gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-03-19 15:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
(((viņi)))
https://www.biblebelievers.org.au/expelled.htm
Tūlīt pateiks, kas sūdīgs avots un es ir antisemīts (smieklīgs/viltīgs jēdziens, ņemot vērā, kā lielākie žīdu nīdēji paši ir semītu grupai piederīgi).

Enīvej, ko mēs no tā varam secināt? Visi pārējie ir genocidāli maniaki un ļaundari pēc savas dabas un nez kāpēc irracionāli ienīst žīdus.

Žīdiem ir kaut kādas nacionāl/etnisk/reliģiozas īpatnības, kas viņus padara par nevēlamiem vairumā zemju, kur viņi nav pamatnācija, tāpēc derētu sākt strādāt pie savām problēmām, nevis tikai vainot citus un censties izspiest pašlabumu no sava mūžīgā upura sindroma.

Trešais variants?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2018-03-19 18:34 (saite)
Tu zini citu - turklāt skaitliski lielu - etnisko grupu, kas gandrīz 2000 gadus ir dzīvojusi tikai diasporās, resp., tikai starp svešajiem?
Nu jā, čigāni. Surprise, viņus, izrādās, arī laikam nekur nemīl!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-19 18:55 (saite)
Vai tu esi ievērojusi čigānu uzvedības paternus šajās diasporās? Neienāk prātā, ka viņus varētu nemīlēt nevis iracionāla, maģiska, neizskaidrojama naida pēc, bet dēļ tīri pragmatiskiem iemesliem. Noziedzība, nevēlēšanās vai neprasme pieņemt un pakļauties vietējo tradīciju normām, etnisks izolacionisms. Tu domā, ka tabori ir ļauno "citu" sekas vai citu piesardzība pret romiem ir tas, ka viņi mīl dzīvot taboros?

Attiecībā uz žīdiem vēl nedrīkst aizmirst viņu kolektīvo izredzētības mēmu, kurš nekādā veidā netiek apspiests, tikai veicināts. Vari iedomāties ko analoģisku starp Eiropas tautām? Tas būtu skandāls.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-19 18:57 (saite)
That being said, es ļoti cienu žīdus un viņu devumu kopējā pasaules kultūrā, bet sarunās par viņu īpatnībām nedrīkst būt tabu tā pat ka sarunas par latviešu īpatnībām, kas ir biežs cibas tēmats.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2018-03-19 19:12 (saite)
Ja viņiem būtu citas īpatnības, naids būtu tāds pats.

Ja latviešu būtu skaitliski tikpat daudz un mēs dzīvotu nevis savā teritorijā, bet lielās diasporās starp principiāli atšķirīgu reliģiju un tradīciju piekopējiem, mūs ienīstu precīzi tāpat. Un stāstītu, ka mēs pelēkajos zirņos iekapājam speķi no mītneszemes pamatiedzīvotāju tuklākajiem bērniņiem, kurus nogalinām savos nesaprotamajos rituālos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-19 19:48 (saite)
Mēs lielāko daļu savas vēstures esam dzīvojuši 'citā teritorijā' un esam bijuši 'citādi'. Neviens no mūsu apspiedējiem (vācieši, krievi, zviedri) nav pret mums izturējušies kaut kā īpaši. Vai arī, ja ir, tad visai pasaulei vajadzētu atzīt, ka latvieši ir tik pat lieli nabadziņi kā žīdi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2018-03-19 20:11 (saite)
Tagad gan tu sapinies meistarībā.:)

Baidos, ka izteiksmes dēļ pārpratu vēstījumu, bet, vispār latvieši vienmēr gribējuši uzsvērt, ka ir pašreizējās teritorijas pamatiedzīvotāji. Resp., mūsu narratīvs ir pilnīgi pretēja situācija iepriekš apskatītajām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-19 21:46 (saite)
Jā, mazliet safeilojos, bet vai tiešām? Varbūt tas, ka mūs apspieda mūsu pašu dievzemītē padara mūs par vēl lielākiem upuriem. Atnāk te un apspiež vietējo, mīļo tautiņu. Nu labi, tā jau cita tēma, bet beisiklīvaram teikt, ka latviešiem ir daudz lielāks pamats būt 'nabadziņiem'. Žīdi velns viņu zin kāda iemesla pēc mūžīgi klejoja un bija naidīgi pret vietējām tautām, tāpēc viņu attiecības bija vzaimno naidīgas. Nabaga dievzemieši klusi, maigi dzīvoja savās sētiņās.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2018-03-19 21:53 (saite)
1) Jā, tās ir principiāli atšķirīgas situācijas;
2) uzskatīt sevi par cietēju nevar aizliegt nevienam. Mums tas sanāk apmēram tikpat labi kā viņiem, tikai mūsu ir daudz mazāk;

3) žīdu klaiņošanas iemeslus zina ne tikai velns, tie ir simtkārt aprakstīti visos iespējamajos avotos. Sāksim ar vistuvāko: https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_diaspora
Tā daļa, kas varētu vairāk interesēt tevi, visticamāk sākas pēc romiešu veiktās Tempļa nopostīšanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-19 21:56 (saite)
Kāpēc tavuprāt romieši nopostīja templi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2018-03-19 22:00 (saite)
Tu tagad gribi vismaz četras stundas izvērstu lekciju par visai kompleksu vēstures jautājumu, kurā es, nebūdama vēsturniece, orientējos tikai virspusēji? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

:)
[info]krii
2018-03-19 22:02 (saite)
Tātad... iesākumā bija jūdu kari. Enciklopēdiju šķirkļus, ceru, nevajag likt.
(Ja nu kas: https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish%E2%80%93Roman_wars)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: :)
[info]gnidrologs
2018-03-19 22:29 (saite)
Okej, ko tu no tā izsecini? Ka ļaunie romieši?
Labi, būsim konkrētāki. Vai tu uzskati, ka žīdu uzvedība attiecībā pret citām tautām nav ne mazākajā mērā ietekmējusi t.s. antisemītisma prevalenci starp citām tautām. Visa problēma tikai citās tautās un žīdu smagajā liktenī? Tb, ja no praktiskāka viedokļa, vai Tu neuzskati, ka starp šīs tautas intelektuāļiem vismaz iekšēji vajadzētu pastāvēt sarunām par šo tēmu, nevis tikai plikai čīkstēšanai? Varbūt arī pašiem kaut ko jāuzlabo savā attieksmē vai tādā garā. Kaunināt citus, protams, vieglāk un izdevīgāk, bet tas ir apburts loks. Beigu beigās atkal būs kārtējais vilnis ar cilvēkiem, kas vēlēsies tikt vaļa no šiem 'merkantilajiem kju'. Slikta stratēģija, ja vien neturpini/negribi būt agresīvs nacists.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: :) - [info]krii, 2018-03-19 22:38:40

[info]krii
2018-03-19 19:09 (saite)
Nevienā mirklī neesmu kaut kur pieminējusi ko iracionālu vai maģisku.
Viss ir acīmredzams un pašā priekšā nolikts - liela, nesaprotama svešinieku grupa. Tādas ienīst. Tas nav mītiski, tas ir pašsaprotami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-19 19:12 (saite)
Nē, tas nav pašsaprotami, jo svešinieku diasporas nav nekad bijis kas mazizplatīts. Tik ļoti īpašs 'velkams' ir bijis tikai pret vienu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2018-03-19 19:18 (saite)
Skaidroju uz pirkstiem.
Visos citos gadījumos - izņemot žīdus un čigānus - tauta pamatā dzīvo savā teritorijā un diasporu veido neliela tās daļa nelielā skaitā kaimiņvalstu.

Žīdu un čigānu gadījumā "sava teritorija" nav pastāvējusi, visi, cik ir, dzīvojuši nevis vienā vai dažās, bet ļoti, ļoti daudzās citu kopienu pārvaldītās valstīs un ļoti izteikti atšķīrušies no pamatiedzīvotājiem. Ar ko atšķīrušies - tas ir otršķirīgs jautājums.

Attiecīgi, ja citus ienīst 2, 3, vai 4 kaimiņi, pie kuriem viņi dzīvojas, tad šos ienīst VISI, jo viņi dzīvojas pie VISIEM un atšķiras no VISIEM, pie kuriem dzīvojas.

Bet tu, protams, vari turpināt meklēt izskaidrojumus viņu pašu īpatnībās. :) Veiksmi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-19 19:44 (saite)
Nē nu attiecībā uz čigāniem man vairāk interesē viņu noziedzības statistikas (zinu, ka fakti nav tava mīļākā lieta) un kopējais uzvedības paterns. Nez vai viņi dzīvo section 8 mājās, tāpēc, ka ļaunie rasisti viņus tur sadzen.

Ar žīdiem, protams, ir daudz interesantāk, bet tava versija arī ir transparents vienkāršojums. Okej, viņiem nekad nav bijušu māju, tāpēc jādzīvo pie citiem. Kāpēc tā?
Vai arī, tu apzinies/esi dzirdējusi par nomadu tautām? Jā, ir tāds fenomens. Nedz čigāni nedz žīdi nav pirmā vai pēdējā tauta, kam raksturīga klejošana pa pasauli. Kādi ir cēloņi klejotājisma kultūrai, to droši vien mēs neatklāsim tik drīz. Zinātne par to klusē, kā skan klišejiskais teiciens. Taču vairums nomadu tautu, kas dokumentētas, ar laiku asimilējušās mājsēžu kultūrās, kurām uzdūrušies. Žīdi un čigāni ir rets iznēmums, jo ir gandrīz 100% izolacioniski rasisti, kas pamatā nepieņem gēnu maisīšanos ar citas tautības lohiem. Kā tu skaties uz šo sīko detaļu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2018-03-19 20:07 (saite)
Nē, nu kur nu es būtu varējusi dzirdēt par nomadu tautām. Tāds noslēpums. :)))

Vispirms nodalīsim mušas no kotletēm. Konstants nomadisms ir pavisam cita tipa parādība neka diasporas veidošana, un zinātne[s] par to nekad nav klusējušas. Man slinkums tev meklēt ar karotīti mutē lejamus rakstus, pats taču jau liels puisis.

Par to, kāpēc ebreji un romi savulaik bija spiesti izceļot no izcelsmes vietām, ir pilnas vikipēdijas un bibliotēkas.

Kas attiecas uz etnisko minoritāšu izolacionismu un saasinātām nacionālisma izpausmēm - tā ir visai izplatīta parādība. Tepat ap stūri, Eiropā, ir gan Transilvānijas ungāri, gan Lietuvas karaīmi, gan vēl pāris vezumu un dažas mazas ragaviņas. Par tiem, kuri nav bijuši izolacionisti, mēs sen esam aizmirsuši, jo pēc dažām paaudzēm viņu vairs nebija, tas arī viss.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-19 21:03 (saite)
Okej, ja tava aizmugurējā doma ir žīdi ir balti un pūkaini un viss tas antijūdisms vēstures gaitā cēlies tikai no tā, ka visi pārējie ir ļauni ksenofobi, tad, protams, tālāk par šo tēmu vismaz ar tevi runāt nav vērts. Tava pozīcija ir skaidra.

Btw, tāds mazliet atstatus momentiņš. Kā tu vērtē Bibī Netanjahu? Viņa atbalstu Trampam. Viņa agresīvo bezkompromisa nacionālismu, viņa sienu būvēšanu, faktu, ka vinš pasūta nahuj pat Sorosu? Fakts, ka pašreizējie Izraēlas likumdevēji ir ultranacionālisti, kas deportē nēģerus u.c. aizdomīgus elementus. Doesn't ring any bells? Viņi ir morāli leģitīmi tā uzvedoties?:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2018-03-19 21:41 (saite)
1) Man nav aizmugurējās domas;
2) es nevienu kopienu neuzskatu par "baltu un pūkainu", tāpat kā nevienu neuzskatu par apriori nīstamu;
3) man nav īpašu simpātiju pret ebrejiem, nav pat neviena drauga vai tuva cilvēka viņu vidē, un viņu kultūru es pavisam nesen esmu sākusi tuvāk iepazīt;
4) pret Netanjahu man ir emocionāli neitrāla attieksme un ļoti maz zināšanu; par Izraēlas ārpolitiku zinu maz, un pieņemu, ka viņiem ir savi iemesli (racionāli vai emocionāli) atbalstīt Trampu utt.
5) nacionālisms, pat ultranacionālisms Izraēlā un daļā jūdu kopienas ir pastāvejis vienmēr, tad nu gan jaunums!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-19 21:51 (saite)
Okej. Forši. Par pēdējo punktu. Vai tas ir okej.

"nacionālisms, pat ultranacionālisms Latvijā/Vācijā un daļā latviešu/vācu kopienas ir pastāvejis vienmēr, tad nu gan jaunums!"

Vai tas ir neitrāls izteikums, no kā nekas neizriet. Tev par to nav value judgement? Jā tā, vai tu personīgi pret to neiebilsti. Izraēlas gadījumā tieši pie varas ir ultranacionālisti. Tad būtu okej, ja tādi paši pie varas būt Vācijā, Latvijā, ASV? Tas nav jautājums uz aizbēršanu vai pat retorisks. Atbilde var būt jā vai nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]krii, 2018-03-19 21:56:57
(nav temata) - [info]gnidrologs, 2018-03-19 22:31:07
(nav temata) - [info]krii, 2018-03-19 22:39:54
(nav temata) - [info]krishjaanis2, 2018-03-20 00:26:49

[info]krii
2018-03-19 20:13 (saite)
Ā, bez personiska uzdirsiena tomēr nevarēji iztikt.
Nožēlojami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-19 21:08 (saite)
Keskesē? Nekā personīga par tevi nebija, ja vien manu norādi uz tavu bezkompromisa apoloģētiku neuzskati par tādu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-19 21:14 (saite)
Nožēlojami ir tas, ka tu atradi veidu kā papiņāt un iežēlināt publiku, lai izvairītos no konkrētiem jautājumiem. Es vienkārši pateicu, ka saruna par žīdu vēsturisko statusu un attiecībām starp mums ir beigta, jo tava pozīcija man skaidra. Otrā rindkopa laikam bija tas, kas trigerēja un tā kā politkorektas vai lavierīgas atbildes uz to nav, tad kārtējo reizi jāizmet upura kārts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2018-03-19 21:42 (saite)
Saruna izdotos daudz labāka, ja tu sarunātos ar mani, nevis balsīm savā galvā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]gnidrologs, 2018-03-19 21:54:49

[info]krii
2018-03-19 21:45 (saite)
Tev apbrīnojami daudz kas ir "skaidrs" par citu domām, pirms kāds tās ir paguvis izpaust. Mož, pamēģini kādreiz piedalīties kādā ekstrasensu šovā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?