aukkksts

Posted on 2011.02.14 at 15:15
man:: cepumtiņi un ingverne
skan: esrāžs
Tags: ,
līdz ar aukstumu mans organisms brēktin brēc pēc auzu pārslām. nomainīju ikrīta smūtiju pret putru ar medu, kamēli, riekstiem un banānu un tikko izcepu šugarfrī auzu pārslu cepīšus. labprāt izceptu vēl arī flapdžekus, bet jāgaida, kad Kārlis atnāks mājā un atnezīs banānus - tos mēs esam sākuši patērēt vājprātīgos daudzumos (vajag pašiem savu, nepārtraukti ražojošu banānkoku).

Comments:


zimbabve
[info]zimbabve at 2011-02-14 15:44 (Saite)
paklau, kā tu cepi sugarfree cepumus?
*
[info]inese_tk at 2011-02-14 15:49 (Saite)
es vispār esu baigi aizrāvusies ar šugarfrī eksperimentiem.

šodien cepu apmēram pēc šīs http://vegweb.com/index.php?topic=6713.0 receptes, bet protams, ar saviem uzlabojumiem. liku klāt pamērcētas rozīnes, sēkliņas un mandeles. bez sojas piena, protams, var iztikt. lietoju rudzu miltus. un cepu ilgāk, lai viņi tādi kraukšķīgi sanāk.
no šugarfrī auzu pārslu receptēm noteikti rekomendēju flapdžekus http://klab.lv/users/inese_tk/534397.html - visi, ko cienāju, prasa recepti. un tur ir tik plašas iespējas radoši izpausties - ar visādiem riekstiem, žāvētiem augļiem, svaigām dzērvenēm, apelsīnu vai citronu sulu utt. ideāls veselīgais našķis, ko paķert līdzi dienas gaitās. :)
zimbabve
[info]zimbabve at 2011-02-14 16:05 (Saite)
O, interesanti, man arī sugarfree receptes vajadzīgas, esmu apjukusi, jo nedrīkst arī augļus (banāni, rozīnes) un medu, bet baigi gribētos kādu saldumu uztaisīt:/ Tā arī vēl neko neesmu atradusi.
*
[info]inese_tk at 2011-02-14 16:14 (Saite)
oij, bez augļiem gan traki, jo banāni un dateles ir ideāli saldinātāji.
nu ta vēl varu ieteikt agaves sīrupu (tas tak neskaitās pie augļiem, ne?) - šausmīgi garšīgs, mazliet līdzīgs kļavu sīrupam (varbūt tas Tev der?), turklāt atšķirībā no medus, drīkst karsēt un termiski apstrādāt. moš var mēģināt viņus izmantot receptēs cukura/medus vietā.
vēl ir tāds saldaugs kā stēvija, bet par to man personīgas pieredzes pagaidām nav. ir doma pavasarī dabūt stādiņu un paaudzēt mājās pašai.
info - http://www.stevija.lv/
vēl salds skaitās karoba pulveris (carob), ko mēdz lietot kakao vietā. man i tāds mājās, bet TIK salds, lai ar viņu aizstātu cukuru man viš nešķiet.
zimbabve
[info]zimbabve at 2011-02-14 16:22 (Saite)
Aha, stēviju arī papētīju, bet Vācijā, kur pašlaik esmu, skaitoties nelegāls produkts. Kļavu sīrups neder, par agaves nektāru neesmu droša, bet to vismaz bioveikalā var dabūt:) Būs jāpapēta vairāk.
judging the mice
[info]rasbainieks at 2011-02-15 00:24 (Saite)
nelegāls produkts? oho...
man ir mājās ne stēvija, bet lipija (laikam), cita cukurpuķe, kura par modes kliedzienu kļuva drusku vēlāk.

bet vispār es nācu teikt, ka man visas spalvas uz muguras stāvu sacēlās no vārda "atnezīs" :)
*
[info]inese_tk at 2011-02-16 09:19 (Saite)
atnezīs un atnezt ir forši. man bērnībā Smiltenes kaimiņmeitenes tā teica. gluži tāpat, kā forši ir sakropļot vārdu galotnes - piemēram, ko Tu te mani kutinā.

labāk pastāsti man par to cukurpuķi. kā ir? Tu viņu lieto? ir jēga? grūti kopjama? ja laba, moš var dabūt no Tevis kaukādu atvasi?
judging the mice
[info]rasbainieks at 2011-02-16 10:23 (Saite)
man viņa nav lietošanai, jo tad jau tur plantācija jāaudzē. viņas ir diezgan cimperlīgas, usne atnesa man zariņu lipijas un pati sev dabūja zariņu stēvijas, tas uzreiz atdeva galus, mana lipija izdzina saknes un labi stiepās garumā, taču iedzīvojās baltblusiņās, un tā kā viņai ir ļoti plānas lapiņas un vispār briesmīgi jūtīga, vieglāk bija pusi nogriezt nost, lai neapskādētā puse aug kuplumā. tā nu nezinu, kad no viņas būs ņemams kāds stādāms zariņš.
vilkate
[info]vilkate at 2011-02-14 15:50 (Saite)
Precīzi tas pats auzu pārslu sakarā. Siltākajā laikā biju jau pārtraukusi tās patērēt, bet nu esmu ar rāvienu atgriezusies pie auzu režīma, kā arī, visam ēdienam piebirst klāt labi daudz karija un ingvera.
apogs
[info]apogs at 2011-02-18 12:07 (Saite)
jums jābrauc te. te dārzā būtu banānkoks. esam pasākuši ēst mango un banānu salātus brokastīs. un mazie banāniņi ir nenormāli dzelteni un saldi. ahhh.
labi, 7dien esmu rīgā. nāc ciemos nākošnedēļ tad, ja?
*
[info]inese_tk at 2011-02-18 12:15 (Saite)
ōjā, sāk tieši gribēties braukt kaukur tāltālu, bet īsti nespīd.
jums gan traki - atgriezties no siltajām zemēm un vislielāko aukstumu.
a par ciemos - man visreālākā izskatās 2diena, derēs? varbūt 3diena, bet tur vēl nav skaidrs. 4dien točna nekā, bet 5dien mēs braucam uz Tallinu un tālāk uz Pēterburgu, Novgorodu un Maskavu. atpakaļ esam 2-3.03.
apogs
[info]apogs at 2011-02-18 12:29 (Saite)
mja, toties vel bus gana laika doties Slidot :)
labi, 2/3d nāc. es visticamāk būšu pārvākšanās procesā kaut kur starp istabām vai purvciemu un bruņiniekiem. 3d varbūt reālāk, kaut kāds ordnungs būtu varbūt ieviests.
ko pie krieviem?
*
[info]inese_tk at 2011-02-18 12:38 (Saite)
man pagaidām labāk 2diena, jo par 3dienu galīgi nav skaidrs nekas, bet var jau gadīties, ka viss vēl apgriežas pavisam otrādāk. ta jau sazināsimies.

pie krieviem Tesai mini tūrīte, es braukš līdzi grūpijot :)
*
[info]inese_tk at 2011-02-18 12:40 (Saite)
bet vispār man žēl, ka jūs neatbraucat rīt. man joprojām nav ar ko iet uz to ķīniešu mūzikas koncertu http://latvijaskoncerti.lv/lv/news/517.html :(
apogs
[info]apogs at 2011-02-18 12:45 (Saite)
mja, zhalj, ka ari uz karnevalu netiekam, bet dzivojam tagad pie kjiiniesha kuala lumpuraa :) taa ka viss kaut kur satiekas..
*
[info]inese_tk at 2011-02-21 18:53 (Saite)
3/4 cup oatmeal
1/4 cup dried fruit, chopped
1 banana, mashed
1 tbsp soy milk
1 tbsp sugar-free preserves
1/4 tsp salt
1/4 cup nuts, chopped
*
[info]inese_tk at 2011-02-21 19:15 (Saite)
2 mashed bananas
1/4 cup applesauce (unsweetened)
1/2 tsp. vanilla
1/4 tsp. cinnamon
1/4 tsp. nutmeg
1/3 cup raisins
2 cups quick oats
Previous Entry  Next Entry