extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-06-10 09:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Hedera raksta: ...mums iespējams nepietiks laika.

Kam konkrēti nepietiks laika? Šis vairāk izskatās pēc katastrofizēšanas – kad tiek nepamatoti pārspīlētas iespējamās sliktās sekas. Ļoti daudzi zaļo argumenti ir balstīti uz to, ka nākamo paaudzi sagaida pilnīga distopija, kurā nebūs normālas dzīves. Klimata izmaiņas var radīt daudzas nevēlamas sekas, dažās vietās lielākas nekā citur, bet kopumā vairumam pasaules iedzīvotāju dzīve būs tāda pati kā agrāk ar nelielām izmaiņām. Biedēt cilvēkus ar katastrofu ir pilnīgi nepamatoti.

Zaļo idejas tiek aktīvi kritizētas, kad tās ir sliktas. Jautājums nekad netika pacelts tādā līmenī, ka AES atrisinās visas ar enerģiju saistītās problēmas. Tieši otrādi – vienmēr tika uzsvērts uz nefosilo enerģiju – saules un vēja – apgūšanu. AES ir vajadzīgas tikai, lai tās darbotos vēl labāk, nodrošinot bāzes jaudas, kamēr vēl nav citu risinājumu. Bet ko izdarīja zaļie? Ar katastrofizēšanu piespieda Vāciju, Itāliju un Lietuvu atteikties no AES vispār, līdz ar to palielinot tieši fosilā kurināmā īpatsvaru. Kritizēt zaļos šajā jautājumā ir pilnīgi pamatoti, un šobrīd jau daudzas zaļo partijas ir atzinušas savu kļūdu un iestājas par AES. Bet joprojām ir atsevišķi zaļie, kas vēl neko nav sapratuši, un aģitē pret AES ar dažādiem nepamatotiem argumentiem un jūtas ļoti aizvainoti, kad norāda uz viņu kļūdām.

Neviens arī nesagaida, ka dzīve nākotnē paliks bez izmaiņām, un ir daudzi iemesli, kāpēc, piemēram, pašreizējā lopkopība nav videi draudzīga, un tas būs nākotnē jāmaina. Tomēr zaļo antizinātniskā pieeja ar cilvēku biedēšanu un dažkārt pat vardarbīgiem aktiem nav efektīva. Dažreiz tā var gūt īslaicīgus panākumus, bet viņu nevēlēšanas iziet uz dialogu un mācīties, tostarp, anti-ĢMO attieksme, tikai radīs vēl lielākas problēmas zaļo kustībai ilgtermiņā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2022-06-10 19:09 (saite)
Hedera un visi pārējie šo nonsensu nesošie cilvēki nav individualitātes, bet spieta vienības. Daļa no Borga, kas vienmēr klaigās vienā tonalitātē vienu un to pašu saturu. Saturs atkarīgs no tekošā algoritma apdeita, kas mainās atkarībā no saimnieka vajadzībām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-06-10 23:26 (saite)
https://archive.ph/VD3ds – The great vegan diet ‘con’

Kad skaitļus apskata sīkāk, tad nav nemaz tik traki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2022-06-17 09:52 (saite)
"Hedera un visi pārējie šo nonsensu nesošie cilvēki nav individualitātes, bet spieta vienības. Daļa no Borga, .."

Ā, es skatos, ka manis dehumanizācija turpinās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-06-17 22:31 (saite)
Viņš ir rupjš un pāršauj pār strīpu. Bet no otras puses, arī tavi viedokļi ir ļoti ekstrēmi, tāpēc reakcija ir saprotama.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2022-06-18 03:54 (saite)
Man ir ļoti ir ekstrēmi viedokļi? Kur tieši? Pat tajā aprautajā teikuma fragmentā, ko tu šeit nocitēji, ir fucking "iespējams". Vai "ekstrēmi" ir nākamais vārds, kuram tu esi izdomājis jaunu, vien sev saprotamu nozīmi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-06-18 14:52 (saite)
Viss šis ieraksts izskaidro, kāpēc tavs apgalvojums ir ekstrēms.

Tu pieliec vārdu "iespējams", lai to slēptu, bet tā dara daudzi un vairs neesmu tik naivs, lai tam noticētu.

Kas ir ekstrēmi viedokļi? Arī populārs viedoklis var būt ekstrēms – kā Putina atbalsts Krievijā utml.

Mājsēžu un vakcīnu mandātu atbalsts ir ekstrēms viedoklis.

Šeit ekstrēms viedoklis ir tāds, kas var nodarīt lielu kaitējumu sabiedrībai. Kā zaļu ekstrēmais aizliegums darbināt AES ir radījis lielu kaitējumu Eiropai.

Es esmu par tiesībām izteikt arī ekstrēmus viedokļus. Bet cilvēkiem tomēr ir jābūt godīgiem un jāatzīst, ka viņu viedokļi ir ekstrēmi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2022-06-10 23:43 (saite)
word

(Atbildēt uz šo)

offt
[info]jan09
2022-06-11 01:28 (saite)
Ieteikums - padomā vispirms, cik % cibiņu saprot terminu bāzes jauda, un tās nozīmi, un tad izdali ar 10, un nebūs vairs jautājumu. Vājie/stulbie izmirst ātrāk, tā ir dabiskā atlase.
Atslēdz eiropejiskā pilsētā ūdeni un elektrību uz nedēļu, un būs vietējā katastrofa, un pēc 2-3 nedēļām kanibālisms.
Pārdomām - ko nozīmē tavs teiciens, pašreizējā lopkopība nav videi draudzīga - kāda tad ir, un cik tāda maksā? Trūcīgie ēdīs sintiku, biezie un nedaudzie DIY dabīgu gaļu, tavs sapnis tuvākajai nākotnei?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: offt
[info]extranjero
2022-06-11 12:03 (saite)
Par gaļu neko daudz neizteikšos, jo tas viss ir tikai nākotnes plāni, kas, kā zināms, nekad nepiepildās.

Bet distopiju šobrīd piedzīvo ukraiņi dažās pilsētās, kur nav ne pārtikas, ne ūdensapgādes. Mariupolē tiem, kas vēl tur ir palikuši, ir sākusies holēras epidēmija.

Tāpat karš Ukrainā ir apturējis graudu piegādes uz daudzās nabadzīgām valstīm, kur jau var draudēt bads. Tas ir nopietni. Latvijā varbūt problēmu nebūs, ja neskaita, ka pārtikas cenas pieaugs vismaz divkārtīgi. Šobrīd jau esot 30% inflācija.

Šī distopija radās tāpēc, ka Vācija slēdza AES un pirka vairāk gāzes no Krievijas, iedrošinot Putinu. Tieši zaļo absurdās rīcības ir novedušas pie šīs distopijas. Nav izslēgts, ka viņu absurdie centieni aizliegt vēl kaut ko, piemēram, 100% pesticīdu un minerālmēslu, var radīt nestabilitāti lauksaimniecībā, kas novedīs pie vēl lielāka bada pasaules mērogā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2022-06-13 01:24 (saite)
Kaut kā tā, jā. Un vēl - nevajag izniekot jau tā ne pārpilnībā esošos resursus uz lapiņām, plakātiem, kampaņām.

Kamā mēs investēsim - tas mums būs.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?