extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2019-09-23 10:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Poliamorijas ideja man šķiet apsverama, taču tie komentāri, ka ilgtermiņš nav svarīgs, gan krietni atbaida no visa šī.

Man šķiet, ka mileniāļi ir pilnīgi citādi – ar daudz lielāku domu par nākotni. Iepriekšējās paaudzes viņiem būs atstājušas sadirstu ekonomiku, ekoloģiju un pat attiecību modeļus, un viņiem tagad ar to visu būs jādīlo. Un mileniāļi, vismaz man zināmie, to arī aktīvi dara bez citu vainošanas vai protestiem.

Šeit sekos tas, ko honeybee nosauca par krīpī. Pirms dažām dienām es piedāvāju pazīstamai jaunai meitenei aizbraukt kopā paskatīties Dārtmūras nacionālo parku un atpakaļceļā iedevu viņai pastūrēt mašīnu, lai viņa praktizētos braukšanas eksāmenam. Viņa studē inženieriju, nelieto alko vai ko citu, un ar seksa uzsākšanu pagaidām nesteidzas. Jo saka, ka grūti atrast boifrendu, jo viņas intereses atšķiras no daudzu citu interesēm. Viņai universitātē patīk matemātika nevis tusiņi.

Un šodien viņa atsūta ziņu, ka braukšanas eksāmens ir veiksmīgi nolikts. Varbūt tāds tagad ir mileniāļu moto: vispirms vadītāja tiesības un tikai kaut kad pēc tam sekss :) Ar pilnīgu atbildību par savu un bērnu nākotni.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]heda
2019-09-23 15:15 (saite)
Vienulība kā drošība, ka neviens nenodarīs pāri, nespēs sāpināt. Bailes no fiziskas tuvības, tāpat kā turēšanās pie "pareizā un principiālā" nav par fizisko un ķermenisko.

(Atbildēt uz šo)


[info]gnidrologs
2019-09-23 19:38 (saite)
'Poliāmorija' (vot kādus tik vārdiņus neizdomā) nav nekas vairāk kā bļadstvo (lai kurš dzimums to piekoptu) un kā reiz nekāds ilgtermiņš tur nav iespējams. Tikai kārtējie 40gadīgie/ās, kas nesapratīs ko tagad darīt, dzīvot kopā ar kaķiem, griezt vēnaz vai abus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2019-09-23 20:54 (saite)
Ha, ha, tu kā vienmēr, ļoti vienkāršiem vārdiem, bet trāpīgi pasaki būtisko.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pikaso_
2019-09-23 19:38 (saite)
es viņu daļēji saprotu. viss pārējais ir daudz interesantāks kā sekss.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2019-09-23 22:17 (saite)
amorija jau tomēr visvairāk attiecas tiešu uz seksu.

Pārējās lietas, nu tur, kopīgu bērnu audzināšanu jau var arī bez romantiskām attiecībām. Ir kultūras, kur vispār dzīvo kopā visas paplašinātās ģimenes, pat simtiem cilvēku. Savukārt kristietībā ir krustvecāku loma, kas arī šodien nav nekur pazudusi.

Es saprotu to domu, ka ja kāds gadās aiziet pa kreisi, tad nav jēgas no tā taisīt milzu traģēdiju. Es vakar lasīju quorā, ka japāņu sievietes, krāmējot vīra čemodānu komandējumam, ieliek līdzi prezervatīvus. Jo tādas varbūt ir vīriešu vajadzības, un galvenais, lai nepārnes mājās kādu sliktu slimību. Bet neredzu, kā tas būtu saistīts tieši ar poliamoriju.

Domāju, ka poliamorijas princips ir labāk saprotams islāmā. Tiesa gan tikai vienā virzienā. Savukārt indiešiem ir mitoloģiskā Draupadī, kurai bija 5 vīri, Pāndavi, galveno svēto rakstu, Bhagavatas-gītas, varoņi. Un viņai tur bija viss sīki atstrādāts, kādā kārtībā gulēt ar katru vīru utt. Tā, ka viss ir iespējams, varbūt pat arī rietumu kultūrā, taču bez ilgtermiņa plāniem jau tur nekas nevar sanākt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaso_
2019-09-24 08:19 (saite)
līdz ar to amorija jebkāda vispār noņemas no interesēm.

'par to neko nezinu, bet idejas iešaujas, saki ja pilnīgi greizi' - visas tavas nosauktās tāpat citos veidos ir čupās dzīvojoši cilvēki, rietumos vairāk tomēr vienītī/indivīds(?) mož tur arī ir tas gļuks - ja pats, ta pats, un visu.

man savā ziņā droši vien iekšā sēž tā japāņu sieviete. mierīgi redzu sevi tā izdarām pie noteiktiem nosacījumiem, kas pārī izpildītos. bet atšķirībā no viņu vides - mūsu apkārtnē no vīra mazāks tolks kā tur, ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2019-09-24 09:43 (saite)
Individuālisms noteikti ir rietumu kultūras galvenā iezīme, un varbūt pat tās labākā iezīme. Tāpēc mani arī interesē, kā šādā kultūrā poliamorija varētu darboties ilgtermiņā. Īstermiņa risinājumi jau ir tikai tāda apreibināšanās kā ar narkotikām, kas nekad labi nebeidzas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pikaso_
2019-09-25 17:17 (saite)
padomāju un tā arī īsti neatradu sev kāda būtu poliamorijas funkcija..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2019-09-25 18:51 (saite)
Poliamorija varētu būt noderīga Ķīnā, kur valsts politikas dēļ tagad ir liels dzimumu disbalanss.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?