gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-03-19 15:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
(((viņi)))
https://www.biblebelievers.org.au/expelled.htm
Tūlīt pateiks, kas sūdīgs avots un es ir antisemīts (smieklīgs/viltīgs jēdziens, ņemot vērā, kā lielākie žīdu nīdēji paši ir semītu grupai piederīgi).

Enīvej, ko mēs no tā varam secināt? Visi pārējie ir genocidāli maniaki un ļaundari pēc savas dabas un nez kāpēc irracionāli ienīst žīdus.

Žīdiem ir kaut kādas nacionāl/etnisk/reliģiozas īpatnības, kas viņus padara par nevēlamiem vairumā zemju, kur viņi nav pamatnācija, tāpēc derētu sākt strādāt pie savām problēmām, nevis tikai vainot citus un censties izspiest pašlabumu no sava mūžīgā upura sindroma.

Trešais variants?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2018-03-19 20:11 (saite)
Tagad gan tu sapinies meistarībā.:)

Baidos, ka izteiksmes dēļ pārpratu vēstījumu, bet, vispār latvieši vienmēr gribējuši uzsvērt, ka ir pašreizējās teritorijas pamatiedzīvotāji. Resp., mūsu narratīvs ir pilnīgi pretēja situācija iepriekš apskatītajām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-19 21:46 (saite)
Jā, mazliet safeilojos, bet vai tiešām? Varbūt tas, ka mūs apspieda mūsu pašu dievzemītē padara mūs par vēl lielākiem upuriem. Atnāk te un apspiež vietējo, mīļo tautiņu. Nu labi, tā jau cita tēma, bet beisiklīvaram teikt, ka latviešiem ir daudz lielāks pamats būt 'nabadziņiem'. Žīdi velns viņu zin kāda iemesla pēc mūžīgi klejoja un bija naidīgi pret vietējām tautām, tāpēc viņu attiecības bija vzaimno naidīgas. Nabaga dievzemieši klusi, maigi dzīvoja savās sētiņās.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2018-03-19 21:53 (saite)
1) Jā, tās ir principiāli atšķirīgas situācijas;
2) uzskatīt sevi par cietēju nevar aizliegt nevienam. Mums tas sanāk apmēram tikpat labi kā viņiem, tikai mūsu ir daudz mazāk;

3) žīdu klaiņošanas iemeslus zina ne tikai velns, tie ir simtkārt aprakstīti visos iespējamajos avotos. Sāksim ar vistuvāko: https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_diaspora
Tā daļa, kas varētu vairāk interesēt tevi, visticamāk sākas pēc romiešu veiktās Tempļa nopostīšanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-19 21:56 (saite)
Kāpēc tavuprāt romieši nopostīja templi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2018-03-19 22:00 (saite)
Tu tagad gribi vismaz četras stundas izvērstu lekciju par visai kompleksu vēstures jautājumu, kurā es, nebūdama vēsturniece, orientējos tikai virspusēji? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

:)
[info]krii
2018-03-19 22:02 (saite)
Tātad... iesākumā bija jūdu kari. Enciklopēdiju šķirkļus, ceru, nevajag likt.
(Ja nu kas: https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish%E2%80%93Roman_wars)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: :)
[info]gnidrologs
2018-03-19 22:29 (saite)
Okej, ko tu no tā izsecini? Ka ļaunie romieši?
Labi, būsim konkrētāki. Vai tu uzskati, ka žīdu uzvedība attiecībā pret citām tautām nav ne mazākajā mērā ietekmējusi t.s. antisemītisma prevalenci starp citām tautām. Visa problēma tikai citās tautās un žīdu smagajā liktenī? Tb, ja no praktiskāka viedokļa, vai Tu neuzskati, ka starp šīs tautas intelektuāļiem vismaz iekšēji vajadzētu pastāvēt sarunām par šo tēmu, nevis tikai plikai čīkstēšanai? Varbūt arī pašiem kaut ko jāuzlabo savā attieksmē vai tādā garā. Kaunināt citus, protams, vieglāk un izdevīgāk, bet tas ir apburts loks. Beigu beigās atkal būs kārtējais vilnis ar cilvēkiem, kas vēlēsies tikt vaļa no šiem 'merkantilajiem kju'. Slikta stratēģija, ja vien neturpini/negribi būt agresīvs nacists.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: :)
[info]krii
2018-03-19 22:38 (saite)
1) Man grūti kaut ko secināt, jo tad būtu jāpēta nopietnāk;
2) es saprotu, uz ko tu tēmē - ka ikviena konfliktā ir divu pušu interešu sadursme, ka viena pagale nedeg, utt., kas, protams, ir taisnība. Bet, ja par konkrēto keisu - par tempļa nopostīšanu un jūdu diasporas izklīšanu Eiropā - tur ir daudz apstākļu, ieskaitot reliģiskos (arī tas, ka jūdu monoteisms nebija hellenizējams un integrējams romiešu panteonā, atšķirībā no citu pakļauto tautu reliģijām). Kristiešu monoteisms nebija etnisks, attiecīgi arī situācija pavērsās citādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?