kihelkonna - paika x [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

paika x [12. Mar 2015|12:01]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

pieņemu, ka zinu, kas ar mani pašlaik notiek. nu tas nogurums kopš uz diētas (wahls paleo) sēžu
(jā jā patīk man ar sevi eksperimentēt, nepadarīsiet man neko, morāli palasiet paši sev pie spoguļa :D )

es pati domāju, ka tas tāpēc, ka vajag zarnās savairoties tiem mikrobiem, kas pārstrādā dārzeņus lielos daudzumos. nu kā govij. palasīju, drīzāks iemesls ir tas, ka visa mana vielmaiņa ir balstījusies uz ogļhidrātiem, bet tagad tie tiek atrauti, un organismam jārij tas viss pārējais, kas nav tik fiksi pārstrādājams. daži to sauc vienkārši par detox (nepatīk man šis vārds, jo zem tā var ļaunprātīgi pabāzt visu to, kas ir pavisam kas cits), citi par low carb flu un tamlīdzīgi.

vakar uztaisīju plovu, kļūdas vai sapņainības dēļ pieliku pārāk daudz rīsus. es te gandrīz bez graudiem pēdējā laikā, tā ka šis, kaut arī bezglutēna, bija solis atpakaļ. ak, viss nogurums kā ar roku atņemts, visas sliktās sēnes manā zarnu traktā laikam beidzot pieēdušās, es šodien laikam pieveikšu visādus iekavējušos darbus.

a vispār pēc kāda mēneša viss šitais beidzoties, un iestājoties pilnīga lieglaime. enerģija, rumpja un prāta skaidrme. ?? neviens, kas no diētas nosprādzis, nav sociālajos tīklos pieteicies.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:12. Marts 2015 - 12:22
(Link)
es ar gribu wahls paleo, ir kadas instrukcijas onlainaa ?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Marts 2015 - 12:24
(Link)
es apsolu tuvāko 2 nedēļu laikā ielikt konspektu ēšanai :)
onlainā ir šis https://www.youtube.com/watch?v=KLjgBLwH3Wc
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:12. Marts 2015 - 12:22
(Link)
olas tak var, ligzdaas atrastas ? piena produktus pilnigi ne ?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Marts 2015 - 12:37
(Link)
autorei pašai ir nepanesība uz olām, un viņa iesaka tās kādu mēnesi nelietot, un tad tā kārtīgi saēsties, un skatīties, kas notiek. ja nekas nenotiek, tad mierīgi var ēst.

piena produkti - nu tā diēta bāzēta uz autoimūnu un hronisku slimību slimniekiem. tie lielā procentā esot kazeīna un/vai laktozes alerģiski (un 80% gadījumu ja ir viens, tad ir otrs). tur līdzīgi, kādu laiku izslēgt (komplektā ar pārējo), un tad skatīties. varbūt viss ir kārtībā.

bet piens un graudi vienkārši nepiederas pie paleo. cilvēks pamatā ģenētiski tikai designēts pirms kādiem 2.5 miljoniem gadu, tātad tika designēts to laiku paikai. bet graudus cilvēki sāka ēst pirms 10 tūkstošiem gadu, pienu pirms 7 tūkst.
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:12. Marts 2015 - 12:43
(Link)
nu, par graudiem skiadrs, bet olas un jogurts (balts, dabisks, liess) liekas tadi draudzigi produkti, ko negribas izslegt bez jedziga pamnata
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Marts 2015 - 12:49
(Link)
atliek nočekot panesību un tamlīdzīgi. tas paleo dēļ paleo jau ir tik tāds modes kliedziens. un tev ir diezgan lielas veģetāras noslieces, tā ka nekāds lielais paleoēdājs no tevis nesanāks. (ir arī paleo veģetārieši, viņi neizslēdz bezglutēna graudus, pārējo nezinu.)
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:12. Marts 2015 - 12:53
(Link)
nu, bet menesi bez olaam nevaru :) es domaju, ka daarzenji (seklas, rieksti, avocado)+ kaada ola, zivs un biezpiens ir ideaala dieta
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Marts 2015 - 12:54
(Link)
jā, šī ir patīkamākā diēta no visām, kādas esmu mēģinājusi. var reāli pieēsties ar to, kas garšo :)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:12. Marts 2015 - 13:36
(Link)
Es tieši tikko lasīju vienu diskusiju par tēmu; tur cilvēki pamatoti norādīja, ka vispār jau cilvēce pārgāja uz sēdošo un lauksaimniecisko dzīvesveidu tāpēc, ka tas sniedza izdzīvošanas priekšrocības, un attiecīgi mūsdienās ļoti mazs procents ir tādu, kam pa īstam ir glutēna nepanesība, kā arī reģionos ar dominējošu lopkopību ir ļoti mazs procents laktozes nepanesības. Un arī mednieku-vācēju periodā taču bija savvaļas graudi, tikai to procents uzturā bija mazāks.
Kā kārtējais paņēmiens "ēst mazāk bulciņu" paleo nav ne ar ko sliktāks vai labāks par citiem, kā "maģisks līdzeklis izārstēties no visām slimībām" - nu, nu. Tev, protams, ir cita situācija ar slimību fonā, bet arī ne visām slimībām šī pieeja der (ir tādas, kur nedrīkst patērēt pārāk daudz proteīna).
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Marts 2015 - 13:47
(Link)
:) es jau nesaku, ka visiem tā jādara; tikai konkrētajai autoimūnajai slimībai šī pieeja ir izrādījusies ļoti noderīga. kādēļ noderīga, tas vēl nav izpētīts - bet arī konkrētās slimības cēloņi nav izpētīti, tā ka mierīgi var izmēģināt neizpētītas lietas.

eiropiešu izcelsmes cilvēkiem kādiem 30% esot vismaz viens no diviem tiem gēniem, kas var izraisīt (bet var neizraisīt) glutēna nepanesību (nepārbaudīju datus). un patiešām, cilvēce savairojās pirms tiem 10 tūkstošiem gadu - bet vai mūsdienās ir daudz tādu cilvēku, kas būtu sasnieguši cienījamu vecumu bez kaut vienas ārsta iejaukšanās? nerunājot par tādiem cipariem, ka vismaz 30 (pēc jaunākajie aprēķiniem 50) procentu to amerikāņu, kas dzimuši pēc 2000. gada, jau jaunos gados kļūs par diabētiķiem (un priekšlaicīgi mirs). daudzi cilvēki visādos veidos mēģina turēties pretī valdošajai pārtikas tendencei, un dažreiz viņiem mainīt pārtiku par 100% ir vieglāk nekā par 50%, no turienes tās ekstrēmās kustības, kā svaigēdāji un paleo :)
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:12. Marts 2015 - 12:33
(Link)
es dzīvoju uz maz ogļhidrātiem (brīvienās + kāds kkiju sausiņš darbdienās), ārpus brīvd nekādu kartupeļu, rīsu utml (ā, reizi pārnedēļās ir pākšaugi), jau kādu laiku. neko tādu baigi nejūtu.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Marts 2015 - 12:38
(Link)
un ko tu pamatā ēd? tikai gaļu un dārzeņus?
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:12. Marts 2015 - 12:46
(Link)
vēl piena prod, augļus (arī žāvētus), okas, bet tās reti un maz, neprasās.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:12. Marts 2015 - 12:50
(Link)
skaidrs. tu droši vien pārgāji pakāpeniski, nevis vienā dienā kā es.
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:12. Marts 2015 - 13:12
(Link)
jā, pakāpeniski un mokoši cenšos pārtraukt mūžīgo svara kāpumu, hehe. sanāk slikti, t.i, ar kāpuma pārtraukšanu.
[User Picture]
From:[info]zimbabve
Date:12. Marts 2015 - 12:51

pilnīgs oftopiks

(Link)
Klau, vai vari iemest e-pasta adresi? Man saistībā ar vienu darbiņu noderētu Tavs padoms.