gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2022-11-18 19:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
No pēdējām Jāņa Rogaiņa intervijām ļoti interesantas ar Matt Walsh par un ap viņa "What is a woman" doķi (vnk psc) un nu jau kārtējā regulārā saruna ar Hancock & Randall. Kā izrādās suņi rej, bet karavāna iet tālāk. Teorija par 'young drias' katastrofu un iespējamību, ka pastāvējusi vecāka civilizācija pirms mūsējās getting rounds. Nu vairs ne tik skandaloza, daudzi citi darbi afirmējoši katastrofu un civilizācijas paliekas krietni tālāk par ierasto 6k. Pie tā paša arī hipotēzes par cita veida tehnoloģijām, kuras mums līdz šim nav bijušas pazīstamas. Work in progress.

Tā kā ieraksts jau skāris briesmīgos "konspirologus", tad piemetināšu, ka ar vien vairāk ieinteresējis kanāls IstorijaP. Dabiski, tur ir krievs ar daudzām savām krievu nostādnēm, bet ārpus specifiski slāvu tautu apskatiem, man liekas ļoti vērtīgs assets priekš visiem tiem, kam patīk uzdot jautājumus. Pats autors neautorē nekādas teorijas, tikai uzdod jautājumus par īpatnējiem vēsturiskiem notikumiem un to interpretāciju, nesniedzot nekādas atbildes no sevis. Lūk tāda veida pedagoģija tiešām kādu varētu uzjundīt uz vēlmi papētīt pašam.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: Nevajag rakt atpakaļ :)
[info]gnidrologs
2022-11-19 10:03 (saite)
Labs. Šis perfekti raksturo kādā stāvoklī ir šī brīža arheoloģijas birokrātija. Attiecīgajā intervijā Henkoks pieminēja, ka viņš esot "banots" no diviem objektiem Ēģiptē un ASV tikai tāpēc, ka nepiekrīt "arheologu" viedoklim. Tb, viņam aizlieguši ierasties un filmēt objektus, kad uzzinājuši, ka viņš ir "tas tur".

Ai mīn, ni labi, jūs uzskatāt viņu par lohu un konspirācijblabla, bet kāpēc jums bail, ka viņš kaut ko tur nofilmēs? Ja jau viņa idejas ir tik nepareizas un stulbas, tad tām taču būtu jābūt viegli atspēkojamām utt. Kāpēc tādas bailes no cilvēkiem ar "nepareizajiem" viedokļiem? Vai tads zinātne nav filtrs, kas iet cauri dažādas pareizības pakāpes hipotēzēm un beigās pareizākā vinnē? Cenzūra un aizliegumi vairāk atgādina to, par ko tu vienmēr šausminies, kad runā par Viduslaikiem. Pie tam pat tajā laikā nebija tik masīva institucionāla cenzūra kā šobrīd.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Nevajag rakt atpakaļ :)
[info]ctulhu
2022-11-19 13:33 (saite)
Jocīgi. Parasti tajās vietās var filmēt pilnīgi visi, parasti tūristi. Fočēju filmēju, neviens nepiepisās. OK, nedrīkst mēģināt kaut ko nolauzt/ noskrubināt/ pievākt - tad gan var norauties un tapt izbanots.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?