aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2011-10-21 11:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:divvirzienu komunikācija

kāpēc pret riteņbraucējiem ir tik milzīgs naids? 

(es nerunāju par tiem kretīniem, kuri brauc virsū vecām tantiņām un maziem bērniem, jo tie ir vienkārši kretīni, bet par riteņbraucējiem vulgaris un to neaptveramo naidu, kas pret viņiem tiek vērsts)

vienkārši man tas liekas pilnīgi neloģiski: velosipēds ir superīgākais pārvietošanās līdzeklis. netērē nekādu enerģiju, izņemot pats savējo, līdz ar to nav nevienam nekas jāmaksā, nav nekāda piesārņojuma, un cilvēks pats ir tāds kā veselīgāks (un ar lieliem muskuļiem kājās). kā man liekas, it's a win-win for everyone.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rasbainieks
2011-10-21 15:43 (saite)
veselā saprāta ordenis tev!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]oblica
2011-10-21 15:47 (saite)
da es vnk bailīga esmu. :D Mums tas rajons galīgi tāds bīstams - Brīvības un Lielvārdes stūrī pluspunkta kiosks novietots apmēram 35 cm no veloceliņa. Ļoti jāpiedomā gan kad iepērcies, gan kad ripini garām + gar veloceliņu no Brīvības- Lielvārdes līdz Brīvības-Krustabaznīcas ir 3 vai 4 sabtransa pieturas, no kurām pa taisno izej uz veloceliņa, kurš jāšķērso, lai tiktu uz gājējiem paredzētās ietves. Atkal jāuzmanās nenormāli gan kā riteņbraucējam, gan kā pasažierim izkāpjot no troļļa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2011-10-21 15:51 (saite)
diezgan nervozi. man paveicies, ka liela daļa regulārā velomaršruta ir vanšu tilts - tukšs, kluss un mierīgs :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]losthighway
2011-10-21 15:57 (saite)
nu redz tu dzīvo blakus. arī es tagad dzīvoju blakus. jānis, ar bērniem blakus nedzīvo un veloceliņu varbūt ir redzējis tikai TV. un protams ka es varu bērnus pieskatīt un pieskatu. bet tas nekādā viedā nemazina nepieciešamību arī otrai pusei uzmanīties utt. autobraucēji 99% braucot koncentrējas utt, kad redzēšu tādu pašu rezultātu riteņbraucēju pusē, domas mainīšu. Un pagaidām pēc pasā pieredzes drošāk ir braukt pa ietvēm un daudzos gadījumos pa brauktuvi. Es gan centrā esmu tikai 3 nedēļas tāpēc par velo lietām te man nav līdz galam radies spriedums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]oblica
2011-10-21 16:09 (saite)
Nezinu, cik droši ir braukt pa ietvēm, bet IET pa ietvēm ir drošāk, nekā IET pa veloceliņu, tas nu točna. :) Mani tracina tas, ka pa veloceliņu pārvietojas, runājot pa mobilo, staigājas ar suņiem un bērniem vai vnk gaida trolejbusu. Kas tas ir?! Nevar to darīt uz ietves, ja tā ir turpat blakām?!
PS Jānis ar bērniem gan varētu būt problēma. Tāpat arī mana māte no laukiem, kas pieminētajā pluspunktā tikko nopirkusi e-talonu ātri uzmetas uz veloceiņa un pārskata maka saturu un pat nenojauš, ka tas, kur viņa atrodas, ir veloceliņš. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?