: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Jūlijs 6., 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:40
tagad ir jaunas problēmas ar miegu. E pamostas kaut kur starp 22.00 un 23.00, un nav īsti noliekams gulētm - pirmkārt, vairs neaizmieg savā gultā (vakarā viņš aizmieg savā, bet tad ap šo laiku pamostas un lien manā gultā), otrkārt, viņš mēdz arī neaizmigt. vienu reizi aizmieg (laikam, ja fiksi noķer to brīdi, kad viņš ir pamodies) bet citu reizi, kā piemēram vakar, nesanāk, un rezultātā - no 23.00 līdz 00:20 negulēja ne viņš, ne es, ne kaķis. šorīt esmu absolūti neizgulējusies, kaut gan man bija atstāts laiks astoņām stundām miega. īsāk sakot, mī nou laikī. tagad es uztraucos, ka viņš jau būs pieradis pie šādas pamošanās un gulēšanas lielajā gultā, un tā būs līdz mūža galam, un atkal man nav (vakara) dzīves. pēc astoņām dienām beigsies wonder weeks solītais leaps, pēdējais tabulā uzrādītais, varbūt ar to arī beigsies miega nedienas? uz kādu laiku vismaz?

(23 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]missalise
Date:6. Jūlijs 2020 - 09:33
(Link)
Iesaku paskatīties Youtube raidījumus "Supernanny" - tur pat briesmīgus negulētājus tā auklīte piedabūja pie gulēšanas. Galvenais princips - sākumā noliek bērnu gulēt ar visiem rituāliem, otrajā reizē - kad bērns izlien no gultas, pasaka - tagad ir nakts, jāguļ. Bet visās nākošajās reizēs vienkārši stiepj bērnu atpakaļ uz gultu, nereaģējot uz viņa asarām, visādām prasībām u.t.t. Tajā raidījumā vispār forši padomi un tā. Bet parasti tur auklīte audzina vecākus, tad viņi mainās paši - un attiecīgi - mainās viņu bērnu uzvedība. :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:6. Jūlijs 2020 - 09:43
(Link)
esmu ar visām četrām par audzināšanu, bet naktī man nāk miegs pašai, un nav spēka viņu miljons reižu stiept uz gultu. man noderētu supernightnanny, kas to darītu manā vietā :D

bet paskatīšos, šo vēl nebiju dzirdējusi.
[User Picture]
From:[info]missalise
Date:6. Jūlijs 2020 - 10:10
(Link)
Iesaku, iesaku, tur ir dažādi bērnu audzināšanas padomi - tiešām forši un pēc tam gan vecāki, gan bērni laimīgāki. :)
[User Picture]
From:[info]au
Date:6. Jūlijs 2020 - 09:46
(Link)
man šito vajadzētu, bet mans pusotrgadnieks jau ir tik smags, ka es ar savu septītā mēneša vēderu viņu gluži vienkārši nevaru aizstiept. es gaidu, kad pats nāks atpakaļ un parasti jau nāk.
[User Picture]
From:[info]missalise
Date:6. Jūlijs 2020 - 09:57
(Link)
Nav jau obligāti jānes, var arī vest aiz rociņas.
[User Picture]
From:[info]au
Date:6. Jūlijs 2020 - 10:01
(Link)
To brēcbumbuli? :)
[User Picture]
From:[info]missalise
Date:6. Jūlijs 2020 - 10:11
(Link)
Ā, es domāju, ka jau staigā. Ja vēl nē, tad, protams, traki - tad tētis jāiesaista.
[User Picture]
From:[info]au
Date:6. Jūlijs 2020 - 10:29
(Link)
Nē, nu, protams, staigā, bet tādos brīžos, kad negribas gultā, tur neko aiz rokas paņemt nevar. Apsēžas un brēc vai skrien prom :)
From:[info]polija
Date:6. Jūlijs 2020 - 10:57
(Link)
a cikos pa dienu guļ/neguļ? Es teiktu, ka drīzāk tur kkas jāpapēta.. Cikos ir tā "aiziešana gulēt vakarā"? Plus tad, kad viņš ceļas, jums vēl ir gaisam un esat augšā vai jau guļat?
Nu un vēl tur standarta lietas - nav par karstu/par aukstu, varbūt gribas čurāt tai laikā. Attiecīgi var nolikt uz poda, lai pačurā un guļ tālāk. Manai arī vēl šobrīd 4os gados ir tā, ka citreiz naktī pieceļas un sajūk, ka vajag uz poda, lien pie manis gultā. Paprasu, a izrādās, ka tomēr čurāt grib. Pačurā un mierīgi var gulēt tālāk..
Imho, jo mazāks bērns, jo lielāku lomu visās lietā spēlē tīri fizioloģiskās vajadzības, lielākam - gan, gan. Bet nu daudzi jau vēl arī pieaugušā vecumā vēl neapzinās, ka varbūt kļūst kašķīgi tikai tāpēc, ka grib ēst. :D
[User Picture]
From:[info]f
Date:6. Jūlijs 2020 - 11:06
(Link)
es arī domāju, varbūt viņam kaut kas ar miega stundām nav riktīgi, jo liekas gulēt viņš +/- 19:00 un ceļas laikā no 6:30 - 7:00, un tad ir viena diendusa apmēram no 11:00-13:00, un ir tā, ka vakarā noturēt viņu ilgāk nomodā - nu tas ir moicības viņam, viņš man tur klanās un galvu liek, un, karoče, stāvus mieg ciet. un arī diendusai pienākot, viņš jau ap desmitiem sāk miegoties. istaba ir tumša, un ir white noise, un neviens vairs netrokšņo. so, es nezinu, no kā tāds bezmiegs. arī pamperis tiek turēts sauss, naktī viņam nepatīk slapjš pamperis, hehe, pa dienu gan vienalga. bet viņš neko negrib tai brīdī, kad pamostas, pats grozās pa gultu un guļ vaļā acīm.
From:[info]polija
Date:6. Jūlijs 2020 - 11:37
(Link)
varbūt vēl nezina ko grib? :D Uz poda vēl nemāci iet? Vnk par tiem podiem jau nu tā ir, ka, ja pa dienu kko māca, mok ieietas, mok jau sāk just kkādu atšķirību un naktī arī mostas, ja vajag? Vai arī par daudz / par maz ēsts/dzerts pirms gulēšanas? Pārāk īss brīdis pirms gulēšanas ēsts? Hmm. Dīvaini. Ja mostos pēc 40-180min kopš aizmigšanas, saprastu, bet, ja 4-5h pēc aizmigšanas, tas ir dīvaini.. Es laikam tai vecumā vairs tik agri gulēt neliku. Kkā baigi agri man izskatās, ka ir dienas miegs. Jo nu no 13 līdz 19iem tiešām ir gana daudz h tādam mazam.. Mēģināt to diendusu pastiept drusku vēlāk (likt gulēt vēlāk, lai vēlāk pamostas?) Un tad pavilkt vakarus līdz kkādiem 20iem?
Manai iegājies rituāls tai vecumā jau bija, ka pusdienas paēd un tad gulēt.. ja pusdienas dod drusku vēlāk, tad arī nolikt gulēt var drusku vēlāk.. vienīgi ja bērns no čīkstīgajiem par tēmu "gribu ēst", tad tajā priekšpusdienā pietiekami aktīvi jānodarbina, lai "aizmirstu" par "gribu ēst" :)
Jo nu tik agri es neliku gulēt šķiet pusdienas laiku nekad (arī, kad pati cēlās pirms 7iem katru rītu). Parasti bija ~12:30... Un tad vakarā līdz kādiem 20-20:30 bija augšā. Vasarā mazāk, jo gaišs..
From:[info]polija
Date:6. Jūlijs 2020 - 11:38
(Link)
protams, jācer, ka tāda pārbīdīšana nenovestu pie tā, ka bērns ceļas 01-02 un tad jāņo :D :D
[User Picture]
From:[info]f
Date:6. Jūlijs 2020 - 14:13
(Link)
tā raksta, ka tai diendusai jābūt vēlākai, bet tas taču ir par varītēm piespiest un tam bērnam plakstiņus ar skoču pie pieres pielipināt (nu, mūsu gadījumā), tā nu es domāju, ka tāds viņam tas iekšējais pulkstenis tagad. viņš man citreiz vēl arī divas reizes paguļ pa dienu, tad vakarā, attiecīgi vēlāk gulēt.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:6. Jūlijs 2020 - 14:33
(Link)
Tas laiks kad mainās no 2 uz 1 gulēšanu ir diezgan grūts un neprognozējams, kamēr ieiet ritmā
From:[info]polija
Date:6. Jūlijs 2020 - 17:08
(Link)
nu, ja vēl pat divas sanāk, tad cits stāsts. Es vēl pirms gada vecuma sekoju "Apmierināta mazuļa dienas ritms" ieteikumiem un to pirmo snaudu reāli neļāvu krākt ilgāk par tām ~40min. Tad pirmo nokrāca tādu, un otrā diendusa jau bija tad tāda pamatīga laikam pēc 13iem un tad uz 1,5-2h. Pamazām pārbīdījās uz to, ka bez tās pirmās iztika (jo īpaši, ja gājām ārā, kkur braucām un jau staigāja, ņēmās) un tad otrā, protams tad agrāk.. Jāparok vecie log ieraksti, šobrīd šķiet, ka šis bija samērā viegls process, bet nu vairs neatceros :D Šķiet, ka no 1gada 3 mēnešiem jau mums bija tīri dārziņa režīms - cītīgi pie tā piestrādāju, lai decembrī aizejot dārziņā nebūtu vēl papildus stress par to, ka visi režīmi tiek izjaukti. Vienīgi laikam brokastis devu agrāk un launagu - vēlāk.
From:[info]polija
Date:6. Jūlijs 2020 - 17:10
(Link)
plus neviens jau nesaka "turēt ar varu augšā". Bērns vnk paliek lielāks, vairāk ieinteresēts apkārt notiekošajā - vieglāk izklaidēt/ies tā, lai arī būtu interesanti un miegs atbīdītos drusciņ. Protams, ja sēž un skatās pulkstenī ar tekstu "izturam vēl 10min", tad nesanāks :D
[User Picture]
From:[info]f
Date:6. Jūlijs 2020 - 20:36
(Link)
way to go, polij, tagad man točna ir sajūta, ka daru kaut ko nepareizi, heh!
From:[info]polija
Date:7. Jūlijs 2020 - 07:49
(Link)
:P
Tā tas NEBIJA domāts..
Vnk rakstīji par septembri bd.. Cikos šie tur iet gulēt/ceļas? :) Lai nesanāk, ka visi iet ārā, bet E grib gulēt :D Vēl jau pus-vasara..

Atceros, kā man līdz kādam 2,5-3 gadu vecumam jau bija piebesījis, ka KATRU dienu jāizdomā, kur/kad/kā likt to bērnu gulēt. Tb, ja gribējām kkur doties ārpus mājas, tad šis viss jāizplāno (mums gan bija pretēji kā Tev - jācenšas piedabūt lai aizmieg puslīdz pareizajā laikā, nevis 2h vēlāk ar sekojošo jāņošanu vakaros). Esmu pārlaimīga, ka tgd vismaz var mierīgi visu dienu nodzīvoties bez miega (brīvdienās neatceros, kad pēdējo reizi mājās viņu piedabūju gulēt diendusu, pēdējās reizes šķiet bija bezjēdzīga "cīņa" 2h garumā :D
[User Picture]
From:[info]217
Date:6. Jūlijs 2020 - 13:13
(Link)
njā, I. sāka tā pie mums gulēt lielajā gultā, jo man nebija spēka katru nakti izturēt to bļaušanu un raudāšanu un kaukšanu, kad mēs likām viņu atpakaļ viņas gultā, mēs izlēmām, ka gaidīsim, kad viņa sāks runāt, lai tad "sarunātu", ka jāguļ pašai savā gultā, bet tagad tapēc, ka izdomājām pārcelties, vnk mēģināsim jaunajā māja viņai nerādīt, ka pastāv mūsu istaba, liksim viņu tikai viņas istabā.

es nedaudz nožēloju, ka sākumā, kad viņa sāka līst mūsu gultā, es nebiju stingrāka, jo šie mēneši (4 vai 5 vai cik laikam, neatceros precīzi) ir bijuši grūti dēļ tā, ka viņa guļ pie mums, no otras puses, es biju daudz vairāk nogurusi toreiz, es domāju tagad būs vieglāk izturēt to sākotnējo bļaušanu, kad viņai nepatiks, ka neesam blakus.
[User Picture]
From:[info]f
Date:6. Jūlijs 2020 - 14:15
(Link)
pārvākšanās ir lielisks iemesls jaunām pārmaiņām. mums arī fiziski tagad sanāk, ka tās gultas ir blakus, un nu jau viņš to ļoti labi apzinās un naktī lien pāri saviem bortiem un krīt manā gultā iekšā :) bet tā kā viņš aizmieg savā gultā, es zinu, ka viņš ļoti labi spētu arī turpināt tur gulēt, kā viņš to darīja vēl mēnesi atpakaļ!
[User Picture]
From:[info]au
Date:6. Jūlijs 2020 - 14:58
(Link)
man ar vīru bija noruna, ka lielākais (jo tajā vecumā mums bija jau arī mazākais) lien gultā viņa pusē, resp. - guļ bērns, vīrs un es. kā rezultātā vispār nejutu bērnu gultā un gulēju miera vējos! tagad šis nu jau trīsarpusgadnieks atkal sācis ap četriem līst gultā un mani tas vispār vispār vispār nesatrauc.
[User Picture]
From:[info]glam_our
Date:6. Jūlijs 2020 - 19:44
(Link)
Mums arī maksimāls pilnmēness. Viņš paspēj 4x pamosties jau līdz pusnaktij, pēc tam es vairs nevaru, ņemu blakus. Arī baidos, ka viss, tagad līdz pilngadībai gulēs mūsu gultā :( teorētiski 8 mēnešu miega regress, bet es jau vairs nezinu :D
[User Picture]
From:[info]f
Date:6. Jūlijs 2020 - 20:35
(Link)
:D

diemžēl vairs neatceros 8 mēnešus, bet tajā periodā labie miegi mijās ar sliktajiem, un par tiem var diezgan droši teikt, ka pēc melnās strīpas seko baltā :)

> Go to Top
Sviesta Ciba