man atlikuši vēl 30 gadi, ko dzīvot

Posted on 2010.06.13 at 17:33
man:: gaidu Kārli, drīz būs
skan: Maurice Ravel - Bolero
Tags: ,
meklējot pavisam citu info uzdūros ļoti jaukai intervijai:

Simptomi vara iekšķīgam trūkumam ir, ja izkrīt mati, ir nieze, augsts holesterīna saturs un infekcijas, trausli kauli. Bieži vien trausli kauli ir tieši tāpēc, ka trūkst varš nevis kalcijs. Varš ir daudz svaigā gaļā, aknās, jūras produktos, ko veģetārieši nelieto. Tāpēc arī viņi vairāk par 55 gadiem nedzīvo.

ieteiktu tam ēzelim noskatīties, piemēram, lielisko filmu par raw vegan ģimenīti, kuras galva jau pāri savam mirstamajam vecumam izskatās krietni veselīgāks, nekā viņš un pat spēj aktīvi nodarboties ar klintīs kāpšanu utt., utjpr.

Breakthrough (An Inspiring Raw Food Documentary) (filma ir diezgan lēna, bet patiešām laba. zem tā linka ir gan info, gan iespēja novilkt. kam slinkums vilkt, var skatīties arī google video)

p.s. a diez viņš pats patiešām ēd svaigu gaļu?

Comments:


[info]komeeta_naak at 2010-06-13 17:56 (Saite)
drīkst zināt – Tava izvēle ir morālo/ētisko apsvērumu dēļ vai tāpēc, ka negaršo/šķiet, ka organisms labāk strādā šādā modē?
*
[info]inese_tk at 2010-06-13 18:06 (Saite)
ļoti grūts jautājums.
jo ilgāk neēdu gaļu un zivis, jo vairāk visa kā nāk klāt.
tā ritīgi gaļu neēdu 5 gadus (neesmu pilnīgi droša par šo skaitli, varbūt vairāk). man jau kopš bērnības gaļas ēšana ir kaukādā ziņā šausminājusi un nekad arī diezko gaļa nav garšojusi. garšoja atsevišķas lietas - cepta vistas fileja, pelmeņi utt. tad vienreiz apnika šmurgāties un pakāpeniski pārstāju - sākumā vēl reizēm ēdu vistu un zivis. šobrīd ir sajūta, ka tikpat pakāpeniski organisms rokrokā ar prātu un ētiskajiem apsvērumiem atsakās arī no olām - tīrā veidā vairs neēdu, bet ja ir iekšā, piemēram, kūkā, ta neklīrējos un ēdu.
man personīgi ir tā, ka jo vairāk laiks iet, jo vairāk mani šausmina doma par gaļas ēšanu - drausmīgi šķebina tā smaka, kas rodas gatavojot gaļu (vecāki vienmēr ver virtuves durvis ciet manis dēļ, kad šmorē kauko) un liekas arī pretīga doma par nogalināšanu, sāpēm, ciešanām un beigtām būtnēm.

vispār man ir tāds uzskats, ka godīgi ēst gaļu var gadījumā, ja tu pats esi spējīgs nogalināt. nevis pirkt veikalā skaisti safastētas paciņas ar priecīgiem ruksīšiem virsū - tā ir pilnīga liekulība. vēl man riebjas cilvēku augstprātība šķirojot kurš zvērs ir labs, kurš slikts, kuru ēst, kuru ne (kāpēc, piemēram, vecu zirgu var pārdot uz kautuvi, bet suni nē?).

bet tās manas domas un mana pārliecība un izvēle. ļoti izvairos skatīties otram šķīvī un diskutēt par šīm lietām. lai katrs ēd, ko grib un, ko uzskata par labu, ētisku, pieņemamu un garšīgu. :)
[info]komeeta_naak at 2010-06-13 18:24 (Saite)
izklausās, ka esi atradusi ideālu līdzsvaru – ko lai saka, oho, citi visu mūžu tā arī neatron :)
brr
[info]brr at 2010-06-13 19:21 (Saite)
Vari paskaidrot mazliet sīkāk par to liekulību, kurā brīdī indivīds ir liekulis; ja nesaprot ko dara, vai labi apzinās un dara, jo tā ir ērtāk(kaut ar cita, ne savām rokām)?
*
[info]inese_tk at 2010-06-13 23:41 (Saite)
manliekas, ka nesaprašana ir ļoti strīdīgs jautājums. te drīzāk ir jārunā par cilvēku slinkumu, nolaidību, turēšanos pie ieradumiem, ērtībām utt.
piemērs no manas dzīves - es jau sen zināju, ka kosmētikā un sadzīves ķīmijā ir pilns ar neveslīgām, videi kaitīgām lietām, bet tajā iedziļināties bija ļoti neērti, krietni neērtāk, kā skrienot mājās no darba ieskriet Drogās un paķert kārtējo lēto dušželejiņu. es ticu cilvēkam un viņu saprātam utt., tāpēc, ticu arī, ka jebkurš ir spējīgs saprast. protams, ar vienu bet - ja to vēlas.
atvainojos, ka neatbildēju tieši un konkrēti uz Tavu jautājumu.
the casual unintellinget
[info]casiopea at 2010-06-14 11:54 (Saite)
es par to ka vot tagad édísim tikai cúkas un vistas un citus neédísim - 100% piekrítu. Ja ed tad ed visu ko tev liek priekshá.
Un par to ka tev ir jázin ka tu to eestu arí tad ja tev pasham tas butu janogalina. Un vispar galju pa istam cilveks var novertet edot tikai tad kad pats ir nokaavis lai to estu.
Pirmoreiz kad man to sanaca darit es needu galju kadus paris meneshus bet pectam atsaku bet daudz vairaak novertejot galjas vertiibu - neatstajot paliekas uz skjiivaja ja vien tie nav kauli un tádá gará.
Un vispar es vienatnee nekad needu gatavotu galju. Bet sabiedriibaa ir gruti to praktizeet jo liela dalja cilveeku juutas neerti tava klatbutne, tapec arpus majas galju edu ljoti reti, ja vien kads to tieshi uz skjivja uzliek.
*
[info]inese_tk at 2010-06-14 14:42 (Saite)
jā, tā necieņa pret to nogalināto būtni mani arī nenormāli šķebina.
nu, piemēram, Himalajos cilvēku dzīvības ir atkarīgas bezmaz tikai no jakiem un viņi viņus izmanto līdz pēdējai kripatiņai - nu tur ādu un kaulus un visu visu. nekas netiek vienkārši nevērīgi izmests ārā.
es domāju, ja gaļēdāji sāktu pret gaļu izturēties ar cieņu, vajadzētu nogalināt krietni mazāk zvērus. citādi bieži sanāk, ka tā nogalināšana ir bijusi pilnīgi bezjēdzīga.
Strēlniece
[info]str at 2010-06-13 18:19 (Saite)
aha- varš ir kakako un riekstos.
to jau nu var papilnam dabūt.

/delfos ir tāds viens slavens Aldrs, ar propogandēja gaļas svaigēšanu, ēda jau ar laikam
Filips
[info]quizer at 2010-06-13 21:04 (Saite)
vispār jau tā gaļas ēšana/neēšana ir ciešā mērā saistīta ar asinsgrupu, kura ietekmē vielmaiņu. piemēram, pirmā asinsgrupa, kura skaitās visvecākā ir gaļēdāju, tas nozīmē, ka organisms lieliski pārstrādā gaļu un bez gaļas var nomirt, savukārt ir problēmas ar kviešu, piena un pākšaugu produktiem.

tā filma ir smieklīga, izskatās pēc youtube home-video, turklāt piespiest visai ģimenei neēst gaļu ir tik pat sick kā piespiest ēst gaļu, ja negaršo. + tie monologi ar mūzikas instrumentiem rokās. haha. super funny. tagad izklausīšos pēc baigā rasista, bet tas tēvs runā tik ļoti kā melnais reperis, ka es nespēju viņu uztver nopietni.

bet foršs posts. patīkami lasīt.
Filips
[info]quizer at 2010-06-13 21:08 (Saite)
šeit var redzēt tabulu ar uzturu katrai asinsgrupai - http://www.drlam.com/blood_type_diet/
presiite
[info]presiite at 2010-06-13 21:50 (Saite)
lūdzu, tādu asinsgrupu diētu nav. esmu gan pati izrakājusi internetu par to, gan izmantojusi iespēju pajautāt ģenētikas un fizioloģijas pasniedzējiem, kas sasmējās par šādu jautājumu un atbildēja, ka asinsgrupu diētas ir pilnīgas muļķības.
palasi kaut vai šeit:
http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_type_diet
elīna
Filips
[info]quizer at 2010-06-13 23:16 (Saite)
ko lai saka, tiešām ticēju diētai un jutos pat nedaudz lieliski, neēdot gaļu. bet tagad izrādās, ka visu šo laiku esmu nekaunīgi mānīt. 10gadus biju vegāns tikai dēļ asinsgrupas, taču tagad pat nezinu. izrādās, ka tomēr drīkstu ēst gaļu. vai es to vēl gribu? jā un arī nē. bija tik grūti pārvarēt iekāri, ka tagad pat ir sajūta, ka esmu nodevis daļu no savas dzīves.
Uzmanību, viss šeit lasāmais ir autora fantāzija.
[info]ulvs at 2010-06-13 23:42 (Saite)
neklausies filipā. viņš dīīīrš.
erbe mierplēsis
[info]sveetaa_seeta at 2010-06-14 10:54 (Saite)
es, piemēram, ļoti labprāt ķeksēju iekšā svaigu, t.i. jēlu liellopa gaļu.
*
[info]inese_tk at 2010-06-14 14:43 (Saite)
man likās, ka Tu mani vairs nelasi.
[info]digna at 2010-06-18 14:46 (Saite)
Par pēdējo rindkopu - es ēdu svaigu gaļu.
Previous Entry  Next Entry