es vispār esu baigi aizrāvusies ar šugarfrī eksperimentiem.
šodien cepu apmēram pēc šīs http://vegweb.com/index.php?topic=6713.0 receptes, bet protams, ar saviem uzlabojumiem. liku klāt pamērcētas rozīnes, sēkliņas un mandeles. bez sojas piena, protams, var iztikt. lietoju rudzu miltus. un cepu ilgāk, lai viņi tādi kraukšķīgi sanāk. no šugarfrī auzu pārslu receptēm noteikti rekomendēju flapdžekus http://klab.lv/users/inese_tk/534397.html - visi, ko cienāju, prasa recepti. un tur ir tik plašas iespējas radoši izpausties - ar visādiem riekstiem, žāvētiem augļiem, svaigām dzērvenēm, apelsīnu vai citronu sulu utt. ideāls veselīgais našķis, ko paķert līdzi dienas gaitās. :)
O, interesanti, man arī sugarfree receptes vajadzīgas, esmu apjukusi, jo nedrīkst arī augļus (banāni, rozīnes) un medu, bet baigi gribētos kādu saldumu uztaisīt:/ Tā arī vēl neko neesmu atradusi.
oij, bez augļiem gan traki, jo banāni un dateles ir ideāli saldinātāji. nu ta vēl varu ieteikt agaves sīrupu (tas tak neskaitās pie augļiem, ne?) - šausmīgi garšīgs, mazliet līdzīgs kļavu sīrupam (varbūt tas Tev der?), turklāt atšķirībā no medus, drīkst karsēt un termiski apstrādāt. moš var mēģināt viņus izmantot receptēs cukura/medus vietā. vēl ir tāds saldaugs kā stēvija, bet par to man personīgas pieredzes pagaidām nav. ir doma pavasarī dabūt stādiņu un paaudzēt mājās pašai. info - http://www.stevija.lv/ vēl salds skaitās karoba pulveris (carob), ko mēdz lietot kakao vietā. man i tāds mājās, bet TIK salds, lai ar viņu aizstātu cukuru man viš nešķiet.
Aha, stēviju arī papētīju, bet Vācijā, kur pašlaik esmu, skaitoties nelegāls produkts. Kļavu sīrups neder, par agaves nektāru neesmu droša, bet to vismaz bioveikalā var dabūt:) Būs jāpapēta vairāk.
atnezīs un atnezt ir forši. man bērnībā Smiltenes kaimiņmeitenes tā teica. gluži tāpat, kā forši ir sakropļot vārdu galotnes - piemēram, ko Tu te mani kutinā.
labāk pastāsti man par to cukurpuķi. kā ir? Tu viņu lieto? ir jēga? grūti kopjama? ja laba, moš var dabūt no Tevis kaukādu atvasi?
man viņa nav lietošanai, jo tad jau tur plantācija jāaudzē. viņas ir diezgan cimperlīgas, usne atnesa man zariņu lipijas un pati sev dabūja zariņu stēvijas, tas uzreiz atdeva galus, mana lipija izdzina saknes un labi stiepās garumā, taču iedzīvojās baltblusiņās, un tā kā viņai ir ļoti plānas lapiņas un vispār briesmīgi jūtīga, vieglāk bija pusi nogriezt nost, lai neapskādētā puse aug kuplumā. tā nu nezinu, kad no viņas būs ņemams kāds stādāms zariņš.
šodien cepu apmēram pēc šīs http://vegweb.com/index.php?topic=6
no šugarfrī auzu pārslu receptēm noteikti rekomendēju flapdžekus http://klab.lv/users/inese_tk/534397.ht
nu ta vēl varu ieteikt agaves sīrupu (tas tak neskaitās pie augļiem, ne?) - šausmīgi garšīgs, mazliet līdzīgs kļavu sīrupam (varbūt tas Tev der?), turklāt atšķirībā no medus, drīkst karsēt un termiski apstrādāt. moš var mēģināt viņus izmantot receptēs cukura/medus vietā.
vēl ir tāds saldaugs kā stēvija, bet par to man personīgas pieredzes pagaidām nav. ir doma pavasarī dabūt stādiņu un paaudzēt mājās pašai.
info - http://www.stevija.lv/
vēl salds skaitās karoba pulveris (carob), ko mēdz lietot kakao vietā. man i tāds mājās, bet TIK salds, lai ar viņu aizstātu cukuru man viš nešķiet.
man ir mājās ne stēvija, bet lipija (laikam), cita cukurpuķe, kura par modes kliedzienu kļuva drusku vēlāk.
bet vispār es nācu teikt, ka man visas spalvas uz muguras stāvu sacēlās no vārda "atnezīs" :)
labāk pastāsti man par to cukurpuķi. kā ir? Tu viņu lieto? ir jēga? grūti kopjama? ja laba, moš var dabūt no Tevis kaukādu atvasi?