gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2019-04-28 17:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
not even clown world, but satanism galore


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2019-04-30 11:01 (saite)
Ar rigorismu maskēts sadisms - daudzu it kā "reliģiozu" (lieku pēdiņās, jo reliģiju būtība ir orientēta uz ko citu) cilvēku neatņemama iezīme. Farizejisms u.c..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2019-04-30 11:06 (saite)
Te ir viena lieta ko es īsti nesaprotu: Vai tas sadisms un saistītas novirzes, kas maskētas ar reliģijas terminoloģiju, nu līdzīgi kā pseidozināte maskējas ar zinātnes terminiem, vai arī šis te sadisms ir inherenti iekšā pašās reliģiju mācībās un tu nevari būt ticīgais un pilnīgi no tā norobežoties. Es saprotu pirmo uzskatu bet man ir aizdomas arī par otro variantu, jo pārāk bieži ir šī sakritība un pārāk reti es novēroju ticīgus bet gaišus cilvēkus. Ir, protams, bet kā izņēmumi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2019-04-30 11:25 (saite)
Reliģiju antropoloģija ir ārkārtīgi interesanta nozare, un noteikti ir kādi pētījumi arī par sadisma un reliģiozitātes korelācijām. Diemžēl neesmu par to tik pamatīgi interesējusies, lai varētu kādu nosaukt.
Es personiski tiecos pieņemt pirmo variantu, resp., ka sadisti izmanto reliģijas kā pamatojumu un attaisnojumu savām tieksmēm (Oļinietes tēls latviešu literatūrā kā spilgts piemērs u.c.). Pati esmu sastapusi diezgan daudz labsirdīgu un empātisku kristiešu un musulmaņu, arī dažus praktizējošus jūdaistus un krišnaītus, kuri apliecinājuši cilvēkmīlestību gan darbos, gan vārdos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2019-04-30 11:34 (saite)
Atsevišķas pastrīdēšanās vērts jautājums, ko es arī darīšu, noformulēšu un ielikšu pie sevis

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?