wild thing ([info]evy) rakstīja,
@ 2015-07-09 12:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
gaveenis, day 22
vakar izdomaajaam taisiit vakarinjas pa vienkaarsho, lai nav kaadam jaasviist pie pliits. rezultaataa vienojaamies par auksto zupu [manaa izpildiijumaa] un kluba sendvichiem [H izpildiijumaa]. jo kaa reiziiti peec darba ieskreejaam supermaarketaa, kur iepirkaamies tukshaa duushaa [man darba aiznjemtiibaa ne brokastis sanaaca paeest, ne pusdienas, vot i negribot nogaveeju liidz vakarinjaam], un tad es biju "proud owner of the cheese aisle", jo muusu ratos nonaaca tik daudz siera, ka visus nopirkots veidus pat neatceros.
aukstaa zupa izdevaas dieviiga [jeb vienkaarshi es sen nebiju taisiijusi un dikti biju sailgojusies]. visvienkaarshaaka no vienkaarshajaam: burcinja marineetu bieshu [slinkums bija svaigaas vaariit], triis svaigi gurkji, dazhi marineeti gurkji, dazhi vaariiti kartupelji [shis ir mans aukstaas zupas fetish, es vienmeer lieku klaat vaariitu kartupeli], litrs kefiira, divas eedamkarotes majoneezes [jo, ok, kefiira kaa taada te nav, taapeec lietoju bezpiedevu dzeramo activia full fat, bet garsha taa kaa taa ir mazliet par pliekanu], dzeltenaas stipraas sinepes [taas peec garshas], marinaade no gurkjiem [arii uz aci un peec garshas]. ak jaa, saals un pipari, protams, peec garshas. olas aizmirsu novaariit, so iztikaam ljoti lieliski arii bez.
godiigi, es pat neatceros [jeb, jaasaka, vai vispar eksistee?] "pareizaa"un "iistaa" aukstaas zupas recepte. internetos ir miljons variaaciju par teemu. man arii katru reizi pamainaas sastaavdaljas. galvenokaart varieeju ar to, ko maajaas atrodu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tvarj
2015-07-09 12:47 (saite)
mani vairāk interesē, ko H teica par mūsu nacionālo "nelaimi" :D viņam garšoja?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]evy
2015-07-09 13:01 (saite)
neticeesi, bet vinjiem esot kas liidziigs :D
bet jaa, vinjam dikti garshoja, pus katlu izeedaam :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kants
2015-07-09 12:48 (saite)
es vēl pie aukstās zupas lieku mārrutkus un zaļās olīves bez kauliņiem

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]evy
2015-07-09 13:02 (saite)
o! maarrutki! paldies! :)
oliives...vareetu meegjinaat. tas marineetugurkju sabstituuts, vai klaat pie manis nosauktajiem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kants
2015-07-09 19:36 (saite)
es lieku tikai svaigos, tā kā grūti pateikt:) bet pamēģini tad sākumā trīs tādas apaļas smukules servējot ielikt šķīvī, kā iet kopā. ja atstāj uz nakti katlā, ir ļaudis, kam lielkas pa olīvainu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zum
2015-07-09 12:53 (saite)
Kad mums bija 36 graadi ( nu vairs nav ), es uztaisiiju taadu kaa tu, tik bez marineetiem gurkjiem, bet ar olaam un maarutkiem. Mans viirs vaacietis eeda, ka snjakst, kaut arii pirmaa reakcija, padzirdot, ka zupaa buus auksti kartupelji bija - iiiiiiiiiii!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]evy
2015-07-09 13:04 (saite)
mans H arii slaveeja, ka tieshi superiiga karstaa laika zupa :) ljoti svaigi garsho!
marineetos gurkjus tik kaadu ceturdalju uz svaigo gurkju skata, pikantumam. bet noteikti, ka garshiigi arii bez.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]di_wine
2015-07-10 03:51 (saite)
"mans H".... :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zin
2015-07-09 16:58 (saite)
es lieku puravu vēl klāt. un dilles, ja ir
gurķus tikai svaigos, kartupeļus nē, olu jā.
bet, ja tā padomā, ja pievienotu marinētos, tok varētu būt labāk.
šķidrumus/marinādes neleju, man ir svarīgi, lai kefīrs maksimāli biezāks būtu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]evy
2015-07-10 10:18 (saite)
jaa, luuk, dilles es arii aizmirsu nopirkt :( bet taa prasiijaas...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?