Kuets Kotkins ([info]felipe) rakstīja,
@ 2013-11-13 21:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:sabiedrība, wtf

Ušakova iedzīvotāju patruļas ir visai interesants fenomens. Brīdī, kad likuma ietvaros problēma kļūst grūti risināma, leģitimē tautas varoņu iniciatīvu, kuri iet un it kā cīnās, izmantojot pusagresīvus paņēmienus, piemēram, līmējot plakātiņu, piedraud pārdevējam sadot pa seju. Starp citu, arī pašvaldības policija sola darīt visu iespējamo, lai traucētu šo tirdzniecības vietu darbu un jaunais PP priekšnieks solījis pat izveidot speciālu policijas vienību cīņai ar šo rūpalu. Nevarētu teikt, ka es aizstāvu šo legālo maisījumu tirdzniecību vai tirgotājus, tomēr būtu vērts atcerēties, ka salīdzinājumā, piemēram, ar nelegālā alkohola tirgu, šī ir stipri maznozīmīga problēma, gan bīstamības ziņā, gan nāvju skaitā, gan tirgotāju daudzumā. Turklāt, ir vēl viens ļoti būtisks faktors - šie maisījumi tiek tirgoti legāli, tātad likuma ietvaros. Kaut kā dīvaini sanāk, ja tu tirgo krutku kaut kur dzīvoklī, tad viss ir ok; policija zina, kaimiņi zina, līdzcilvēki zina un nevienu tas nesatrauc, lai gan no alkohola lietošanas mirst ap 400 cilvēkiem gadā, toties, ja oficiāli un legāli tirgo maisījumus, tad ar tevi cīnās gan policija, gan visādi pašdarbnieki. Loģiski spriežot, situācija veidojas īpatnēja, kurai vienkāršu risinājumu ir grūti iedomāties. Skaidrs ir vienīgi tas, ka izteiktais nosodījums un dažbrīd pat neviltotais pārsteigums par to, ka šādi mēsli tiek neatlaidīgi tirgoti, ir nevietā, jo acīmredzot tam ir pietiekams pieprasījums. Manā galvā pamostas mūžsenais jautājums: varbūt labāk, lai tie jaunieši smēķē normālu marihuānu, nevis to mēslu. Nav runa par to, ka nevajadzētu ne vienu, ne otru, runa ir par racionālu izvēli, kas jāizdara starp šīm divām vielām.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dooora
2013-11-13 22:05 (saite)
tas, ka cilvēki principā ir spējīgi savākties, lai ietekmētu ārpasaulē, vismaz jau savā rajončikā notiekošo, ir visnotaļ apsveicami — ja bez atklātas vai slēptas agresijas.
kas notiktu bankā, makdogaldā vai jēkabielā ar ļegalkas metōdēm? pret spēku izsauktu vēl štengrāku pārspēku, kas brīvprātīgos kārtības sargus izlingotu dažus kvartālus tālāk.
”oficiālā vara” izskatās oficiāli apdirsusies, jo nespēj papīriskā ļegalkā to visu noregulēt, par spīti visiem tiem reklāmrakstiem, ka nu viņiem ir pāvesta bulla, kas ļauj aizliegt karija pulveri uz aizdomu pamata. bullšits. ejiet, lūdzu, un izņemiet latvju namamātes iecienīto Vegetu no plauktiem, ir aizdomas, ka mononātrija glutamāts arī nav nekāds dzīvības eliksīrs. bet tos maisījumus, cik var lasīt, izņem uz ekspertīzi. VISUS. tas maisiņu skaits tur allaž papŗāvs, tad jau viens otrs to draņķi pīpā. lai ar neviens lāga nezin, kas lācim ānusā.
joprojām domāju, ka visi ir brīvi un gudri lietot fiziskā un intelektuālā uzturā jebko pēc saviem uzskatiem. gudri — ja ir spējīgi izdarīt informētu izvēli. tikai ar to godīgo informāciju situācija ir pabaisa.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]felipe
2013-11-13 22:25 (saite)
Jā, bet piekritīsi, ka šobrīd neizskatās, ka ietu uz to, ka valsts vēlas, lai indivīdi izdara informētu izvēli. Drīzāk izvēlei ir jābūt visiem vienai un pareizai valsts izpratnē. Iniciatīva ar ir laba un skaista, bet redz vairāk tendēta uz to pašu, uz ko velk vara - aizliegšanu un ierobežošanu. Šī vienvirziena trulā domāšana visos līmeņos arī visvairāk tracina.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dooora
2013-11-13 22:41 (saite)
ir, ir.
ir vēl, ko darīt un kur augt ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]black_data
2013-11-15 11:23 (saite)
Nacionāļi te nesen pa rādžiņu kaut ko ļerkstēja, ka Latvijā neesot zāles pīpēšanas tradīcijas, tādēl pāragri legalizēt.

A par legālo, arī Eiropa pakaušus kasa jau kādu laiku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]felipe
2013-11-15 20:27 (saite)
Konkrēti nacionāļus neesmu dzirdējis ko tādu sakām, bet vispār šis arguments ir dzirdēts. Neiedziļināšos detaļās, vien teikšu, ka tas ir bullshits. Eiropā toties sāk aiz vien vairāk saprast, ka aizliegums un apkarošana ir stipri neefektīva un legalizācijai būtu vērts dot iespēju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?