Comments: |
olas tak var, ligzdaas atrastas ? piena produktus pilnigi ne ?
autorei pašai ir nepanesība uz olām, un viņa iesaka tās kādu mēnesi nelietot, un tad tā kārtīgi saēsties, un skatīties, kas notiek. ja nekas nenotiek, tad mierīgi var ēst.
piena produkti - nu tā diēta bāzēta uz autoimūnu un hronisku slimību slimniekiem. tie lielā procentā esot kazeīna un/vai laktozes alerģiski (un 80% gadījumu ja ir viens, tad ir otrs). tur līdzīgi, kādu laiku izslēgt (komplektā ar pārējo), un tad skatīties. varbūt viss ir kārtībā.
bet piens un graudi vienkārši nepiederas pie paleo. cilvēks pamatā ģenētiski tikai designēts pirms kādiem 2.5 miljoniem gadu, tātad tika designēts to laiku paikai. bet graudus cilvēki sāka ēst pirms 10 tūkstošiem gadu, pienu pirms 7 tūkst.
nu, par graudiem skiadrs, bet olas un jogurts (balts, dabisks, liess) liekas tadi draudzigi produkti, ko negribas izslegt bez jedziga pamnata
atliek nočekot panesību un tamlīdzīgi. tas paleo dēļ paleo jau ir tik tāds modes kliedziens. un tev ir diezgan lielas veģetāras noslieces, tā ka nekāds lielais paleoēdājs no tevis nesanāks. (ir arī paleo veģetārieši, viņi neizslēdz bezglutēna graudus, pārējo nezinu.)
nu, bet menesi bez olaam nevaru :) es domaju, ka daarzenji (seklas, rieksti, avocado)+ kaada ola, zivs un biezpiens ir ideaala dieta
jā, šī ir patīkamākā diēta no visām, kādas esmu mēģinājusi. var reāli pieēsties ar to, kas garšo :)
Es tieši tikko lasīju vienu diskusiju par tēmu; tur cilvēki pamatoti norādīja, ka vispār jau cilvēce pārgāja uz sēdošo un lauksaimniecisko dzīvesveidu tāpēc, ka tas sniedza izdzīvošanas priekšrocības, un attiecīgi mūsdienās ļoti mazs procents ir tādu, kam pa īstam ir glutēna nepanesība, kā arī reģionos ar dominējošu lopkopību ir ļoti mazs procents laktozes nepanesības. Un arī mednieku-vācēju periodā taču bija savvaļas graudi, tikai to procents uzturā bija mazāks. Kā kārtējais paņēmiens "ēst mazāk bulciņu" paleo nav ne ar ko sliktāks vai labāks par citiem, kā "maģisks līdzeklis izārstēties no visām slimībām" - nu, nu. Tev, protams, ir cita situācija ar slimību fonā, bet arī ne visām slimībām šī pieeja der (ir tādas, kur nedrīkst patērēt pārāk daudz proteīna).
:) es jau nesaku, ka visiem tā jādara; tikai konkrētajai autoimūnajai slimībai šī pieeja ir izrādījusies ļoti noderīga. kādēļ noderīga, tas vēl nav izpētīts - bet arī konkrētās slimības cēloņi nav izpētīti, tā ka mierīgi var izmēģināt neizpētītas lietas.
eiropiešu izcelsmes cilvēkiem kādiem 30% esot vismaz viens no diviem tiem gēniem, kas var izraisīt (bet var neizraisīt) glutēna nepanesību (nepārbaudīju datus). un patiešām, cilvēce savairojās pirms tiem 10 tūkstošiem gadu - bet vai mūsdienās ir daudz tādu cilvēku, kas būtu sasnieguši cienījamu vecumu bez kaut vienas ārsta iejaukšanās? nerunājot par tādiem cipariem, ka vismaz 30 (pēc jaunākajie aprēķiniem 50) procentu to amerikāņu, kas dzimuši pēc 2000. gada, jau jaunos gados kļūs par diabētiķiem (un priekšlaicīgi mirs). daudzi cilvēki visādos veidos mēģina turēties pretī valdošajai pārtikas tendencei, un dažreiz viņiem mainīt pārtiku par 100% ir vieglāk nekā par 50%, no turienes tās ekstrēmās kustības, kā svaigēdāji un paleo :)
| |