e-muca - [puksti|draugi|par mani|arhīvs]
proud to be peevish

Saites: VSK | Mēs pret "slikti" | Jociņi | LJ vieta | Komenti | Birkas | SC-Html | Visa Ciba

[Jun. 5th, 2013|08:25 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Es īsti nesaprotu vēlmi nepatiku pret SC skaidrot ar nepatiku pret krieviem, naidu pret svešo vai ko tamlīdzīgi etniski-nacionālistiski-politnekorektu. Manā skatījumā runa ir par diezgan loģisku opozīciju politiskajam spēkam, kura uzticība Latvijas valstiskumam un demokrātijai ir apšaubāma, ko parāda virkne pazīmju, sākot ar valodas referenduma padarīšanu no ekstravaganda margināļu projekta par teju vai gada notikumu #1 un klaji nevienlīdzīgo attieksmi pret 16.martu un 9.maiju (man personiski nepatīk 16.marta gājiens un es to uzskatu par nevajadzīgu, taču tikpat liekas ir 9.maija svinības), un beidzot ar to, ka šī politiskā spēka lielākais "draugs" ir pieaugoši autoritāra, pieaugoši revanšistiska, pieaugoši nacionālistiska (ja ir kāda valsts Eiropā, kur var nopietni runāt par fašisma atdzimšanu, tad tā ir Krievija) valsts, kuras politiskā elite PSRS sabrukumu (un, tātad, Latvijas valstiskuma atjaunošanos) uzskata par "ģeopolitisku katastrofu", bet savu leģitimitāti daļēji balsta Staļina, viena no asiņainākajiem 20.gs. tirāniem, slavināšanā.
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]blond
Date:June 5th, 2013 - 08:47 am
(Link)
Lūk, lūk.
From:[info]dute
Date:June 5th, 2013 - 09:31 am
(Link)
ļoti trāpīgi
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:June 5th, 2013 - 10:12 am
(Link)
Ar ko Ulmaņa diktatūras slavinātāji no NA (kuri atbalsta Putina režīma metožu lietošanu no valsts varas puses) būtu labāki? Vai ZZS ar tās faktiskā bosa Lemberga (demokrātiskāku politiķi grūti iedomāties, vai ne? :D ) draudzīgajām sarunām ar Krievijas vēstnieku?

Runājot par valodas referendumu - tieši "latviskās" partijas to padarīja par tādu notikumu t.sk. arī piespiežot SC (kam sākotnēji nebija vienotas nostājas) pozicionēties minētajā jautājumā.

Vajag būt apveltītam ar spēcīgu vēlmju domāšanu, lai neredzētu, ka tas, kas attiecībā uz "latviskajām" partijām neizsauc tādu sašutuma vētru, liek sašutumā bļaut kad kaut ko līdzīgu dara "nelatviskās" partijas. Un tas attiecas ne tikai uz partijām - pietiek salīdzināt sabiedrības reakciju, kad šo valsti publiski sāk kritizēt latvietis un kad ko tādu atļaujas ne-latvietis.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:June 5th, 2013 - 10:30 am
(Link)
Nebarojiet trolli!
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:June 5th, 2013 - 10:38 am
(Link)
Labi vēl, ka par Kangaru nenosauci. :)
From:[info]divi_g
Date:June 5th, 2013 - 10:55 am
(Link)
Nu, es šeit ne ar vārdu neminēju savu attieksmi pret NA, ZZS vai vēl kādu citu, tā kā šis teksts ir kaut kur citur jāraksta.
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:June 5th, 2013 - 10:58 am
(Link)
Es vnk norādu, ka daudzu atšķirīgo attieksmi pret SC un minētajām partijām savādāk kā ar nepatiku pret nelatviešiem grūti izskaidrot. Ne jau velti Vienotība mēģināja izspēlēt nacionālo kārti (tiesa - faktiski tādējādi vairāk palīdzot NA).
[User Picture]
From:[info]snark
Date:June 5th, 2013 - 12:02 pm
(Link)
Noteikti ir gana daudz to, kas spriež itin vienkārši un viņu nepatiku pret SC tiešām nosaka nepatika pret krieviem.
Tomēr. ZZS un NA Saeimas frakcijas, kopā ņemot, ir mazākas kā SC. Turklāt, viņus vajadzības gadījumā var norakt līdzīgi kā noraka TP un LPP/LC.
Savukārt, SC pēdējos gados parādās kā saliedēts spēks ar iespaidīgu un augošu atbalstītāju skaitu. Kombinācijā ar viņu Krievijas aizmuguri (par kuru gan neaizmirst atgādināt politiskie pretinieki :) tas ir pietiekami biedējoši.

[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:June 5th, 2013 - 12:05 pm
(Link)
Par ZZS varbūt varētu piekrist, bet NA kā reizi tikai sāk uzņemt īstos apgriezienus, balstoties tieši uz SC kā ienaidnieka tēlu. Perspektīva, ka politikā var sākt dominēt tādas partijas kā SC un NA (kuras politisko kapitālu g;ust uz nacionālā naida kurināšanas rēķina) man tiešām šķiet biedējoša.
[User Picture]
From:[info]snark
Date:June 5th, 2013 - 12:16 pm
(Link)
Rīga pavisam noteikti uz turieni stūrē. Domāju, ka, ja SC nesašķelsies, vai arī nepacentīsies mainīt latviski runājošo vidū esošo uzskatu par viņiem kā Vienotās Krievijas marionetēm, parādīsies arī tādi puiši, salīdzinot ar kuriem NA izskatīsies itin mēreni. No otras puses (lai arī te varbūt runā mani aizspriedumi), atkratīties no saitēm ar Krieviju SC nozīmē zaudēt pamatīgu sava elektorāta daļu. Tā ka būs tikai sliktāk.



[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:June 5th, 2013 - 12:40 pm
(Link)
Un stulbi ir tas, ka Vienotība ar ar savu kampaņu arī faktiski gāja NA pavadā. Par Reformu partiju (kuri šīs vēlēšanas šķiet neuztvēra pārāk nopietni) labāk neizteikšos...
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:June 5th, 2013 - 10:36 am
(Link)
Tas diezgan tuvu manām sajūtām arīdzan.
[User Picture]
From:[info]pzrk
Date:June 5th, 2013 - 11:47 am
(Link)
Es savukārt pirms pāris dienām pavilkos uz jautājumu, vai es/mēs/jūs/sabiedrība esam apmierināti ar vēlēšanu rezultātu. Ja vēlēšanas ir bijušas demokrātiskas un likumīgas, tad kas tur ko būt apmierinātam vai neapmierinātam — balstiesīgie rezidenti ir pauduši savu viedokli, un tas ir jāpieņem, pat tad, ja tam atšķirīgajam viedoklim kāds nepiekrīt.
[User Picture]
From:[info]snark
Date:June 5th, 2013 - 11:54 am
(Link)
Kāpēc lai nebūtu apmierināts vai neapmierināts ar kaut ko, pat ja to ietekmēt nevari?
From:[info]divi_g
Date:June 5th, 2013 - 05:01 pm
(Link)
Domāju, ka līdz robežai "A davai šitos ar durkļiem patriecam!" neapmierināts var būt arī ar vēlēšanu iznākumu.
[User Picture]
From:[info]bljanna
Date:June 5th, 2013 - 12:08 pm
(Link)
Absolūti!
[User Picture]
From:[info]heda
Date:June 6th, 2013 - 12:31 am
(Link)
100% piekrītu.

hackers counter system