extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-10-23 12:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūsu aptiekā daļa notestējās kovid pozitīvi. Daži negatīvi (droši vien imūni), un vēl dažiem ir jāgaida uz testa rezultātiem.

Visi bija lietojuši maskas, un nevienam nav nopietnu simptomu. Principā tas jau bija gaidāms, un apstiprina, ka panika par kovida kaitīgumu vienmēr bijusi pārāk liela. Tās ir tikai nelielas iesnas. Kad tas notiek tev blakus, tad to var izjust vislabāk. Bet kad par to lasa avīzēs, tad gan ir – šausmas, šausmas. Protams, ja esat riska grupā, tad gan ievērojiet piesardzību un uzraugiet savu stāvokli. Bet tā primāri ir jūsu atbildība, nevis jābrēc uz citiem, ka viņi jūs ir inficējuši.

Tāpat NHS norādījumi bija aptiekas darbiniekiem nelietot kontaktizsekošanas lietotni. Jo loģiski, ka tās gadījumā būtu jāizolē visi apmeklētāji un visi darbinieki. Kas reāli nav izdarāms, jo kādam taču ir arī jāstrādā.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2020-10-23 17:03 (saite)
Latvijai bija daudz laika šo jautājumu risināt – kas būtībā ir organizācijas jautājums par saprātīgu resursu izlietojumu.

Tik daudz par slimnīcām nezinu, bet bija runa par to, ka vakcinācijas (ja un kad būs pieejamas) būs grūti visiem veikt ātrā tempā, jo nav jau tik daudz to ārstu, kas to var darīt. Realitātē apmācīt veikt vakcinācijas var veikt ļoti ātri. Tur nekā sarežģīta nav – kā iedurt adatu pareizajā vietā un izspiest virzuli. Vēl nedaudz jāzina, ko darīt anafilakses gadījumā utt. To apmāca vienas dienas kursā.

Bet mūsdienās to neviens nespēs operatīvi noorganizēt, jo valdību nevarība ir sasniegusi episkus apjomus. Ir izdoti pārāk daudz noteikumu, kas to visu regulē, un neviens negrib uzņemties atbildību kaut ko mainīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-10-23 17:14 (saite)
Latvijā vispār neļauj farmaceitiem vakcinēt, jo ārsti uzskata, ka farmaceiti nav kvalificēti to darīt.

Tajā es saskatu ārstu profesionālo monopoltiesību aizstāvēšanu. Kas varbūt arī ir viens no apstākļiem, kas traucē efektīvi organizēt lietas. Iespējams, ka ir daudzas lietas, kurās varētu iztikt bez ārstiem, bet tā kā tradicionāli tās darījušas tikai ārsti, neviens neuzdrošinās tās deleģēt citiem. Galvenais, lai šie citi apzinātos savas kompetences ietvarus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2020-10-23 18:37 (saite)
Hmm. Man šķiet, Zviedrijā ir aptiekas, kur ir šādas tādas vakcinācijas arī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2020-10-23 19:22 (saite)
Latvijā nav nepieciešamības apmācīt farmaceitus vakcinācijai. Tam, cik vakcīnu ir iepirktas un lielākā daļa jau iztērētas, pilnīgi pietiek ar medmāsām. Vakcīnu gan nepietiek. Šī gada skaitļi par gripas vakcīnām nav grūti atrodami

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-10-23 19:25 (saite)
Varbūt tāpēc jau arī vairāk neiepērk, jo ir zināms, cik daudz spēs savakcinēt?

Vai arī alternatīvi Latvijā ir daudz vairāk medmāsu nekā UK.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mranarhs
2020-10-24 14:53 (saite)
Viņķele vakar TV teica, ka šobrīd intensīvajā aprūpē var uzņemt 250 covid pacientus. Ja vairāk, tad jau būšot jāpārkārto sistēma. Bet cik ir maksimālā reālā robeža, tas paliek atklāts jautājums. Zviedrijā covid pacientu pīķa laikā (kaut kad aprīlī) intensīvajā aprūpē bija ap 1100 cilvēku. Un to milzīgo izstāžu zāli, kuru pārtaisīja par intensīvās aprūpes vietu ārkārtas gadījumam, tā arī nesanāca izmantot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-10-27 11:01 (saite)
UK bija līdzīgi, ka uzbūvēja atsevišķu hospitāli, kuru neizmantoja.

Šis vēlreiz parāda, ka brīvā kapacitāte ir milzīga un netika piepildīta. Varbūt tā nav gluži tāda, ka, neko nedarot, tā ir pieejama jebkurā brīdī, bet nevar jau arī pieņemt, ka neviens neko nedarīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?