jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2021-10-27 19:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Rekur ārstu biedrības viceprezidents stāsta visu to pašu, ko [info]extranjero par valdības kļūdām, organizējot vakcināciju, un cik kļūdaini un gļēvi ir novelt tagad visu vainu uz antivakseriem. Piekrītu 100%</span>
Un Fūrmanim jau nu neviens nevar pārmest, ka viņš ir kaut kāds aptaurēts antivakseris vai homeopāts. 

Domāju, no viņa iznāktu tīri labs veselības ministrs. Noteikti labāks par jebkuru politiķi. Runā arī ļoti nosvērti, konstruktīvi un diplomātiski.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]missalise
2021-10-28 13:18 (saite)
Nu aicināt vakcinēties un visus ārstus - it īpaši - ģimenes ārstus - mudināt savus pacientus vakcinēties gan viņi varēja. Mans ģimenes ārsts, piemēram, šķobīja seju, kad sākās COVIDS un vispār uzskata, ka tas nekas īpašs nav. Manu mammu viņas ģimenes ārste nemudināja vakcinēties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-28 13:26 (saite)
Jā, es piekrītu, ka zināma kritika šajā virzienā ir pamatota.

Tomēr ir arī otra puse, ka ģimenes ārstiem šai lietai nav atvēlēts finansējums. Bija piemēri, ka ārsts, apzvanot pacientus, var pierunāt vakcinēties 25% pacientu. Katra saruna aizņem ap 10-15 minūtes (savukārt vakcinācijas biroja apzvanīšanas rezultāts ir tikai 10%).

Iemesls ir arī tas, ka puse ģimenes ārstu paši nevakcinē, un tāpēc nav nemaz saņēmuši apmācību par kovida vakcīnām. Bez šīm zināšanām viņi būs vairāk tendēti pret vakcinēšanu. Un atkal – kādam bija jāapmaksā šie apmācības kursi (pat ja tie būtu internetā).

Par tvitera kampaņām – tās ir īpašas prasmes, kurām ārstiem nav ne laika, ne iemaņu. Nav jau tik vienkārši paņemt un sākt rakstīt tviterī. Veiksmīgākie kļūst par influenceriem, bet pārējie tikai tajā vairo kašķus. Bet tviteris noteikti ir nozīmīga platforma un iestādēm ir jāpadomā par talantu piesaistīšanu un finansējumu arī komunikācijai šajos kanālos. Bet tas vairāk strādā uz jauniešiem, un izrādījās ir vieglāk panākams, nekā ar senioriem, kuriem sociālie tīkli ir mazāk aktuāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2021-10-28 13:55 (saite)
Viena daļa ģimenes ārstu vienkārši nav pārāk gudri, neseko nekādām aktualitātēm un pētījumiem, nepamatoti raksta antibiotikas pret vīrusiem "drošības labad" utt. Tad jau tikai likumsakarīgi, ka par Covid zina tieši to pašu, ko pārējā sabiedrība - kādus avotus izlasa, tam arī tic. Īpaši pensijas vecuma ārsti, kas neprot svešvalodas, izņemot krievu, ir tikpat pakļauti dezinformācijas riskiem kā pārējā sabiedrība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?