gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2022-11-18 19:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
No pēdējām Jāņa Rogaiņa intervijām ļoti interesantas ar Matt Walsh par un ap viņa "What is a woman" doķi (vnk psc) un nu jau kārtējā regulārā saruna ar Hancock & Randall. Kā izrādās suņi rej, bet karavāna iet tālāk. Teorija par 'young drias' katastrofu un iespējamību, ka pastāvējusi vecāka civilizācija pirms mūsējās getting rounds. Nu vairs ne tik skandaloza, daudzi citi darbi afirmējoši katastrofu un civilizācijas paliekas krietni tālāk par ierasto 6k. Pie tā paša arī hipotēzes par cita veida tehnoloģijām, kuras mums līdz šim nav bijušas pazīstamas. Work in progress.

Tā kā ieraksts jau skāris briesmīgos "konspirologus", tad piemetināšu, ka ar vien vairāk ieinteresējis kanāls IstorijaP. Dabiski, tur ir krievs ar daudzām savām krievu nostādnēm, bet ārpus specifiski slāvu tautu apskatiem, man liekas ļoti vērtīgs assets priekš visiem tiem, kam patīk uzdot jautājumus. Pats autors neautorē nekādas teorijas, tikai uzdod jautājumus par īpatnējiem vēsturiskiem notikumiem un to interpretāciju, nesniedzot nekādas atbildes no sevis. Lūk tāda veida pedagoģija tiešām kādu varētu uzjundīt uz vēlmi papētīt pašam.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2022-11-18 20:09 (saite)
/Pie tā paša arī hipotēzes par cita veida tehnoloģijām, kuras mums līdz šim nav bijušas pazīstamas./

Tieši kādas?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-11-18 20:20 (saite)
Cik no sava laja viedokļa sapratu, tad viena no tām ir skaņas frekvenču/vibrāciju manipulēšana. Bet tur ir jau konkrētas laboratorijas, kas ar to nodarbojas (mēģina radīt jauna tipa ģeneratorus) un vēl ar šo to. Rendels Krlsens, kas ir pazīstams ar šiem projektiem, solījās, ka atnāks konkrēti par šīm lietām populārāk pastāstīt nākotnē. Cik atceros viņš teica, ka japāņu kompānija Mazda sāk inkrementāli peilietot dažas no šīm līdz šim mazpazīstamajām zināšanām savos projektos. Tāpat tā viņam zināmā brandža, kas strādā pie "eksotisku" tehnoloģiju un enerģiju izmēģināšanas pagaidām slepus, drīz nāks klajā ar open source savām izpētēm. Ceru, ka tur būs kas interesants.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-11-18 20:26 (saite)
OK, sekosim līdzi, lai veicas.

Skaņas frekvenču manipulēšana? Nu hvz, jāpaskatās. OK, ir zināms ka zināmas frekvences un jaudas ultraskaņas noteiktos šķidrumos rada kavitācijas parādības un tās galīgi ne līdz galam ir izpētītas, tur ir interesanti efekti, piemēram lokālas superaugstas temperatūras mikrotilpumos. Tikai nu OK, lai pie šitā tiktu vajag lialjaudas pjezoelementus nu un protams elektrību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-11-18 20:34 (saite)
Viena lieta, ko "alternatīvie" parasti pauž ir tas, ka mums nav jāmeklē senatnē, to iekš kā esam šobrīd. Atceramies, ka atmomenerģija un vispār visi atomi un to skaldīšana vēl pirms 100 gadiem bija pilnīga eksotika, nekādas poņas vispār. Cilvēki, kas to pētīja bija herētiķi. Bet te nu mēs esam iekš current_year un ZINĀM kādas enerģija un tehnoloģijas vispār ir jebkad iespējamas. Hubris hubrītis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-11-18 20:37 (saite)
Vēl viens papildus faktors - kataklizmas mērogi ir daudz fundamentālāki, nekā mēs šobrīd gribam pieņemt. Karlsens izteica labu salīdzinājumu - iedomājieties vienai pilsētai uzmet atombumbu, kas visu iznīcina līdz ar zemi. Vēl pēc kāda laika uzkrīt vēl viena atombumba jau tiem iznīcnātajiem gruvešiem pa virsu. Un tad paiet 10000 gadu. Ko tieši tu domā šajos gruvešos atrast?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-11-18 20:49 (saite)
Tādas jaudas impakts [vienalga kādas dabas un cēloņa] radītu pavisam noteiktus ģeologiem labi zināmus atrodamus efektus, objektus kā tektīti, termālie un kompresijas defekti iežos, ja impakts kodolenerģijas dabas - tad pavisam noteiktas izotopu signatūras, ja impakts no kosmosa - kosmiskā ķermeņa elementu signatūras utt. Jā ir bijušas šādas katastrofas, pamatā 2 veidu, tuvu supernovu uzliesmojumi => radiācijas trieciens un komētu/ asteroīdu kritieni. Viņas ir izsaukušas masu izmiršanas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-11-19 09:50 (saite)
Ieteiktu vienkārši palasīt viņa paša argumentus. Gan jau viņš to visu ir ņēmis vērā, jo kritiķu un skeptiķu ir daudz. Nevēlos runāt citu vārdā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2022-11-18 20:44 (saite)
Ir tāda blakne `` tas nevar būt jo nevar būt nekad`` es pilnīgi piekrītu un ņemu šito vērā, piemēram izvērtējot dažādus pieteikumus.

Kad ir jēga teikt `` tas nevar būt`` - tikai tad ja tas jau ir pamēģināts un izmērīts un rezultāti bijuši negatīvi, nu kā ar ``ūdens atmiņu``piemēram: Cilvēki godīgi izmērīja un secināja ka nav:

https://www.nature.com/articles/nature03383

Bet arī tad, ja kāds atkārtojami nodemonstrē efektu kas ar šo ir pretrunā tad evidencei priekšroka un pārbaudam ko un kur bijām iepriekš ne tā samērījuši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2022-11-18 20:41 (saite)
Nu, Younger Dryas mazais ledus laikmets ir vispārzināma lieta, kaut arī vēl dalās domas par precīziem tā cēloņiem (varētu būt bijis vidēji liela asteroīda trieciens, varētu būt bijusi masīva vulkāna izvirdumu virkne).

Par "cita veida tehnoloģijām"... godīgi sakot, apnicis komentēt, laikam turpmāk novaibstīšos un atmetīšu ar roku. Lemūrieši, atlantīdieši, vibrāciju tehnoloģijas un frēzētie bloki piramīdās bez apmetuma, tas viss ir no vienas sērijas un ne jau man pārliecināt cilvēkus, kuriem šausmīgi gribas ticēt, ka vecajos, labajos laikos viņi ne tikai dzīvoja Labāk un Pareizāk, bet arī taisīja labākus ķeblīšus par mums.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-11-18 20:53 (saite)
Nē nu verķi studijā un visi beidz smieties - šeit nekas nemainās nostādnes līmenī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2022-11-19 09:53 (saite)
"godīgi sakot, apnicis komentēt"

Kāds tev vispār būtu sakars ar šo tēmu, lai būtu "apnicis"? Es tevi šeit neesmu aicinājis. Tu savu "zinātniskumu" jau labi nodemonstrēji ar "coercion, riite" momentu un savu reliģisko fanātismu autoritātes pielūgsmē. Man neinteresē ko par dažādu pētnieku sasniegto domā reliģiski, autoritāšu dibenus laizoši fanātiķi lol.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2022-11-19 14:26 (saite)
Kāds minētajām lietām sakars ar zinātniskumu? Es saprastu tavu argumentu, ja es, nez', būtu kaut kur palīdzējis viltot datus, iedabūt izdevumā recenziju neizgājušus papīrus vai jebko tamlīdzīgu, bet kopš kura laika būšana par zinātnieku paģēr konkrētus politiskus uzskatus vai to iztrūkumu?

Autoritātes, kas? Ir noticis kaut kāds manis garām palaists apvērsums un zinātnieki tagad var būt tikai "fuck da system" panki un anarhisti? Okej, saprotu, ka neatbilstu tavai gaumei vai priekšstatiem par to, Kā Jābūt, bet sorry, tas nav objektīvs kritērijs un gan jau tu pats to apzinies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-11-19 19:32 (saite)
Tu esi fanātisks "autoritātes" pielūdzējs. Tā kā tev nav principu un esi vājš, tad tev vienalga KĀDA autoritātex.
Tu neesi zinātnieks. Tu esi naučnijs sotrudņiks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2022-11-19 19:38 (saite)
Amizanti, ka tu nodarbojies ar citu apsūdzēšanu "scientisma reliģijā", kamēr tieši tavas paša tēzes par to, kas ir un kas nav īsts zinātnieks, visvairāk atgādina prasību pēc atbilšanas kaut kādai reliģiskai doktrīnai. Tagad zinātnieki būs tikai tie, kuri tev patiks kā indivīdi? Jāsmejas.

Maniem principiem nav nekāda sakara ar manu zinātnisko darbu, manai attieksmei pret autoritāti nav nekāda sakara ar manu zinātnisko darbu, tas nav tas, kā zinātne darbojas. Atgriezies pie šīs tēmas tad, ja kādā brīdī atrodas kaut kas, par ko piesieties specifiski manam pētnieciskajam darbam, nevis manām personības šķautnēm, zodiaka zīmei vai vēl jebkam tikpat nerelevantam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-11-19 20:01 (saite)
Nav nekas mamizanti. Tu jau sen devi zīmes, kas esi mazliet kreiss vai 'sheeple', bet pēc smieklīgās pandēmijas viedoklis par tevi noformējās līdz galam. Piedod, tu esi interesants čalis visādi citādi un man žēl būt ar tevi ienaidā, bet ja tu atbalsti diktatūru, tad esi mans principiāls ienaidnieks. Shit sucks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2022-11-19 22:37 (saite)
Ja tev nopietni liekas, ka es esmu kreiss, tad varu tikai ieteikt pārkalibrēt savu secinājumu izdarāmo daiktu. Par pārējo — nu, neko. Izskatās, ka tu, [info]mapats un vēl daži labi ir nodibinājuši neformālu diktatūras pareidoliķu pulciņu, ko mani argumenti par pandēmijas nesmieklīgumu un ārkārtas mēriem ārkārtas situāciju gadījumos nav pārliecinājuši un nepārliecinās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-11-20 13:09 (saite)
Vienīgais, kas ar to visu bija ārkārtējs, bija krāpniecības apmēri un varas antikonstitucionālas izmantošanas sakarā. Tu pēc mentalitātes esi sovoks, tāpēc tev vnk poh. Ceri, ka atradīsi siltu vietiņu partijas nomenklatūrā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Nevajag rakt atpakaļ :)
[info]ctulhu
2022-11-18 21:32 (saite)
https://www.anekdot.ru/i/caricatures/normal/22/11/17/1668679611.jpg

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Nevajag rakt atpakaļ :)
[info]gnidrologs
2022-11-19 10:03 (saite)
Labs. Šis perfekti raksturo kādā stāvoklī ir šī brīža arheoloģijas birokrātija. Attiecīgajā intervijā Henkoks pieminēja, ka viņš esot "banots" no diviem objektiem Ēģiptē un ASV tikai tāpēc, ka nepiekrīt "arheologu" viedoklim. Tb, viņam aizlieguši ierasties un filmēt objektus, kad uzzinājuši, ka viņš ir "tas tur".

Ai mīn, ni labi, jūs uzskatāt viņu par lohu un konspirācijblabla, bet kāpēc jums bail, ka viņš kaut ko tur nofilmēs? Ja jau viņa idejas ir tik nepareizas un stulbas, tad tām taču būtu jābūt viegli atspēkojamām utt. Kāpēc tādas bailes no cilvēkiem ar "nepareizajiem" viedokļiem? Vai tads zinātne nav filtrs, kas iet cauri dažādas pareizības pakāpes hipotēzēm un beigās pareizākā vinnē? Cenzūra un aizliegumi vairāk atgādina to, par ko tu vienmēr šausminies, kad runā par Viduslaikiem. Pie tam pat tajā laikā nebija tik masīva institucionāla cenzūra kā šobrīd.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Nevajag rakt atpakaļ :)
[info]ctulhu
2022-11-19 13:33 (saite)
Jocīgi. Parasti tajās vietās var filmēt pilnīgi visi, parasti tūristi. Fočēju filmēju, neviens nepiepisās. OK, nedrīkst mēģināt kaut ko nolauzt/ noskrubināt/ pievākt - tad gan var norauties un tapt izbanots.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?