: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Augusts 4., 2021


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:31
nabaga bērns. pēc mēneša pārtraukuma bija pilnīgi satriekts par atgriešanos dārziņā. šo mēnesi viņš no rītiem cēlās un pirmie vārdi bija: "uz dārzu nē!" uz ko es viņa teicu: "nē, nē, šodien nē. šodien pie babuškas un pie ģeduška, rīt pie prababuškas, ja?" tad viņš sauca "jā" un līda no gultas fiksi ārā, ģērbties: "kur mana kepka? kur manas zandales?" un beigās saka: "es jau gatavs!" kamēr es nemaz nebiju gatava. šorīt pat negribēja galvu no spilvena pacelt. grūti rīti priekšā.

(16 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]pavisam
Date:4. Augusts 2021 - 10:28
(Link)
Mana mazā nokauca visus 4 gadus.
Ļauns murgs, izturību mammai!
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:4. Augusts 2021 - 10:40
(Link)
Jūs mani satriecāt! Es jau biju aizmirsusi, kas mani gaida mēneša beigās
Pilnīgi švakiņi ap sirdi palikās
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:4. Augusts 2021 - 10:54
(Link)
Ak vai, šorīt nācu pastrādāt atvaļinājumā, jo viena steidzama lieta, vakarā bērnam stāstu, ka iešu uz darbiņu, viņš - bet es uz dārziņu nē?
Izskatās, ka priekšā grūti rīti arī mums.
[User Picture]
From:[info]sarkans0987
Date:4. Augusts 2021 - 11:39
(Link)
Manējie (5 ar pusi un 3 gadi) gan gaida, kad tiks uz dārziņu. Kalendārā strīpo dienas ārā. Gaida, kad atkal varēs ar draugiem spēlēties un izpētīt dārziņa mantas. Esmu beidzot viņiem apnikusi. 🤣😂🤣😂
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:4. Augusts 2021 - 12:57
(Link)
Akdies, cik ilgi tie sīči mājās jāmarinē un cik tieši garlaicīgi jāuzvedas, lai viņi strīpotu dienas? Recepti studijā, es arī tā gribu!
[User Picture]
From:[info]sarkans0987
Date:4. Augusts 2021 - 13:20
(Link)
Nu es esmu bijusi ar viņiem mājās pirmos 3 viņu dzīves gadus. Es gaidīju, kad viņi būs gatavi iet uz dārziņu un būt ar vienaudžiem. Nelauzu un nespiedu to darīt maziņiem.
Nedomāju, ka es kā mamma esmu bijusi sliktāka par apmaksātām auklītēm. Esmu vedusi gan uz baseiniem, gan dziedāšanām, gan zīmēšanām, gan spēļu grupiņām. Par ikdienas aktivitātēm ar zīmēšanu, veidošanu, šūšanu, riteņbraukšanu utt. nemaz nerunājot.
Bērns labprāt dara dažadās lietas, kad ir tām gatavs - atteikšanās no krūts, podiņiešana, ēšana... tieši tā pat ar dārziņu. Recepte- ir ieklausīties laikam. Nezinu.
[User Picture]
From:[info]f
Date:4. Augusts 2021 - 13:31
(Link)
es atkal vienmēr jūtos slikti, kad redzu, ka citas mammas ir izvēlējušās palikt ar bērniem līdz 3 gadiem, neskatoties uz finansēm. jo tā jau viss labi un skaisti, bet pēc 2 gadiem taču beidzas pabalsts.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:4. Augusts 2021 - 17:20
(Link)
Ir, kam alga nesedz visus izdevumus, ja bērnu dod auklei (transports, pusdienas pašai+aukle ar visu līdzfinansējumu). Rīgā ļoti daudzas tādēļ plāno visus bērnus +- reizē vai atgrižas (citā) darbā kad bērnam 4+ gadi un bd pienācis.

Mani sāka pašvaldības bd nepilnu 4 (3g10mēn), un 1g 10 mēn, kas bija par agru, bet ja rinda pēkšņi iestājās ar brāļa prioritāti un atsakoties jāgaida atkal no jauna, arī stulbi. Pirms tam viens pagāja privātajā bd, visus 3 nevaru pat iztēloties
[User Picture]
From:[info]dzeltens
Date:4. Augusts 2021 - 15:02
(Link)
Nu skaidrs, esmu visu neglābjami nokavējusi.
Pilnīgi ticu, ka vēlākas dārziņa gaitas korelē ar labprātīgāku turp došanos. Bet arī es bez pabalsta to varētu atļauties visai nosacīti.
[User Picture]
From:[info]f
Date:4. Augusts 2021 - 15:11
(Link)
(gotcha!)
[User Picture]
From:[info]217
Date:4. Augusts 2021 - 12:35
(Link)
hmm, traki. manējai 3gadīgajai tagad līdz septebrim ir brīvs no bd un viņa katru dienu prasa, kad varēs iet uz skolu (mēs tā saucam bd, jo pēc gada 4os šeit sāk iet īstajā skolā, nav ko putrot galvu)

- viņš nav maziņš vēl? atceros, ka bija jaunāks par I. (3.5g) bet neatceros, cik tieši, pusgadu, gadu? ja tā, tad vismaz ir cerība, ka varbūt būs vieglāk nedaudz, kad nedaudz paaugsies, nu, kad iestājas tas vecums ap trīs, nedaudz pēc, kad viņiem vajag socializāciju ar citiem sīkajiem...


[User Picture]
From:[info]f
Date:4. Augusts 2021 - 13:27
(Link)
hehe, mēs par darbiņu saucam citreiz :)

lūk, lūk, E sanāk ir gadu jaunāks, viņam tagad 2g 6mēn, un tagad tas mēneša pārtraukums no dārziņa bija, vēl citi bērni viņam nav svarīgi. bet es pacietīgi gaidu, kad ap 3 gadiem viņam sāks prasīties socializāciju.
[User Picture]
From:[info]au
Date:4. Augusts 2021 - 14:57
(Link)
mans bērns to vienu dienu jūlijā, kad bijām Rīgā, kā dzelts aizskrēja uz dārziņu, jo - oooooo, dārziņš, jesss!
tā ka - viņi ir dažādi, un var arī E mainīt domas, ne?
[User Picture]
From:[info]f
Date:4. Augusts 2021 - 15:09
(Link)
tāds nu ir mans novērojums, ka tad, kad dāziņa nav ilgāk par 2 ned., tad viņš pēc tam ne īpaši sākumā grib iet, bet pēc tam jau atkal iet un, kas svarīgi, patīk. vismaz tā bija iepriekš.
[User Picture]
From:[info]fleur
Date:4. Augusts 2021 - 17:11
(Link)
Mans nu jau 2.klasnieks arī šausmās, ka drīz būs skola, jo ja skaita attālinātās mācibas plus vasaras brīvlaiku, pa mājām tik pierasts!
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:5. Augusts 2021 - 00:02

(Link)
Man nākošnedēļ beidzas atvaļinājums, sākas darbs. Es jūtos gluži kā bērns!!!

> Go to Top
Sviesta Ciba