flapdžeki

Posted by [info]inese_tk on 2011.01.17 at 19:19
man šausmīgi garšo flapdžeki, diemžēl ilgu laiku Latvijā viņus vispār nevarēja nopirkt. tagad var - kafejnīcā Māja, Inženierielā, blakus Svadai, bet nav viņi tur diezko lēti un nav arī man pa ceļam. pirms pāris gadiem mēģināju vairākas reizes taisīt pati pēc diezgan klasiskas receptes (parasti t.i. auzu pārslas, sviests, cukura sīrips + piedevas), bet man nekad viņi neturējās kopā. sanāca vien kaukas līdzīgs diezgan treknai granolai. šodien lolojot savu slinkuma sajūtu un dīki sēžot kompjūterī uzgāju absolūti lielisku un ļoti vienkāršu recepti vegāniem bezcukura flapdžekiem. kuru arī nekavējoties izmēģināju.

2 vidēja izmēra banāni;
1 glāze sīki sagrieztas žāvētas dateles (man bišķi pietrūka, tāpēc piemetu pāris žāvētas plūmes klāt. domāju, ka var arī aprikozes);
2 glāzes auzu pārslas;
1/3 glāzes augu eļļas.
es vēl piemetu pa saujai ķirbju un saulespuķu sēkliņas. noteikti var likt klāt riekstus, rozīnes, garšvielas, vatever.

sablenderē banānus ar datelēm un eļļu. iejauc pļurā auzu pārslas (un riekstus/sēkliņas). atstāj uz nedaudzām minūtēm, lai auzu pārslas savelkas ar to pļuru. liek cepties 180 grādos kādas 20 min. ņem ārā, uzreiz karstu sagriež un atstāj atdzist.
garšo lieliski un turas kopā arī lieliski.
no šāda sastāvdaļu daudzuma man sanāca šitikdaudz (tur kur tas tukšais stūris - tur bija gabaliņš, kuru es apēdu noprovējot).

p.s. man vispār aukstā laikā pastiprināti gribas visādus auzu pārslu izstrādājumus. ja pareizi atceros, ta pēc ajurvēdas skaitās, ka auzu pārslas ir ļoti sildošs pārtikas produkts - droši vien tāpēc man tā.

Reply to this entry:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.