gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-03-03 15:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:kandža

Būs jāsāk brūvēt kandža. Vai pat dzīt tīru spirtu. Senāk biju skeptisks pret šo padarīšanu, bet pēc dažu spečuku radītu produktu izprovēšanas secinājums ir - gandrīz nav paģiru (dabiski, ja neizpiš 6 promiles or smth), kvalitatīvāks šmigucis un nav tik daudz nevajadzīga šķidruma jālieto (50gr. 80%-60%tīga seruma dod foršu stāvokli uz pāris stundām un nav jūtams nekāds "athods", kas prasa biežināt/lielināt dozas, lai turpinātu justies ōsom nu un, protams, izmaksas - cukurs + raugs + ūdens + kāda rupmaizes garoza. Vajag tikai apgūt štelli. Daunsaids - vajag ieguldīt arī mazliet darba.:(

Nu jā, protams, vēl visa tā akcīze n šit. Ļevoku domāšana, kas ieēdusies javropas politikāņos, laikam tiešām ir tik infantila, ka spriež modusā tipa - jo mēs uzliksim lielākus nodokļus/izdomāsim jaunus, jo vairāk kasē būs naudas kā tam dārzeņu karaļnamam iekš Sīpoliņa, kur vajadzēja maksāt par nokrišņiem (pērkona negaisu ar zibeni un puteni 200% apmērā. Būtu interesanti zināt kādu statistiku par valsts ieņēmumu dinamiku darbojoties šādā šnitē. Man aizdomas, ka tie samazinās. Piemēram, es pēdējos gados smēķēju retāk, tāpēc pamatā pirku cigaretes oficiālos veikalos, bet sāk rasties vēlme pilnībā pāriet uz kontrabandu.
Nez kāda ar skandināvu budžeta ieņēmumiem šajās jomās kontekstā ar apstulbinoši augstajām cenām pat priekš vidusmēra eloja. Cik zinu vismaz zviedrijā un laikam arī Somijā kandžas darīšana saviem tēriņiem ir samērā izplatīta. Alternatīva, doties pāri jūrai uz tuvāko Baltijas valsti šopingā/dzerstiņā. Kā tas palīdz savākt vairāk nodokļu naudas, lai uzturētu muhamedu?



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2018-03-03 17:24 (saite)
Jā jā, to zinu. Bieži sanāk, ka tas vīns tā pat arī brāgas stāvoklī paliek, ja rūpīgi un laikus nedara visas vajadzīgās procedūras, pārliešanu, vajadzības gadījumā cukura un rauga pievienošanu, temperatūras uzturēšana. Pats esmu no saviem āboliem vīnu taisījis un rezultāti bija ļoti dažādi. Dažreiz ābolu sula no sevis paša drožžiem labāk ierūgst, nekā neveiksmīgi brūvējot. Tāpat zinu, ka vecās brāgas atliekas nelej ārā, bet uzlej jauno pa virsu un process turpinās vēl labāk, nekā, ja sildāmā kanna būtu pa jaunam uzpildīta.
Btw, pats esi kaut ko eksperimentējis? Ķīmiķim it kā tas būtu dabiski.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-03-03 17:49 (saite)
Šādā virzienā neesmu vis, eksperimentējies esmu tikai ar džinu, un ne no paša raudzētām izejvielām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?