gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-09-28 19:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Interesanti kāpēc starp sievietēm ir tik maz šaujamrieksti vai datorspēļņi. Labi, par stroķiem varētu aizpildināties ar patriarhijas rēgu, jo katram tač zināms, ka jebkurš cienīgs tētis savam dēlam 2 gadu jubilejā dāvina bīsi un iemāca, ka killot ir forši. Bet datorspēles? Dators ir ļoti uniseksīgs verķis. Tradicionāli vecāki saviem bērniem nemēģina ieaudzināt tieksmi pēc vidya gaems, biežie vien pat cenšas atturēt. Kāpēc puišeļi tomēr tik ļoti pārliecinoši uzvar šajā tieksmē?

edic: aizmirsu vienu svarīgu detaļu; žanri, kur dzimumu segregācija nav tik jūtama ir visādi onlainekskluzīvi, īpaši MMORPGi;
sievietes spēlē, lai socializētos, nevis ačīvotu demigod statusu virtuālā realitātē :sexizms:
(es pat zinu vienu hausvaifi, kas visu laiku sēž kaukādā kauzālā multeņmorgā, kolekcionē "brjuļikus", caur hedstetu strīdās ar citiem dalībniekiem par to kā pareizāk kolekcionēt brjuļikus un tā - geimplejs totāls atstojs)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sirdna
2018-09-28 19:56 (saite)
datorspēles ir fufelis. sievietēm neinteresē fufelis.

(Atbildēt uz šo)


[info]kjiimikjis
2018-09-28 20:09 (saite)
Kur rāvi, ka tiešām maz? Re, NRA lepojas ar 40% sieviešu īpatsvaru biedru vidū, kas ir patālu no "maz". Par datorspēlētājām datus tā uzreiz neatrodu, bet nu arī ticami, ka stereotips, un reāli tas skaits tik niecīgs nemaz nav.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-09-28 20:36 (saite)
Nu NRA gluži nereprezentē gunnutismu kā es to domāju. Tas ir autistisku nērdismu par un ap stroķiem. Kā fascinējošu hobiju. Gan jau par Trampu balsojošām redneku bābām arī patīk pašaudīties (da tikai gejiem nepatiktu vispār), bet tā apsēstība tomēr nav.

Datorspēles jau spēlē, bet pārsvarā tie būs kādi fesibukgeimi vai superkazuāli konsoļnieki uz kādiem wii n šit. I to maz. Par absolūto meilgeimeru prevalenci var spriest kaut vai no masīvā daudzumu dažādu tam veltīto forumu biedriem.
Īpaši, protams, dažādos cietserdes subžanros aļa oldskūl rpgā/šūteri/stratēģijas.
Kompji tač visiem it kā pieejami vienlīdzīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-09-28 22:23 (saite)
kāds tad ir dzimumu sadalījums datorspēlistu forumos?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-09-28 22:27 (saite)
Precīzus skaitļus diez vai kāds givo faku kolektēt, bet tas ir common knowledge. Forumos ar pastāvīgu komūnu cilvēki ātri detektē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ulvs
2018-09-29 00:31 (saite)
Nez, visās komūnās, kur esmu uzturējies (I mean, virtuālās, ar videospēļēm/ideoloģiju saistītās), pārsvarā starp 10 džekiem ir 1 sieviete. Nē, izklausās parāk, ka tas tomēr ir pārāk daudz. 93% vīrieši, 7% sieviešu. PC gaming is like that. Console and other shit - tur jau vairā sieviešu. Tāds hārdkōr pīsī geijmings vispār ir baigi misodženistisks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sirdna
2018-09-29 18:43 (saite)
Vairums esot kungi ar lieko svaru un 40+ gadiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-09-29 19:24 (saite)
not rīlī

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2018-09-28 22:05 (saite)
Datorspēles ir resno tizlenu fufels, bet šaut ir jauki

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-09-28 22:16 (saite)
Daudzi resni fuck yeah amurikāņi dikti mīl šaudīties

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]summoned
2018-09-29 11:48 (saite)
Zinu vienu iemeslu, kāpēc varētu būt mazāk sieviešu, kas spēlē tieši pirmās personas šaujamās datorspēles. Sievietēm biežāk kā vīriešiem metas jūraslimība no konkrētu tipu datorgrafikām, arī VR. Ir spēles, no kā pati esmu vēmusi. Diemžēl nav tagad laika meklēt precīzi, bet kaut kas ar ēnojumu īpatnībām saistīts.

(Atbildēt uz šo)


[info]217
2018-09-29 15:30 (saite)
es, piemēram, pārsvarā spēlēju vienu mmorpgu, konkrēti- ESO, bet ne lai socializētos, nekomunicēju tur nekad ar cilvēkiem, vnk nepatīk šausmenes un šausmu žanrs, un attiecīgi arī daudzas spēles ir pārāk biedējošas/uzvelkošas. a tā, ieslēdz ESO, biš pagalini briesmonīšus (kas ir nedaudz stresaini, bet ne pārāk), biš dažreiz paspēlē pvp, jo grūtāk nekā briesmonīši, biš pavāc puķītes, sačinī kkādus zobenus, paveic kvestus

tā patīk arī, piemēram, Witcher 3, bet pēc mmorpg kkā baigi kluss šķiet un vientulīgi, lai arī patīk spēle kā tāda vairāk nekā ESO. man nepatīk mmorpgā komunicēt ar citiem, bet patīk, ka viņi kkur tuvumā ir, dažreiz randomā kopā ar kādu, kas patrāpās tuvumā nogalināt pa monstram, un tad doties prom, no commitment, no communication

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-09-29 18:06 (saite)
Lielākā daļa žanru jau nemaz nav saistīti ar horroriem un liela daļa pat nav action orientēta, bet vairāk kā galda spēles. Stratēģiskās un taktiskās spēles. Pat liela daļa FPSu ir diezgan tactics heavy. Tavs mordziņš jau kā reiz šķiet tas arhetipiskais uķ-puķ geimiņš.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]217
2018-09-30 10:17 (saite)
es ne par to, cik kkas ir uķ puķ, bet par to, ka ne visas sievietes spēlē, lai socializētos, par to bija stāsts :) dažas spēlē, lai atpūtinātu smadzenes no ikdienas piemēram

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]217
2018-09-30 10:35 (saite)
Ā, un, lol, tikko pieleca, ka mans draugs vislaik pie blakusgalda spēlē visus savus iespējamos šūterus un ko tur vēl vienā laidā, kur daudz kas atkarīgs no skiliem un stratēģijas, viņam patīk uzvarēt un uzlabot savus skilus, bet viņa pats galvenais pamatmotīvs ir tas, ka viņam vai nu patīk spēlēt kopā ar/pret draugiem un socializēties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?