gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2019-02-17 20:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
swedening never ends lol

...un Okeānija vienmēr karojusi ar Eirāziju


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2019-02-19 17:05 (saite)
Respektīvi, tavuprāt būtu labāk, ja paņemtu balto un uztaisītu viņam blakfeisu. Zini, pat neskatoties uz to, ka blakfeisi šķiet ļoti aizskaroša lieta tumšādainiem cilvēkiem, es domāju, ka tas arī vizuāli izskatītos klaji idiotiski. Melnais ar zilām kontaktlēcām izskatās labāk. Tas ir vienkāršākais un acīmredzamākais skaidrojums, kādēļ tika izvēlēts šis aktieris.

Vai esi dzirdējis par kritiku Holivudas virzienā par "whitewashing"? Tur daudzos gadījumos ir krietni lielāks pamatojums sašust, nekā šeit. Vai par visiem tiem n-tajiem gadījumiem tev rodas līdzīgs sašutums un aizdomas par ideoloģiskiem motīviem? Vai arī tad tevi pilnīgi apmierina triviāli skaidrojumi no sērijas "bet mums vajadzēja, lai Kleopatru tēlo kāda slavena aktrise, citādāk nebūtu pietiekamu kases ieņēmumu"?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ze
2019-02-19 18:13 (saite)
Būtu muļķīgi paņemt balto un uztaisīt blekfeisu, lai attēlotu melnādainu subsahāras reģiona cilvēku, bet tik pat muļķīgi ir ņemt melno, lai attēlotu mednieku-vācēju ar "relatively darker skin". Eiropietim šai lomai nebūtu jātaisa blekfeiss - es domāju, ka Grieķijā/Spānijā/Portugālē daudzi bezpajumtnieki ir daudz līdzīgāki pirmajiem Zviedrijas setleriem ar "relatively darker skin" kā šis negroīds.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-02-19 20:46 (saite)
Neredzu gan, kā tas būtu zinātniski korektāk, ja reiz ir runa par WHG grupas ģenētiku.
Atvaino, bet šī ņemšanās man drīzāk atgādina sašutumu par "black stormtrooper" nekā par zinātniski nekorektu attēlojumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ze
2019-02-19 22:23 (saite)
Bet tu taču teici, ka WHG grupas vizuālais izskats ir strīdīgs jautājums un ka ir dažādas versijas, bet te pēkšņi tu apgalvo, ka melnais ir korektāks WHG atēlojums par tumšākas ādas krāsas eiropieti (blekfeiss nav obligāts, ja par orientieri ņemam to BBC attēlu).

Es saku tikai to, ka attiecībā pret "relatively darker skin" un BBC lapā publicēto rekonstrukciju, vienīgais korektais vairants nav subsahāras melnis - tā ir politkorekta galējība. Ja pastāv "whitewashing", tad šis ir "blackwashing" piemērs.

Par Star Wars universu es neko nezinu - bija pamats kāstot melno stormtroopera lomai, vai tas arī bija politisku iemeslu dēļ?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-02-20 10:26 (saite)
Lasi uzmanīgāk. Es teica, ka manuprāt tas (D-Eiropas aktieris) nebūtu zinātniski korektāk, t.i., neviens no variantiem man nešķiet īpaši korektāks par otru. Un tieši tādēļ šis man vairāk sāk atgādināt sāpi par black stormtrooper, nevis patiesu uztraukumu par korektu atspoguļojumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chrono
2019-02-20 15:41 (saite)
Kaut kā tā, jā. Tikpat ļoti kā man nešķiet uzmanīgs cienīgs fakts, ka Ghost in the shell tēlo ne-aziāte vai ka kāds kādā tusiņā ir uztaisījis blackface, arī šis fakts man nešķiet pārāk uzmanības cienīgs. Un ja reiz bija tāds fenotips kā "tumšādains ar zilām acīm", tad dotais čalis ir pietiekoši tuvu konkrētajam aprakstam, pārējais jau ir kasīšanās par sīkumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ze
2019-02-20 16:04 (saite)
Iespējams, ka attiecībā pret zinātnisko precizitāti viņš ir gana tuvu, bet izvēle kāstot viņu no tā nekļūst mazāk politiska. Ja tajā kāstinga aģentūrā bija 35 eiropieši ar "relatively darker skin", kas tik pat labi atbilstu lomai, un 3 nigērieši, tad lēmums ņemt kādu no pēdējiem nevar nebūt politisks.

Tas būtu līdzīgi, ja darba vietā būtu pieci vīrieši un viena sieviete ar vienādi labiem produktivitātes rādītājiem, bet paaugstinājumu dabūtu sieviete, jo vadītājs/a uzskatītu, ka augstākajā menedžmenta nav gana sieviešu un tāpēc japarādā progresīva stāja.

Man jau arī pa lielam ir vienalga, es tikai brīnos, ka cilvēki šādu izvēli uzskata par nepolitisku un nejaušu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-02-20 16:10 (saite)
Ō, tu esi atradis info par kāstinga aģentūras piedāvājumu konkrētajai lomai? Neturi sveci zem pūra, padalies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ze
2019-02-20 16:36 (saite)
Jā, you got me, man nav pieejams kastinga aģentūras piedāvājums. Piedāvā savu versiju, kā šis melnais cilvēks tika pie lomas. Adženda ar melno visdrīzāk bija pirms filmas, jo tā ir tikai ideoloģisks instruments diversity mesidžam.

Neviens ne-afrikānis visdrīzāk vispār netika aplūkots lomai un izvēlējas to, kuram bija labākās aktiera dotības. Vai arī tev šķiet, ka viņi godīgi kāstoja baltos, melnos, vairāk vai mazāk tumšos un pilnīgi objektīvi bez kripatiņas ideoloģijas lēma par labu melnajam?

Ja tu tam tici, tad es neko nevaru darīt. Es pieņemu, ka tu pie autoostas esi pirkusi džemperus no romiem, domājot, ka ir aizspriedumaini uzskatīt, ka ši jaukie džentlmeņi varētu pārdot sliktas kvalitātes apģērbu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-02-21 09:47 (saite)
Ticības, versijas un šķitumi - tā vairs nav nopietna diskusija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ze
2019-02-21 15:13 (saite)
Bet kādi pierādījumi tev ir vajadzīgi? Nosauc dažus. Tu gribi teikt, ka, ja man nav režisora e-pasti, telefonsarunas, kur viņš paģēr kāstot nēģeri, vai materiāls par kāstinga aģentūrā esošo aktieru sadalījumu rasēs, es nevaru izteikt pieņēmumu, par izvēles politiskumu?

Ja tu šādu uzstādijumu sagalabā visās diskusijās, ne tikai attiecībā pret tiem, kas kritizē politkorektumu, tad OK, bet man nez kāpēc šķiet, ka tas ir tendenciozi.

Ja, piemēram, bariņš jauniešu, kuru FB profilos ir lasāmi neo-nazi tēmas pousti, piekautu melno un kāds teiktu, ka iemesls šim uzbrukumam ir rasu naids, tu nepiekristu, līdz nebūtu redzējusi sms vai video ierakstu no viņu tikšanās, kur tiek plānots uzbrukums? Līdz pierādījumu saņemšanai, tu uzskatītu, ka tas bija vienkārši sadzīvisks konflikts? Tev nepietiktu ar esošo informāciju un kontekstu, lai veiktu pieņēmumu? Man šķiet, ka jebkuršs saprātīgs cilvēks saskatītu saikni un līdzīgi ir ar iemesliem, kāpēc tika kāstots melnais, pat ja nav lietisko pierādījumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ze
2019-02-20 15:42 (saite)
Nu bet tieši par to jau ir runa - ja pieņem, kā neviens vairants objektīvi nav precīzāks par otru, tad kāpēc izvēlēties melno, ja reiz apkārt ir daudz vairāk tik pat lomai derīgu eiropeīdas ārienes aktieru? Te ir nepieciešams papildu apsvērums, lai ietu šo extra mile un kāstotu melno un šis apsvērums ir Zviedrijā dominējošā politkorektuma atmosfēra. Ir naivi uzskatīt, ka tā ir nejaušībam, ka tur nav necik politikas.

Piemēram, ja es taisītu filmu par savas kāpņu telpas iedzīvotājiem no kuriem 25 ir vīrieši un 25 sievietes un man nebūtu politiskas adžendas, es vienkārši intervētu savus kaimiņus, bet, ja es būtu 3 vilņa feministe, es par filmas varoni padarītu vienīgo body positive lesbieti no 3. stāva, jo šādi varētu dabūt woke punktus un signalēt savu "pareizo" pasaules skatījumu un demonstrēt šo filmu festivālā komēta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-02-20 16:09 (saite)
Fiksācija uz to, ka attēlojot mezolīta cilvēku, aktierim jābūtu "eiropeīdas ārienes" nu nemaz neizklausās politiski motivēta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ze
2019-02-20 16:22 (saite)
Nē, jo tā ir Eiropā radīta filma un šeit tīri skaitliski vairāk ir lomai derīgu ne-afrikāņu, tāpēc šādi centieni ievilkt cilvēku ar afrikānisku izcelsmi ir ideoloģisks žests - skatīt manu analoģiju ar filmu par kāpņu telpas iedzīvotājiem. Un pat, ja mana cepšanās būtu politiski motīvēta, vai tas atceltu melnā aktiera izvēles politiskumu, kuru tu noliedz?

Tev nešķiet, ka, piemēram, 2003. gadā šāda diskusija nemaz nebūtu, jo nevienam neienāktu prātā filmai par Zviedrijas setleriem kāstot melno? Šādi jociņi ir laikmeta gars, man grūti saprast, kā to var nesaprast.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-02-20 16:40 (saite)
2003. g. tāda diskusija patiešām nebūtu, skat aDNA pētījumu vēsturi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-02-20 21:21 (saite)
2003ajā tādas diskujas nebūtu, jo vēl pie grožiem nebija kritiskā masa sjw moba. Tikai iekš [current year] tādi kā tu ir iespējami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ze
2019-02-20 21:29 (saite)
Es domāju, ka pat, ja arī tad būtu šādi pētījumi, nebūtu attiecīgā politiskā klimata, lai rastos šādas situācijas. Tāpat kā 2003. gadā nebija aktuāli 45 dzimumi, gender neutral tualetes, black lives matter, toksiskā maskulinitāte un idejas par dzimumu kvotām jomās, kurās sievietes grib būt, jo ir sievietes, nevis spēj izcīnīt šīs pozīcijas on merit. Piemēram, nevienā no daudzajām pagātnes Star Wars frančīzēm nav bijusi aktuāla doma par melnā kāstingošanu, bet te pēkšņi mūsdienās, kad SJW naratīvs ir spēcīgāks kā jelkad, tā pavisma nejauši stormtrūpera loma tiek melnajam - sakritība? Man tā nešķiet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-02-20 21:50 (saite)
Tasa pat nav lolīgākais gadījums no visas tās golivudas niggerizācijas. Smieklīgakais bija, kad netflix (neglivuda itkā) ielika neggressei tēlot to poļu čiksu iekš poļu folk-literatūras Sepkvoska "Veģmaka" ekranizācijas. Vai tas seris par kaut kādiem kvazi antīkajiem dieviem, kur Zevs un virkne citu panteona iemītnieku bija niggas. Tie varianti rodas kā sēnes pēc lietus pēdējo gadu laikā un ne tuvu ne tāpēc, ka pietrūktu rasiāli adekvātu aktieru kā tas varētu būt gadījumā ar jakobi vaitvašingu. Laikos, kad objektīvi nebija daudz afro aktieru for obvious reasons. Šobrīd izskatās tā it kā baltie liberāļi cenšas atriebt nabaga apbižotos meļļus, viņu atvases nēsājot uz rokām kā izlutinātus bēbjus. Ārstē savu slimu, guilt ridden pašapziņu un liek galočkas ideoloģiskajā zurnaļčegā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ze
2019-02-21 14:47 (saite)
Jā, esmu pamanījis, ka Netflix izstrādājumi ir īpaši naski uz ļoti politkorektu kāstošanu vēsturiski nepiemērotās lomās un mērķtiecīgu SJW tēmu iepīšanu savos produktos. Piemēram, Chronicles of Frankenstein bija melns britu policijas konstebls, kas 19.gs konekstā izskatījās ļoti dīvaini. Tā pat Annihilation bija politkorektuma himna jau ar to, ka galv. lomās visas sievietes un plus vēl melnā sieviete-zinātniece un hispanic lesbiete komandā.

Ā, un vistraģiskākais bija Netflix taisītais Annas no zilajiem jumtiem rīmeiks - to var skatīties kā drinking game, iedzerot ikreiz, kad tiek izspēlēta SJW klišeja, kuru blīvums šajā darbā ir vienkārši neticams. Lieki piebilst, ka slēdzu Netflix kontu, kad sapratu šī uzņēmuma ideoloģisko virzību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ze
2019-02-21 14:48 (saite)
zaļajiem jumtiem, protams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2019-02-21 09:40 (saite)
"Piemēram, nevienā no daudzajām pagātnes Star Wars frančīzēm nav bijusi aktuāla doma par melnā kāstingošanu,.."

Nop, wrong again.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ze
2019-02-21 14:26 (saite)
Ok, atzīstu, ka kļūdījos. Es pieņēmu, ka sašutums pat melnu stormtrūperi bija tāpēc, ka iepriekš nebija melno. Es neko nezinu par Star Wars un negribu meklēt info, tāpēc arī atturēšos no komentāriem par to.

Tas gan neatceļ manu pārliecību par to, kāpēc zviedru filmā ir kāstots melnais.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2019-02-19 20:47 (saite)
Blekfeiss lol. Da jebkurš dinārietis uz tipiska zviedra fona ir "melnais". Nemaz nerunājot par armenoīdiem. Nav pat jāskrien uz ziemeļāfriku pēc melnajiem, ja vien nevajag token niggu. Nav jāatstāj Eiropa, lai atrastu "relatively darker skin" par svensonu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-02-19 20:48 (saite)
Ir runa par fenotipu, kas mūsdienās vairs neeksistē. Ar mūsdienu nosacīto "vidusjūras tipu" tam nav nekāda sakara, jo tas veidojies krietni vēlāku migrāciju rezultātā un lielā mērā nāk no Tuvo Austrumu agrajiem zemkopjiem. Ar savām šaurajām zemkopju sejām un gracilajām miesasbūvēm "vidusjūras tipa" aktieris nebūtu diez ko laba izvēle mezolīta vācēja-mednieka attēlošanai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-02-19 20:55 (saite)
Bet tas pilnīgi noteikti izskatījās kā tikko no Somālijas atlīdis nignogs, kurš gaida pie rapefugee welkomēšanas punkta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ze
2019-02-19 22:34 (saite)
Tātad fenotipam, kas vairs neeksistē un par kura vizuālajām pazīmēm ir vairākas versijas, objektīvi tuvāks izrādās melnais, jo viņam nav "šaura zemkopja seja un gracila miesasbūve"? Tev šķiet, ka "vidusjūras tipa" eiropieši-aktieri ar "relatively darker skin" visi kā viens ir ar šaurām zemkopju sejām un gracilu miesasbūvi, kas autentiskuma ziņā bezcerīgi atpaliek no afrikāņa ar kontaktlēcām?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?