aknā sēž

Posted on 2012.09.29 at 11:16
Tags: , ,
vispār ļoti sirreāla sajūta. apzinoties to, ka visa mana nepārtrauktā cīņa ar sevi, kas patinot filmu atpakaļ, ilgst vismaz kādu gadu - par to, kāpēc es esmu tik nepateicīga par visu labo, kas man dots un izturos tik nīgri un viegli aizkaitināmi. kāpēc man no rītiem negribas celties, bet gribas gulēt visu dienu. kāpēc negribas seksu, lai gan agrāk gribējās nepārtraukti. kāpēc man nav gribēšanas neko darīt, kāpēc izvairos no cilvēkiem. kāpēc jūtos mūždien nogurusi. dusmas uz sevi, par to, ka nebaudu dzīvi un nepriecājos. mēģinājumi saņemties, kas katru reizi arvien smagāk izgāžas. pārdzīvojumi par to, ka pazudis mirdzums acīs. vainas sajūta mīļo cilvēku priekšā par savu aizvien īgnāko izturēšanos, bez reālām spējām to mainīt...
sirreāli tāpēc, ka tam ir pavisam vienkāršs, bet diezgan briesmīgs izskaidrojums - slimas aknas. ok, diganoze man vēl nav uzstādīta, ir tikai analīžu rezultāti, bet tie ir diezgan nepārprotami. ja tiem vēl pievieno manu ik pa laikam smeldzošo labo "nieri" (nezinu kāpēc, bet es domāju, ka man ik pa laikam sapūš nieri un tāpēc tur kaukas smeldz), svīšanu naktīs (tas bija ļoti aktuāli ziemā), pelēkos riņķus zem acīm, to, ka pa laikam uz pāris stundām uzkāpj maza temperatūriņa un pēc tam pazūd, tad baigi cerēt uz to, ka varbūt tomēr man nekā nav, būtu muļķīgi.

info

Comments:


[info]augsne at 2012-09-29 11:34 (Saite)
Piedomāju labas domas.
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 11:35 (Saite)
paldies
helvetica
[info]helvetica at 2012-09-29 11:52 (Saite)
un - pat ja ir - lai padodas ārstēšanai!
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 12:17 (Saite)
paldies
Andr.
[info]andr at 2012-09-29 12:00 (Saite)
man jau veselu gadu ārsti nevar uzstādīt diagnozi.Sāpes labajā sānā zem ribas.Priekšā pretīgā kobras rīšana un vēl dažas pārbaudes.Aknas gan pārbaudīja,tur viss kārtībā.Bail gan man nav,jo zinu,ka tas viss radīts ar manis pašas domām un to ar kādam sajūtām biju dzīvojusi.Kopš nestrādāju,nu jau vairāk kā gadu un 4 mēnešus,es mazāk sev ko pārmetu un šaustu,un kad man negribas celties,tad es neceļos,nesen novārtījos pa gultu veselu nedēļu līdz pieriebās.Mazāk kritizēju sevi un lēnām kā gliemezis virzos savu mērķu virzienā,sekss man ar negribas jau nez cik ilgi un cilvēkus satikt arī negribas,bet zinu,ka tas viss pārejoši.Acis gan man mirdz un novēlu to arī tev!
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 12:17 (Saite)
paldies, ka dalījies.
a Tu tieši uz hepatītiem taisīji analīzes? es salasījos, ka viņš var būt, arī ja parastie aknu rādītāji ir normā un tāpēc tagad uztraucos par Kārli. nu jo viņam it kā ir normā, bet ja man ir hepatīts, tad ir ļoti liela iespēja, ka ir arī viņam :(

ar celšanos arī briesmīgi. man parasti ir divi varianti - vai nu es no kādiem astoņiem līdz 10iem guļu pārliekot modinātāju ik pa 15 min un beigās pieceļoties ar drausmīgām mokām. vai mēģinu gulēt "cik gribas" un tad varu pamosties pēc padsmit stundām, piemēram 14os dienā, ar sajūtu, ka ir tikai 9i un varētu pagulēt vēl. tas mani šausmina, es negribu visu savu dzīvi nogulēt.

nujā, novēlu arī Tev atrast diganozi un, lai tas ir kas vienkāršs, no kā viegli atbrīvoties.
Andr.
[info]andr at 2012-09-29 12:50 (Saite)
Iešu pie ģimenes ārsta apjautāties vēlreiz par aknām,mazliet sašaubījos tikko:)Pašai jau man liekas,ka man ir problēmas pa sieviešlīniju.Kad strādāju Minoltā un man riebās tas,tad es pat ar vadītāju biju sarunājusi,ka darbā ierodos 11 nevis 9,tik dēļ tā,ka man nebija motivācija un nekāds prieks celties agrāk.Tagad ceļos ap 7.30,palaižu brāli uz skolu,izvedu suni un ja uznāk miegs,eju vēl pagulēt.Bet tā vispār man nekad īsti nav bijušas problēmas pēc modinatājzvana uzreiz kāpt ārā no gultas.Ja tu ar riebumu ej uz darbu un nevari sev iestāstīt,ka tas,ko dari tomēr ir forši,tad jāiet prom,savādāk cieš veselība un ne tikai.Kad es gāju prom no darba, man Creditreform pierasīja 700ls,bija izveidojies 450ls liels parāds par dzīvokli plus Creditreform gribēja pārejo summu saņemt par savu darbu,viss beidzās ar to,ka pārstāju baidīties un man viņi pēc kāda pus gada atzvanīja un teica,ka mans parāds ir 0.01 santīms,lai gan nebiju maksājusi viņiem līdz tam brīdim ne cik.Ar to es gribēju pateikt,ka jadara tas ko vēlies,un mana pārliecība ir tāda,ka cilvēks domā,bet Dievs dara,un tas ceļš pa kuru iet,ne vienmēr ir tāds kā iztēlojos(visbiežāk tas ir grūts),bet tā ceļa galā ir sasniegtais mērķis.Pa maziem solīšiem.
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 13:09 (Saite)
nu es savu labo paribi vislaik attaisnoju ar nieri, jo vidusskolā biju reiz nieres apsaldējusi un izdomāju, ka man drošvien tās nieres tādas jūtīgākas un tāpēc ik pa laikam tiek sapūstas un sāp. lai arī es vienmēr velku drēbes, kas nieres kārtīgi nosedz. par to kāpēc tikai labajā pusē es kaukā nekad neaizdomājos.

ja man nebūtu zirga, es jau drošvien būtu aizgājusi no darba. bet man vajag naudu, lai viņu uzturētu, lai man sanāktu benzīnam, ko viņa aizbraukt. es viņu ļoti, ļoti mīlu un negribu zaudēt, negribu pamest, atdot vai pārdot kādam citam. man šobrīd ir -600 lati kontā, ko esmu iegrābusies overdraftā dažādu objektīvu un ne tik objektīvu iemeslu dēļ (vetārsts zirgam, mašīnas remonts, pārāk izšķērdīga ēšana utt.). nav ne jausmas ko darīt un kā, lai visu šo situāciju atrisinātu. hepatīta ārstēšana maksā apmēram 200 ls mēnesī. tā ir gandrīz visa mana alga, bet ārstēšanas kurss ir 6-12 mēneši.
[info]vesper_ at 2012-09-29 14:29 (Saite)
Otrs darbs? Sorry, nav jau pats jaukākais ieteikums cilvēkam ar mūžīgu nogurumu, bet risinājums tas būtu.
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 17:19 (Saite)
nū esmu jau iepriekš žēlojusies par mana esošā darba neparedzamību un slīdošumu. parasti jāstrādā vakaros, bet noteikts sākuma laiks nav, ja jāstrādā pie jaunas izrādes, tad jāiet arī agri no rītiem uz darbu utt. ļoti grūti sakombinēt ar ko citu. turklāt ar manu esošo enerģijas līmeni vēl viens darbs būtu kā būtu. es brīžam ļimstu jau no šī darba, lai gan jāstrādā nav baigi daudz un smagi :(
az
[info]az at 2012-09-29 13:06 (Saite)
Man tik loti loti liekas,ka ir jabut tev tavam veidam.kaa tas viss var pavisam labi beigties.kaut kaads magisks veids.bet ne taa kaa burties.nezinu.varbuut ir veids.
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 17:20 (Saite)
man visu laiku likās, ka kaukāda maģija man noteikti palīdzēs tikt galā ar enerģijas trūkumu un nīgrumu. godīgi sakot jūtos mazliet tai maģijā vīlusies :/
Andr.
[info]andr at 2012-09-29 17:52 (Saite)
Tikko atradu jūnijā sev veiktās asinsanalīzes.Varbūt zini pateikt vai apzīmējums Anti HCV ir hepatīta pārbaude?Un,kas pie vella ir HBsAG?Nesaprotu tos burtus tai analīžlapā.Bet jebkurā gadījumā tur teikts,ka negatīvs.Veseļojies un nenolaid ķepiņas!:)
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 19:12 (Saite)
hbsag ir B hepatīts. anti hcv ir c hepatīts - tas man uzrādījās poztīvs. tā, ka, ja Tev negatīvi, tad par šo vari neraizēties :)

un paldies. ķepiņas ir bišķi sašļukušas lejā, bet gan jau sapurināšos :)
az
[info]az at 2012-09-29 19:56 (Saite)
varbuut tev tomeer ir jaaiet prom no darba.
visas reizes, kad esmu taa dariijusi, man ir beigusaas daudz labaakaa un laimiigaakaa dziivee. es zinu, ka tas neskaitaas pareizi.
un es nezinu, kaa, bet dziive paliek labaaka. un nee, nevis tapeec, ka buutu darbs. bet peksni izraadaas, ka kaut kaa viss sanaak, savaadaak, bet sanaak.

atceros, vienu riitu braucu uz darbu ar riteni. pirms paris gadiem. un iedomajos, kaut mani notriektu masiina. lai nav jabrauc uz darbu. tad sapratu, ko tikko iedomaajos un tajaa pasaa nedeelaa uzrakstiiju atluugumu.

tas bija loti loti labs leemums. naudas nebija, bet saaku dziiivot daudz labaak.

nevaru to paskaidrot.

bet varbuut tu esi sevi pierunaajusi saslimt. lai nav jaaiet uz darbu.

cilveeks driikst arii nestraadaat un nepelniit naudu. tiesaam tiesaam. es saprotu par zirgu. bet reizeem, nevaru paskaidrot, dziive visu kaut kaa taa peeksni sakaarto. kaa tu nekad pats nebuutu iedomaajies, nekad nekad.

jebkuraa gadiijumaa, tu esi svariiga pasaulei. es nedomaaju, ka tevi pametiis.

samiiloju.
vilkate
[info]vilkate at 2012-09-29 20:16 (Saite)
Šis ir lielisks komentārs, jo es arī nezinu, kāpēc, bet tā bieži ir taisnība.
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 20:47 (Saite)
PALDIES!
tiešām, milzīgs PALDIES!
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 21:09 (Saite)
p.s. man vispār ļoti patīk, ka Tu man kko saki un tas ko Tu saki :)
az
[info]az at 2012-09-29 21:55 (Saite)
nav tā, ka es piedzimu īpaši gudra. drīzāk otrādi. bet. mani jau vienreiz bija notriekusi mašīna. tad es nestaigāju gadu. un zini, kāpēc? jo kādu laiku pirms tam es tik ļoti gribēju vienkārši gulēt mežā un neko, neko nedarīt. bet es zināju, ka tā nedrīkst. cilvēkam ir kaut kas jādara. visu laiku ir kaut kas jādara.
tagad es tiešām domāju, ka reizēm drīkst nedarīt. reizēm pat to drīkst ļoti ilgi.
pirms tam šausmīgi raudāju. mamma teica, ja tev gribas gadu gulēt uz dīvāna, guli, gan jau pietiks visiem visa. bet es nevarēju, nevarēju sev to atļaut. visu laiku centos tikt galā. nu un tad mani notrieca un es gadu nevarēju staigāt. un tas bija brīnišķīgs gads. gulēju mežā. gulēju pļavā. gulēju gultā. vienīgi visas fiziskās sāpes, jā, tās bija pa īstam.
tāpēc otrreiz es labāk darītu citādi.
tāpēc es tagad varu uzrakstīt atlūgumu.
ja nebūtu tā gada ar nestaigāšanu, es nevarētu.
tas viens gads no dzīves padarīja visu pārējo par dzīvi.

bet sāpes būs. par to tu nedrīksti bēdāties. jāiemācās ar to sadzīvot. varbūt nekad nepāries. ir lietas, kas man nepārgāja no tās avārijas. bet arī tas ir labi. palīdz atcerēties.

lai nu kā, ir viena maza grāmata. legāls ārsts uzrakstīja viņu. par to, ka dzīvot nenozīmē būt veselam, dzīvot nozīmē sadzīvot ar savu slimību. tā ir ļoti dramatiska maza grāmata.
http://www.amazon.com/Buddha-In-The-Waiting-Room/dp/1442967072
*
[info]inese_tk at 2012-09-29 23:40 (Saite)
vēlreiz milzīgs PALDIES!
Andr.
[info]andr at 2012-09-29 23:08 (Saite)
Burvīgi pateikts!Un tā ir!!!
Andr.
[info]andr at 2012-09-29 23:10 (Saite)
biju domājusi az komentāru par darbu.
Previous Entry  Next Entry