flapdžeki

Posted on 2011.01.17 at 19:19
Tags:
man šausmīgi garšo flapdžeki, diemžēl ilgu laiku Latvijā viņus vispār nevarēja nopirkt. tagad var - kafejnīcā Māja, Inženierielā, blakus Svadai, bet nav viņi tur diezko lēti un nav arī man pa ceļam. pirms pāris gadiem mēģināju vairākas reizes taisīt pati pēc diezgan klasiskas receptes (parasti t.i. auzu pārslas, sviests, cukura sīrips + piedevas), bet man nekad viņi neturējās kopā. sanāca vien kaukas līdzīgs diezgan treknai granolai. šodien lolojot savu slinkuma sajūtu un dīki sēžot kompjūterī uzgāju absolūti lielisku un ļoti vienkāršu recepti vegāniem bezcukura flapdžekiem. kuru arī nekavējoties izmēģināju.

2 vidēja izmēra banāni;
1 glāze sīki sagrieztas žāvētas dateles (man bišķi pietrūka, tāpēc piemetu pāris žāvētas plūmes klāt. domāju, ka var arī aprikozes);
2 glāzes auzu pārslas;
1/3 glāzes augu eļļas.
es vēl piemetu pa saujai ķirbju un saulespuķu sēkliņas. noteikti var likt klāt riekstus, rozīnes, garšvielas, vatever.

sablenderē banānus ar datelēm un eļļu. iejauc pļurā auzu pārslas (un riekstus/sēkliņas). atstāj uz nedaudzām minūtēm, lai auzu pārslas savelkas ar to pļuru. liek cepties 180 grādos kādas 20 min. ņem ārā, uzreiz karstu sagriež un atstāj atdzist.
garšo lieliski un turas kopā arī lieliski.
no šāda sastāvdaļu daudzuma man sanāca šitikdaudz (tur kur tas tukšais stūris - tur bija gabaliņš, kuru es apēdu noprovējot).

p.s. man vispār aukstā laikā pastiprināti gribas visādus auzu pārslu izstrādājumus. ja pareizi atceros, ta pēc ajurvēdas skaitās, ka auzu pārslas ir ļoti sildošs pārtikas produkts - droši vien tāpēc man tā.

Comments:


presiite
[info]presiite at 2011-01-17 20:10 (Saite)
banāni un dateles - klasika, ja kāruma receptei piekabināti atslēgas vārdi "vegan" un "sugarless" :D:D
el.
*
[info]inese_tk at 2011-01-17 20:17 (Saite)
es jau agrāk no cukura nebēgu, tāpē šitas kaukas pavisam jauns un nenormāli kruts priekšmanis liekas.
presiite
[info]presiite at 2011-01-17 20:53 (Saite)
klasika tādā nozīmē, ka, ieraugot pie kārumu receptes vārdus vegan&sugarless, automātiski zini, ka būs dateles čista un 98% banāns :) tas krīt acīs un jau nedaudz uzjautrinoši liekas, cik ierobežotas ir iespējas :) jo apnīk nereāli ātri, nezinu, man laikam tas dateļu specifiskais salkanums ne pārāk..
el.
vilkate
[info]vilkate at 2011-01-17 23:04 (Saite)
Ziemā manā uzturā parādās ļoti daudz auzu, čili, ingvera un karija, bet pie auzām lieku kanēli un kardamonu. Instinkts laikam.
[info]kaukau at 2011-05-01 16:35 (Saite)
paldies par recepti, re, kas man sanāca -

saliku žāvētās dzērvenes skābumam
kaut ko ne tā saliku, sanāca nedaudz izjucis, bet GARŠĪGS!! :)
*
[info]inese_tk at 2011-05-02 11:30 (Saite)
forši!
it kā galvenais kopā turētājs ir banāns un kopā ritīgi sāk turēties kad atdziest. moš vnk par ātru sāki kustināt.
es parasti izņemu no krāsns, uzmanīgi sagriežu un atstāju atdzist. līdz šim vienmēr labi turējies kopā :)
[info]kaukau at 2011-05-02 11:59 (Saite)
jā, varbūt uz to visu man banānu bija par maz, un arī kustināt saku ātri, jo nebija laika gaidīt :) bet GARŠĪGI! :)
Previous Entry  Next Entry