gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2021-02-10 20:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vai kādam ir bijuši sapņi, kur ir pilnīgi skaidrs, ka notikumi, fenomeni un idejas tajos nekad nav bijuši jūsu pašu prātos vai pieredzē, bet tie nāk no 'nezkurienes'?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]malvine_truse
2021-02-10 20:50 (saite)
Nu jā

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-02-10 20:55 (saite)
Kā tu sev to skaidro, ja vispār?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]malvine_truse
2021-02-10 23:48 (saite)
nu sapņi ir vnk kkāds smadzeņu spams, apm tā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-02-11 01:46 (saite)
Tas ir pārāk vienkāršoti un pat nav skaidrojums. Iesaku piedomāt vairāk. Sapņi nav joka lieta. Tas ir tāds kā starpposms starp fizisko un formu pasauli. Tur notiek lietas, kurām visdrīzāk derētu pievērst uzmanību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mapats
2021-02-10 22:07 (saite)
Jā, ir bijuši. Par avotu nedomāju.

(Atbildēt uz šo)


[info]dombrava
2021-02-10 23:07 (saite)
Jā.

(Atbildēt uz šo)


[info]ulvs
2021-02-11 02:54 (saite)
Tikko gribēju rakstīt, ka pilsētas, arhitektūra, bet tad aizdomājos, ka varbūt tie vienkārši ir kaut kādi fantāzijas konstrukti, šabloni, kas katrā līdzīgā sapnī var būt citādāki, balstīti uz cilvēka pieredzi tieši fantāzijas (lidojuma?) jomā. Interesanta tēma.

Pēc tam aizdomājos - melodija. Atceros par sen redzētu sapni ar melodiju tajā, ko pamostoties vēl spēju pie sevis atsaukt, taču nākošajās minūtēs aizmirsu. Arī vēlos domāt, ka tas ir pieredzes jautājums. Varbūt es šo melodiju biju kaut kad dzirdējis.

Galu galā jāatzīst, ka nespēju atcerēties. Jāpatur šī ideja prātā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ulvs
2021-02-11 02:56 (saite)
Jo ir būtiski kaut kā nodlīt "somewhat conventional" fantāzijas objektu no "totally alien". Un gnīdra, šķiet, domā tieši kaut ko tādu, kas nav cilvēka visu pagātnes pieredžu loka ietekmes auglis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-02-11 03:57 (saite)
Man vispār šāda veida sapņi vis asāk izpuažas visādos sūdīgos delīrijveidīgos apstākļos. Dažreiz tas ir vielu ietekmē, bet vēl biežāk, ja ir bijusi ilga miega deprivācija. Teiksim neesi divas deinnaktis gulējis vispār un tad centies iemigt. Pirmie mirkļi man parasti ir briesmīgi. Sāk rādīties demoniskas bildes acu priekšā ar tādu ātrumu kāda pat nav mūsdienu holivudas montāžās. Es prosta radu demōniskas būtnes vienu pēc otra un nepārraukti izgudroju ar vien jaunas šausmīgas situācijas, kurās atrasties.

Augstāk minētais ir ar "sliktajiem" sapņiem.
Ar labajiem/neitrālajiem ir pat vēl savādāk, jo bieži nokļūstu it kā filmas vai videospēles settingā, kur spēlēju noteiktu lomu, bet bieži apzinos savu spēju ietekmēt lietas un to izmantoju. Pat it kā fiziski manipulējot ar objektiem, pieskaroties cilvēkiem utt. Bet galvenais, ka viss, kas nāk manas apziņas priekšā tajos brīžos ir kā tāda neapturama straume, fakin torrents. Es pats tur pilnīgi neko apzināti neietekmēju. Junga(vai Freida?) vārdiem aizeju pilnīgā primordiālā IDā. Kā skatoties pēdējo Linča Tvinpīkas sezonu tikai trakāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2021-02-11 18:05 (saite)
Interesantas kombinācijas gadās, bet vienmēr var atritināt no kurienes ja piedomā

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-02-11 18:13 (saite)
Dažreiz nevar, jo tas ir primāros avots. Vieta, no kuras tu pirmo reizi uzzini par šo informāciju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-02-11 21:33 (saite)
Okej es reiz sapnī bazarēju ar būtni [ja uz to attiecināms šis vārds] ar viņa būtības nospiedumu ``yrquthul`` ja pareizi atceros, izskatījās kā parasti - auksta tumša taustekļaina migla reizē melna un caurspīdīga [ļoti interesants efekts], tas klārēja kaut ko par absolūtajām beigām, es nedaudz ieķiķināju jo jebkurš galīgums ietver sevī pretrunu, atceros ilustrēju ar piemēru no sevī blīvām kopām, tā nu es pamodos nepiekritis tam :D

Vaikrāk neesmu saticis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?