jūnijs

Posted on 2016.06.07 at 13:38
man:: jāuzraksta vēl viens referāts
Tags: ,
viena no spilgtākajām atšķirībām starp LKA un LU laikam ir referāti. neatceros, ka akadēmijā būtu bijis jāraksta kaut viens referāts. šur tur bija esejas, kaut kādas salīdzināmās tabulas, atceros arī, ka rakstīju darbu par valodas īpatnībām Čaka dzejā. bet četru gadu laikā nebija pilnīgi neviena referāta. toties sesijā bija smagi mutiskie eksāmeni, kuros jāatbild divi plaši jautājumi no kādiem apmēram 25. Ja semestrī ir kādi 8-10 priekšmeti, tas ir diezgan kreizī. Tagad, LU, sesija asociējas ar bezgalīgu referātu rakstīšanu. referāts tāds, referāts šitāds, un, ja neesat daudz bijusi uz lekcijām, rakstiet divus.
nezinu, kāds varētu būt ideālais variants, taču man patiktu vismaz vidējais aritmētiskais no šiem abiem. man noteikti nebūtu nācis par sliktu uzrakstīt kādu referātu akadēmijas laikā, nu tīri tā prasmju attīstīšanai (kad man pagājšemestr bija jāraksta pirmais referāts, es sērčoju guglē, kā tas jādara). tie mutiskie eksāmeni, uz kuriem bija jāgatavo miljons jautājumu noteikti apēda diezgan daudz nervu šūnu, bet es neteiktu, ka baigi daudz būtu palicis galvā, lai gan atzīmes man galīgi nebija sūdīgas. tagad LU besī, ka tiem referātiem nav praktiski nekādas atgriezeniskās saites. nosūti, saņem atpakaļ - "paldies, saņēmu" (vai arī nesaņem neko) un, tad gaidi, kad luis-ā būs izlikta atzīme. uz lūgumiem komentēt padarīto darbu - kas labi, kas slikti, ko vajadzētu labot/uzlabot - epastā neviens neatbild. pagaidām ir bijusi tikai viena pasniedzēja, kura tiešām iedziļinājās un komunicēja. rodas sajūta, ka citi nemaz nelasa, to, ko viņiem sūta vai arī - viņiem pilnīgi vienalga. bet tad priekškam likt studentiem rakstīt?

Comments:


[info]samta at 2016-06-07 14:28 (Saite)
Vienā eksāmenā pieķēru Ausmu Cimdiņu kursa biedrenes-izcilnieces referāta neizlasīšanā. Vienkārši, netērējot laiku lasīšanai, iešķieba viņai 10 aiz pieraduma.
*
[info]inese_tk at 2016-06-07 14:39 (Saite)
mums ziemas sesijā visiem vienā dienā parādījās izliktas atzīmes luis-ā, visiem tikai 9 un 10, bet liela daļa vēl referātus nemaz nebija iesūtījuši. es biju, bet tai pašā dienā, īsu brīdi pirms atzīmes parādījās, tā kā 99% droši var apgalvot, ka referātu nelasīja. bet es reāli centos un man ļoti gribējās zināt ko par to domā pasniedzēja.
citaantonija
[info]citaantonija at 2016-06-07 14:33 (Saite)
Nezinu, kā tagad bakalauriem, bet LKA maģistriem sesijas laikā diezgan daudz rakstu darbu. Un runājamo daļu aizstāj prezentācijas.
*
[info]inese_tk at 2016-06-07 14:37 (Saite)
es pabeidzu LKA bakalaurus 2008. gadā, iespējams kopš tā laika ir daudz, kas mainījies. nu, vai vismaz nedaudz :)
judging the mice
[info]rasbainieks at 2016-06-07 16:47 (Saite)
jums nebija pat pirmajā kursā pie goldmaņa par leģionāriem referāts jāraksta?
*
[info]inese_tk at 2016-06-07 16:52 (Saite)
ne-e, pie Goldmaņa par leģionāriem nebija nekā, bija kaut kādas 2 tabulas jātaisa, viena par Viduslaiku hronikām, otra sinhronā hronoloģiskā tabula par vienu gadsimtu.

visvairāk bija jāraksta ētikā pie Mellēnas. tie gan nebija referāti, bet vesela čupa ar esejām par kaut kādām, lielākoties, garlaicīgām tēmām.
judging the mice
[info]rasbainieks at 2016-06-07 21:21 (Saite)
mūsu laikā™ par leģionāriem bija jāraksta visiem, pat avk (no kuriem es, teiksim tā, ņēmu materiālus)
*
[info]inese_tk at 2016-06-07 21:56 (Saite)
man liekas tā tabula par viduslaiku hronikām, ko viss mans kurss lietoja, nāca no "jūsu laikiem" :D vismaz kāds kursabiedrs bija dabūjis no vecākā kursa vai absolventa un mēs visi izmantojām to vienu. man vispār ir aizdomas, ka to tabulu uztaisīja kāds mītisks pirmstudents un to pēc tam izmantoja visi nākamie.
annuska
[info]annuska at 2016-06-07 20:38 (Saite)
LKA bakalauriem arī tagad ir vairāk mutisko, bet maģistriem ir referāti, un pasniedzēji tos lasa
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2016-06-07 14:50 (Saite)
interesanti, ka es atceros lielāko daļu no tām tēmām, kuras stāstīju eksāmenos. un lielu daļu no tām, kurām gatavoju konspektu pirms eksāmeniem

toties es slikti un gandrīz nemaz neatceros kultūras teorijas jēdzienus un švaki ir ar terminiem (izņemot tos, kuri bija jāpaskaidro eksāmenos.lol)
bet es mutisko eksāmenu priekšrocību reāli izjutu LLU, kad man bija viegli tieši mutiskajos. ar visu stresu. tomēr rūdījums :D
putnu novērotājs
[info]_re_ at 2016-06-07 15:03 (Saite)
jēga tik, cik students iet cauri konkrētajai tēmai un vairāk vai mazāk padziļināti patstāvīgi ar to strādā. protams, žēl, ka bez atgriezeniskās saites. arī ātri vien kļūst skaidrs, ka nav vērts censties un pūlēties.
*
[info]inese_tk at 2016-06-07 16:40 (Saite)
nesen kaut kur frendlistē manīju brīnīšanos par to, no kurienes aug kājas cilvēku paviršībai darbā un citur. lūk, arī atbilde - to ieaudzina.

un - humanitārajā jomā jau tās tēmas ir šausmīgi plašas, zem viena nosaukuma var sabāzt 10 dažādus darbus. tāpēc es šo patstāvību izjūtu kā apgrūtinājumu, es nesaprotu vai esmu sapratusi pareizi, vai uzrakstīts labi vai noformēts korekti utt. utjpr.
Ūūlę
[info]chimera at 2016-06-07 20:20 (Saite)
jā, es tajā topikā atbildēju, ka haltūrēt iemācījos tieši lu, jo kāpēc nehaltūrēt, ja var haltūrēt?! it sevišķi, ja to dara 90% pasniedzēju.
Nikolass A. Dērsingtons
[info]kisswithafist at 2016-06-07 15:51 (Saite)
it īpaši ja liels kurss un aizņemts pasniedzējs, var gadīties, ka referātus lasa "palīgi" - doktoranti, maģistranti, utt. tad tehniski pasniedzējs nav lasījis.
*
[info]inese_tk at 2016-06-07 16:38 (Saite)
pagājušajā semestrī, kad lekcijas notika pa moduļiem, tad cilvēku skaits kursā bija apmēram 10, šobrīd, kad notiek visiem BF maģistriem kopā, tad ir mazliet virs 20. Manliekas, to nevar saukt par lielu kursu jebkurā gadījumā. Un manis pēc, lai lasa kaut vai doktorants, bet, lai ir kaut kāda atgriezeniskā saite.
cits laiks
[info]siltavieta at 2016-06-07 21:01 (Saite)
ja tu studē maģistros, tad tā ir visur lielākoties, smagais svars pie referātiem
*
[info]inese_tk at 2016-06-08 22:18 (Saite)
nezinu, prasīju kursabiedrenei, kura pirms maģistrantūras studēja turpat LU bakalauros, viņa teica, ka viņiem tāpat esot bijis daudz referātu.
Previous Entry  Next Entry