viedoklis, kas padsmit gadus Vecrīgā nodzīvojis un diendienā tur pārvietojas ne ar domu nocopēt kādu vai patusēt.
From:[info]kinskis
Date:22. Augusts 2008 - 16:09
(Link)
paldies par komentāru. noderēja sāku rakstīt atbildi, bet tad savācās pārdomas, kuras nu atrodas te: http://klab.lv/users/kinskis/83634.html