gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-03-03 15:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:kandža

Būs jāsāk brūvēt kandža. Vai pat dzīt tīru spirtu. Senāk biju skeptisks pret šo padarīšanu, bet pēc dažu spečuku radītu produktu izprovēšanas secinājums ir - gandrīz nav paģiru (dabiski, ja neizpiš 6 promiles or smth), kvalitatīvāks šmigucis un nav tik daudz nevajadzīga šķidruma jālieto (50gr. 80%-60%tīga seruma dod foršu stāvokli uz pāris stundām un nav jūtams nekāds "athods", kas prasa biežināt/lielināt dozas, lai turpinātu justies ōsom nu un, protams, izmaksas - cukurs + raugs + ūdens + kāda rupmaizes garoza. Vajag tikai apgūt štelli. Daunsaids - vajag ieguldīt arī mazliet darba.:(

Nu jā, protams, vēl visa tā akcīze n šit. Ļevoku domāšana, kas ieēdusies javropas politikāņos, laikam tiešām ir tik infantila, ka spriež modusā tipa - jo mēs uzliksim lielākus nodokļus/izdomāsim jaunus, jo vairāk kasē būs naudas kā tam dārzeņu karaļnamam iekš Sīpoliņa, kur vajadzēja maksāt par nokrišņiem (pērkona negaisu ar zibeni un puteni 200% apmērā. Būtu interesanti zināt kādu statistiku par valsts ieņēmumu dinamiku darbojoties šādā šnitē. Man aizdomas, ka tie samazinās. Piemēram, es pēdējos gados smēķēju retāk, tāpēc pamatā pirku cigaretes oficiālos veikalos, bet sāk rasties vēlme pilnībā pāriet uz kontrabandu.
Nez kāda ar skandināvu budžeta ieņēmumiem šajās jomās kontekstā ar apstulbinoši augstajām cenām pat priekš vidusmēra eloja. Cik zinu vismaz zviedrijā un laikam arī Somijā kandžas darīšana saviem tēriņiem ir samērā izplatīta. Alternatīva, doties pāri jūrai uz tuvāko Baltijas valsti šopingā/dzerstiņā. Kā tas palīdz savākt vairāk nodokļu naudas, lai uzturētu muhamedu?



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mako
2018-03-03 15:27 (saite)
Varu sniegt konsultācijas šai sfērā :) bija gads, kad šo nodarbi aktīvi piekopu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-03 17:18 (saite)
Paldies.:) Btw, kādas ir tavas visbiežāk lietojamās kontaktplatformas ārpus cibas, ja gadījumā vajag sakontaktēt ārpus cibas realma?
Btw, novēloti apsveicu neapaļajā jubilējā. Varbūt uz apaļo ieradīšos ciemos ar savu darba augli.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kjiimikjis
2018-03-03 15:31 (saite)
Kā papildus variants izejvielām, pameklē paziņas, kas brūvē kaut kādus alus, sidrus, vīnus, u.c. "legālos paštaisītos". Šad un tad viņiem var gadīties galīgi sūdīgs brūvējums. No viņu viedokļa - ārā lejama šļura, no samogonščika viedokļa - kaut kādi % alko jau tur ir, vajag tikai pārdzīt. Gan jau var sarunāt, lai atdod par velti/pa lēto.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-03 17:24 (saite)
Jā jā, to zinu. Bieži sanāk, ka tas vīns tā pat arī brāgas stāvoklī paliek, ja rūpīgi un laikus nedara visas vajadzīgās procedūras, pārliešanu, vajadzības gadījumā cukura un rauga pievienošanu, temperatūras uzturēšana. Pats esmu no saviem āboliem vīnu taisījis un rezultāti bija ļoti dažādi. Dažreiz ābolu sula no sevis paša drožžiem labāk ierūgst, nekā neveiksmīgi brūvējot. Tāpat zinu, ka vecās brāgas atliekas nelej ārā, bet uzlej jauno pa virsu un process turpinās vēl labāk, nekā, ja sildāmā kanna būtu pa jaunam uzpildīta.
Btw, pats esi kaut ko eksperimentējis? Ķīmiķim it kā tas būtu dabiski.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-03-03 17:49 (saite)
Šādā virzienā neesmu vis, eksperimentējies esmu tikai ar džinu, un ne no paša raudzētām izejvielām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vaiksts
2018-03-03 18:56 (saite)
vajag diezgan regulari kvasit, lai kas tads neapniktu un atmaksatos

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-03-03 20:16 (saite)
Vis atkarīgs no vārda 'regulāri'. Ja katru nedēļu, tad jā manā gadījumā. Trezviņikiem, protams, pē. A man pō.
Un es jau uzsvēru, ka monetārais izdevīgums ir tikai papildus bonuss. Kā smej, labi uztaisīts kandžinieks ir vis kvalitatīvā alko dzira kādu var iegūt. Fabriku ražotais nestāv līdzās. Ja nevari atļauties regulāri pirkt single-malt viskiju vai ko tml. krutu, tad kvalitatīvs samagōns ir next best thing.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

(Nodzēsts puksts)
Re: mani 002$
[info]gnidrologs
2018-03-03 20:57 (saite)
Aha, par spirta rektificēšanu arī ir doma. Tikai es šobrīd nevaru šādam hobijam patērēt baigos līdzekļus visādu out-of-the box mašīnu pirkšanai. Pirmais mēģinājums būs kāda home-made divaisa formā pēc zināmiem šabloniem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: mani 002$
[info]jan09
2018-03-03 21:03 (saite)
ar pieejamajām tehnoloģijām un aprīkojumu mājas apstākļos iespējams tikt pie laba dzeramā.
iesaku sākt uzreiz ar moderno tehnoloģiju izmantošanu: lietot īsto alko raugu, izmantot ogles piedevu jau raudzējot, destilēt vismaz 2x (vai destilēt vispirms un tad rektificēt jau spirtu).
aparatūru izvēlēties atkarībā no apstākļiem, tilpumus darbam arī.

draugiem.lv ir kopiena "ūdens cukurs raugs tas ir mūsu draugs or smth).

/man rādījās, ka 5i puksti ielikti, tādēļ piedzēsu, bet nepareizo...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: mani 002$
[info]jan09
2018-03-03 21:07 (saite)
es ieliku ap 700, bet tas iekļauj arī aprīkojumu vīnam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]f
2018-03-04 10:21 (saite)
svarīgi uzbūvēt labu aparātu, kas kārtīgi izfiltrē.
ja dabū tādu, tad nav tās samagona smakas, kad bieži ir amatier-mājas dzinējiem. tur trial & error, kamēr uztaisīsi riktīgi, ja nebūs, no kā pašpikot.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?