: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Jūlijs 6., 2020


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:40

(23 with milk | cup of coffee?)

Comments:


From:[info]polija
Date:6. Jūlijs 2020 - 11:37
(Link)
varbūt vēl nezina ko grib? :D Uz poda vēl nemāci iet? Vnk par tiem podiem jau nu tā ir, ka, ja pa dienu kko māca, mok ieietas, mok jau sāk just kkādu atšķirību un naktī arī mostas, ja vajag? Vai arī par daudz / par maz ēsts/dzerts pirms gulēšanas? Pārāk īss brīdis pirms gulēšanas ēsts? Hmm. Dīvaini. Ja mostos pēc 40-180min kopš aizmigšanas, saprastu, bet, ja 4-5h pēc aizmigšanas, tas ir dīvaini.. Es laikam tai vecumā vairs tik agri gulēt neliku. Kkā baigi agri man izskatās, ka ir dienas miegs. Jo nu no 13 līdz 19iem tiešām ir gana daudz h tādam mazam.. Mēģināt to diendusu pastiept drusku vēlāk (likt gulēt vēlāk, lai vēlāk pamostas?) Un tad pavilkt vakarus līdz kkādiem 20iem?
Manai iegājies rituāls tai vecumā jau bija, ka pusdienas paēd un tad gulēt.. ja pusdienas dod drusku vēlāk, tad arī nolikt gulēt var drusku vēlāk.. vienīgi ja bērns no čīkstīgajiem par tēmu "gribu ēst", tad tajā priekšpusdienā pietiekami aktīvi jānodarbina, lai "aizmirstu" par "gribu ēst" :)
Jo nu tik agri es neliku gulēt šķiet pusdienas laiku nekad (arī, kad pati cēlās pirms 7iem katru rītu). Parasti bija ~12:30... Un tad vakarā līdz kādiem 20-20:30 bija augšā. Vasarā mazāk, jo gaišs..
From:[info]polija
Date:6. Jūlijs 2020 - 11:38
(Link)
protams, jācer, ka tāda pārbīdīšana nenovestu pie tā, ka bērns ceļas 01-02 un tad jāņo :D :D
[User Picture]
From:[info]f
Date:6. Jūlijs 2020 - 14:13
(Link)
tā raksta, ka tai diendusai jābūt vēlākai, bet tas taču ir par varītēm piespiest un tam bērnam plakstiņus ar skoču pie pieres pielipināt (nu, mūsu gadījumā), tā nu es domāju, ka tāds viņam tas iekšējais pulkstenis tagad. viņš man citreiz vēl arī divas reizes paguļ pa dienu, tad vakarā, attiecīgi vēlāk gulēt.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:6. Jūlijs 2020 - 14:33
(Link)
Tas laiks kad mainās no 2 uz 1 gulēšanu ir diezgan grūts un neprognozējams, kamēr ieiet ritmā
From:[info]polija
Date:6. Jūlijs 2020 - 17:08
(Link)
nu, ja vēl pat divas sanāk, tad cits stāsts. Es vēl pirms gada vecuma sekoju "Apmierināta mazuļa dienas ritms" ieteikumiem un to pirmo snaudu reāli neļāvu krākt ilgāk par tām ~40min. Tad pirmo nokrāca tādu, un otrā diendusa jau bija tad tāda pamatīga laikam pēc 13iem un tad uz 1,5-2h. Pamazām pārbīdījās uz to, ka bez tās pirmās iztika (jo īpaši, ja gājām ārā, kkur braucām un jau staigāja, ņēmās) un tad otrā, protams tad agrāk.. Jāparok vecie log ieraksti, šobrīd šķiet, ka šis bija samērā viegls process, bet nu vairs neatceros :D Šķiet, ka no 1gada 3 mēnešiem jau mums bija tīri dārziņa režīms - cītīgi pie tā piestrādāju, lai decembrī aizejot dārziņā nebūtu vēl papildus stress par to, ka visi režīmi tiek izjaukti. Vienīgi laikam brokastis devu agrāk un launagu - vēlāk.
From:[info]polija
Date:6. Jūlijs 2020 - 17:10
(Link)
plus neviens jau nesaka "turēt ar varu augšā". Bērns vnk paliek lielāks, vairāk ieinteresēts apkārt notiekošajā - vieglāk izklaidēt/ies tā, lai arī būtu interesanti un miegs atbīdītos drusciņ. Protams, ja sēž un skatās pulkstenī ar tekstu "izturam vēl 10min", tad nesanāks :D
[User Picture]
From:[info]f
Date:6. Jūlijs 2020 - 20:36
(Link)
way to go, polij, tagad man točna ir sajūta, ka daru kaut ko nepareizi, heh!
From:[info]polija
Date:7. Jūlijs 2020 - 07:49
(Link)
:P
Tā tas NEBIJA domāts..
Vnk rakstīji par septembri bd.. Cikos šie tur iet gulēt/ceļas? :) Lai nesanāk, ka visi iet ārā, bet E grib gulēt :D Vēl jau pus-vasara..

Atceros, kā man līdz kādam 2,5-3 gadu vecumam jau bija piebesījis, ka KATRU dienu jāizdomā, kur/kad/kā likt to bērnu gulēt. Tb, ja gribējām kkur doties ārpus mājas, tad šis viss jāizplāno (mums gan bija pretēji kā Tev - jācenšas piedabūt lai aizmieg puslīdz pareizajā laikā, nevis 2h vēlāk ar sekojošo jāņošanu vakaros). Esmu pārlaimīga, ka tgd vismaz var mierīgi visu dienu nodzīvoties bez miega (brīvdienās neatceros, kad pēdējo reizi mājās viņu piedabūju gulēt diendusu, pēdējās reizes šķiet bija bezjēdzīga "cīņa" 2h garumā :D

> Go to Top
Sviesta Ciba