par to pašu

Posted on 2009.08.19 at 09:48
man:: labrīts
skan: Muse - Uprising
Tags: , , ,
a) naktī, sapnī pamatīgi piekāvu Jāni Smirnovu, īsāk sauktu par Smiri;

b) klausos tagad jauno Muse albumu (iznāks septembrī, bet soulsīkā var dabūt, pēc kvalitātes spriežot, melno ierakstu). neviena dziesma diezko neuzrunā, liekas tāds diezgan nekāds.
šajā sakarā nezinu, uz ko lai vēl gaida un cer. visas jaunās grupas ir garlaicīgas, bet visas vecās labās viena pēc otras izdod sūdīgus albumus.
zinu, ka es te regulāri gānos (un noteikti vēl gānīšos) par šo tēmu, bet pēdējais jaunatklājums mūzikā, kas sīkās daļiņās sašķēlē visus iekšējos orgānus un savieno kopā pilnīgi jaunā kārtībā bija A Silver Mt. Zion un tas bi pirms vairākiem gadiem. ā nu varbūt vēl Pētera Vaska Klavierkvartets ir kkas no šķēlējošās sērijas. man akūti vajag jaunu un iedvesmojošu muzonu!

p.s. nu paskataties kaut vai uz postroku - tā vietā, lai beigtu vienveidīgi ļurināt un domātu par mūziku, viņi visi mēģina izfiškot viens par otru pārgudrākus un sarežģītākus grupu nosaukumus. ko pie pie velna nozīmē - We Followed Tigers, The Winter War in Tibet, God Is An Astronaut, Tangled Thoughts of Leaving, Sad Lovers and Giants, The Same But 100 Times Better, We vs. Death, If Trees Could Talk, Long Distance Calling, From the Sky utt., utjpr? tie ir grupu nosaukumi jeb rindiņas no sliktākajā nozīmē jukuša cilvēka poētiski slimās daiļrades? (šitos un vēl miljons citus tamlīdzīgus nosaukumus var izlasīt pabrovsojot pa pāris postroka komūnas un sirensaunda bloglapām)
visur, visur tikai tukšas formas bez satura, ak jel!

upd: ja jau par jaunumiem un muzōnu, tad, ja kas, Radiohead jauno dziesmu These are My Twisted Words var fōrfrī novilkt viņu mājaslapā. normāla tāda.

Comments:


Gatis
[info]gg at 2009-08-19 10:55 (Saite)
pamēģini COIL vai BEHERIT ;D
*
[info]inese_tk at 2009-08-19 10:59 (Saite)
ai nu ko Tu! tās tak mūžīgas vērtības, kas stāv pāri visam un nav nemaz apspriežamas ar netīrām mutēm, kas iedrošinājušās grēkot un pieminēt kādas citas grupas nosaukumu...
[info]oncewewere at 2009-08-19 12:18 (Saite)
Dažas no "pie velna" grupām ir tīri klausāmas.
Gatis
[info]gg at 2009-08-19 12:21 (Saite)
jā, piemēram God Is An Astronaut ir uj ku labi :]
[info]oncewewere at 2009-08-19 12:25 (Saite)
9.septembrī doma viņus noķert Varšavā kopā ar Caspian un Tides from Nebula.
*
[info]inese_tk at 2009-08-19 12:27 (Saite)
nez, sākumā likās tīri okei, bet vienā no kompja tīrīšanas lēkmēm izdzēsu un ne reizi neesmu nedz atcerējusies par viņiem, nedz ilgojusies uzlikt un paklausīties atkal.
*
[info]inese_tk at 2009-08-19 12:26 (Saite)
nu nez. palasot žilbinošos un jūsmas pilnos šo un daudzu citu grupu aprakstus kaut vai tajā pašā sirensound blogā dažreiz ļoti gribas tam noticēt, bet novelkot tā atkal ir kārtējā ķepļep ļurināšana. nekā jauna, svaiga un aizraujoša. tikai garlaicīga malšanās pa riņķi, slēpjoties aiz pārmudrītiem nosaukumiem un pārpasaulīgi skaistiem albumu noformējumiem. bezgalīga, pati sevi atražojoša, cilpa.
es tam vairs neticu un netaisos ticēt.
Gatis
[info]gg at 2009-08-19 12:38 (Saite)
taisnība Tev ir, ka pēdējā laika daudzi ir tā vārda tiešākajā nozīmē - ļurinātāji un pēc lejuplādes nākas mest 'recycle bin', bet atrodas tajos nezināmajos nosaukumos ar kas tīkams - piem. vakar iekrita ausī A New Silent Corporation - Everything Is Exactly As It Seems (2009), tiesa tāds bikucīt Jesu (atražojums,jā) ar elektronisku piesitien, bet patika.

*
[info]inese_tk at 2009-08-19 12:43 (Saite)
nujā, nujā. gadās, ka pa vidu tām tonnām, kas pa taisno nokļūst recaiklbinā, atrodas, kas ausij tīkams, bet tāpat līdz dvēseles skrāpēšanai un iekšu raušanai gabalos tam visam ļoti tālu. nekā tāda, ko gribētos klausīties atkal un atkal, kas raisītu reibinošas sajūsmas trīsas, kas aizķertos atmiņā nav bijis ļoti, ļoti sen :/
Gatis
[info]gg at 2009-08-19 12:55 (Saite)
runājot par dvēseles skrāpēšanu un iekšu raušanu, kad post-roka pasaulē nav nekā jauna der atrast ko šādu -

http://www.draugiem.lv/video/?4133317

un sajūsmas trīsas ir garantētas :))
*
[info]inese_tk at 2009-08-19 13:25 (Saite)
džīzaskraist, sāku lūrēt to blogu, kas Tavā iepriekšējā linkā un gribas izmisumā matus plēst no tiem grupu nosaukumiem! -
Collapse Under The Empire, Swimming With Ghosts, Sunlight Ascending, Beware Of Safety, Bird From The Abyss, Sleeping In Gethsemane, Gordon's Tsunami Week, Closure In Moscow, Pet Slimmers Of The Year, When Icarus Falls, ...And Stars Collide!!!!!!! tiem, kas to izdomājuši vispār ir kāda nojausma, ko viņi ar to grib pateikt un, ko tas viss nozīmē. kauns un negods. nav tam visam itin nekāda sakara mūziku. tā ir mode. smukas, ārišķīgas, bet tukšas bildītes.
Gatis
[info]gg at 2009-08-19 13:33 (Saite)
nu tad ko lai saka, par pašmāju post-nezkas jaunajām vienībām Eighty Six un The Black Drummer is a Slave? :))
*
[info]inese_tk at 2009-08-19 13:54 (Saite)
eitijsiks vēl tā, bet The Black Drummer is a Slave man no laika gala nav licies normāls nosaukums...
ta jau labāk Mazie Smirdīgie Kociņi, tur vismaz kkas patīkami tizls liekas, nevis vnk sagrābstīti smuki bezjēdzīgi vārdiņi no gaisa
[info]oncewewere at 2009-08-19 14:42 (Saite)
Manuprāt, tomēr nedaudz zināma ieiešana galējības, apgalvojot, ka šie nosaukumi ir "pārdabiski", jo kā zināms bieži šie paši nosaukumi savu nozīmi un izteiksmi iegūst tieši ar mūziku, kura slēpjas zem tiem.

Kā arī nosaukumam jau nav jābūt ar acīmredzamu un nedalāmu pamatdomu.
________________

Kas Tavuprāt, piemēram, ir neslikti varianti?
*
[info]inese_tk at 2009-08-19 14:56 (Saite)
manliekas, ka pasaule ir aizmirsusi kāds spēks un skaistums slēpjas vienkāršībā. kad tu saki tieši to, ko vēlies pateikt (pie nosacījuma, ka tev vispār ir ko teikt un, ka tas netiek teikts tikai teikšanas pēc) ar tiešiem, lakoniskiem un skaidriem vārdiem/izpausmēm. visi šie vājprātīgie nosaukumi cenšas pārkliegt cits citu - redzkur MĒS, MĒS spējam izdomāt ko gudrāku, MŪSU mūzika ir labāka, dvēseliskāka, dziļāka, pārpasaulīgāka un kosmiski skaistāka, lai gan patiesībā tajā visā nav nekā no minētā. kāda tad ir tā mūzika, kas slēpjas zem šiem nosaukumiem? tikpat nejēdzīga, kā tie nosaukumi - tūkstoškārt jau izmantotas fiškas, atmosfēriskums, plūšana, virpināšana, tie paši efekti utt. utjpr.
es esmu pārliecināta, ka postroks (un viss tas ko cildinoši sauc par experimental, instrumental, soundscape, ambient, post-metal) ir izplūdis, apracis un nosmacējis pats sevi. un ij gailis pakaļ nedziedās.

______________________
kas attiecas uz nosaukumiem, Dueta Kjū manliekas tīri tāds normāls, khe.
[info]oncewewere at 2009-08-19 15:24 (Saite)
To pašu, ja godīgi, jau varētu apgalvot par jebkuru žanru, ja skatamies šādi, piemēram, to pašu hardcore, kas savā saknē mūsdienās ir salīdzinoši uzbūvē vienveidīga mūzika, kuru labākajā gadījumā pavada "dziedājumi" par dzīves netaisnībām, vienotību, cīņu ar sevi un citiem spēkiem tml.

____________________

Neslikts piemērs. Heh

Lai gan man, kā klausītājam no malas, šis nosaukums arī būtu salīdzinoši neko neizsakošs un bezpersonisks.
*
[info]inese_tk at 2009-08-19 16:58 (Saite)
nu, bet Sandi! ko tad es saku! tieši tas tak arī ar manu žēlošanos domāts. tas, ka postrokam nepaveicās ar kļūšanu par piemēru ir puslīdz nejaušība un arī tas, ka šajā žanrā patiešām ir tie briesmīgie nosaukumi.
hārdkōram es jau sen esmu atmetusi ar roku.

kas attiecas uz nosaukumiem, izteikšanu un (bez)personiskumu - bezpersonisks tikpat labi ir pilnīgi jebkurš nosaukums pirms tiek mēģināts tuvāk iepazīt to, kas zem šī nosaukuma slēpjas. cik nu esmu mēģinājusi izzināt, kas slēpjas zem tiem nejēdzīgajiem nosaukumiem, ir izrādījies, ka tas kas zem tiem slēpjas ir tikpat nejēdzīgs.
ā nu dažreiz, piemēram, gadās, ka kāds nosaukums šķiet personisks uzreiz, jo atgādina ko pazīstamu un mīļu. tā grupas Tesa nosaukums liek domāt par jauko saimniecībā noderīgo lietu (piemēram, ļozenes) zīmolu.
basta
[info]basta at 2009-08-19 12:56 (Saite)
paldies, atcerējos par ko es sapņoju (par kp, protams)
Gatis
[info]gg at 2009-09-16 09:23 (Saite)
The Black Drummer Is A Slave
http://www.easyget.lv/muzika/read/16685/

intervija, škiet izsaka visu par viņu pārgudrību (pēdiņās) un ļurināšanu :)
*
[info]inese_tk at 2009-09-16 09:29 (Saite)
šausmas cik stulbi.
Tev nav kādreiz tā, ka Tu skaties, kā kāds cits kauko nenormālstulbu dara un pats to neapzinās un tad Tev ir kauns viņa vietā?
man ir tā reizēm, un šī ir viena no tām!
Gatis
[info]gg at 2009-09-16 10:02 (Saite)
sen nebiju lasījis tik debīlu interviju, tad jau labāk vispār nebūtu tādu taisījuši (galvenais cik saprotu tad intervētēji esot bijuši 3 cilvēki) wualā.. a atbildes 3 vārdos un tādas ekhm (plašas)

kauns par grupu sametās jā :)
Previous Entry  Next Entry