aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2008-12-02 19:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:jack johnson - witchi tai to
Entry tags:citi, es, novērojums

million reasons why latvia is the best country in the world 2
zvanīju ārstei x, lai pieteiktos vizītē, viņa mani kārtīgi izlamāja, jo es zvanot par vēlu (es viņai kādas vairākas reizes iepriekš biju zvanījusi, bet viņa jau pati neuzskatīja par vajadzīgu atzvanīt), turklāt kā gan es varu zināt, līdz cikiem šai kundzei drīkst zvanīt. ja es spriestu tikai pēc savas mammas, ārsti ir tie cilvēki, kuri ir sazvanāmi 24/7, mammai nereti zvana pavisam vēlos vakaros, viņa gan ir pavisam cits stāsts, tāpēc pēc mammas attieksmes pret pacientiem nevajadzētu spriest par latviešu ārstiem in general. es vispār dzīvoju milzīgās ilūzijās par Latvijas medicīnas sistēmu kā tādu, man nekad nav bijusi īpaša saskarsme ar rindām, nosūtījumu ķēpām un tādām lietām, bet tomēr man liekas, ka viņiem vajadzētu būt, nu, laipnākiem, ne - reti kurš iet pie ārsta tāpat vien, profilaktiski, lielākoties mēs taču novelkam visu līdz pēdējam un ejam pie ārstiem tikai tad, kad ir pavisam draņķīgi. vispār jau šī telefonsaruna ir ikdienišķs sīkums, bet tas man lika sevī pamanīt ārkārtīgi nepatīkamu iezīmi - es vienmēr mēģinu attaisnot cilvēkus, kuri pret mani slikti izturas. izdomāju viņiem visādas atrunas, tādas kā viņai drošvien bija grūta diena, varbūt viņu arī moka bezmiegs vai šis cilvēks noteikti nav ēdis pusdienas. man liekas ārkārtīgi neloģiski, ja pret mani izturas nelaipni un riebīgi, lai gan es neko tādu nelaipnības un riebīguma cienīgu neesmu izdarījusi.

un vispār Latvija, liekas, ir īgnākā valsts pasaulē. tagad es arī esmu īgna, turklāt gribu ēst.

p.s. nē, nopietni, es tā padomāju un mēģināju atcerēties, vai ir kāda publiska vieta, kur es nekad neesmu piedzīvojusi īgnu vai nelaipnu apkalpošanu. laikam tomēr viena ir - kafejnīcā All cappuccino viesmīļmeitenes ir tiešām jaukas. turpretī narvesenam un maximai, liekas, ir īpašie īgnuma testi, pēc kuru rezultātiem tiek pieņemti darbinieki. jo īgnāk, jo labāk, protams.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]glam_our
2008-12-02 21:24 (saite)
bija kaut kāds tur pētījums, ka latvijai ir sliktākā (nu vai arī otrā sliktākā) veselības aprūpes sistēma ES.

Btw nezini Rīgā kādu doktoru kurš ļoti labprāt raksta zīmes studentiem, kuriem obligāta sporta vietā galvenokārt ir gadījies strādāt vai pagulēt ilgāk?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2008-12-02 21:27 (saite)
nu, tādu, kurš ļoti labprāt raksta, gan nezinu. :) [tas tomēr ir diezgan piņķerīgi, es jau varētu piedāvāt māmas palīdzību, bet tas ir diezgan sarežģīti - viņa tomēr ir diezgan šauras nozares speciāliste, pie kuras var tikt ar ģimenes ārsta nosūtījumu, tāpēc viņas zīme būtu out of space]

jā, nu studentiem grūta dzīve, tāpat kā skolniekiem. :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]glam_our
2008-12-02 21:44 (saite)
uj, nu aizietu valmierā pie savas, teiktu, ka mēnesi jutos slima ļoti ļoti, galu galā atzīstoties, ka ir labākas lietas ko darīt ;D bet tur jau nevar brīvdienās tikt, nu labi labi nav jau nekas traģisks, laikam stunda jāmazgā grīdas kaut kur universitātē lai atsrādātu 4 nodarbūbas, kādas 3 stundas darbiņa un tā lieta darīta, tik gumijas cimdi jānopērk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2008-12-02 22:11 (saite)
jesus, kas tās par tumsonīgām metodēm?! un vēl studentiem? es saprotu, ka skolēns ir maziš un dumjš un nekā nesaprot, tādēļ audzināms, ar mietu, pātagu un sodiem. bet, ja students, izaudzis liels, joprojām nesaprot, ar ko sports ir foršs, tad tak jāliekas mierā un jāļauj vaļa dabiskajai izlasei.

p.s. tas nekādā ziņā nav uzbrauciens Tev par sporta neapmeklēšanu, bet gan patiess izbrīns par augstākās izglītības sistēmām.
jau kuro reizi pārliecinos, ka šeit var studēt tikai patiesi mazohisma entuziasti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]glam_our
2008-12-02 22:40 (saite)
Sports ir foršs, un ja pēc tām nodarbībām manī rastos gandarījuma un prieka sajūta ok-es ietu, taču saucās airobika, priekšā ir tipisks padomju produkts, kurš brēc "krūtis uz āru dibens uz iekšu" absolūti nesamēro fizisko slodzi nodarbības laikā, un galu galā ir kombinācija (noteiktais standarts kurš jāapgūst semestra laikā) kuru tad mums liek izpildīt reizes 20 pēc kārtas, pārmetot, ka mūsos nav emociju un dzirksts. (vtf???)
Šauties tur un par sistēmu brīnīties ne sportot.
Par sistēmām runājot, ne jau tikai medicīnas ir sūdīga, arī izglītības šur tur klibo, ou kā klibo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2008-12-02 22:44 (saite)
man šķiet, ka izglītība pie mums klibo visur, par 100%.
kamēr mazi, tikmēr izlaiž ar bērnu tiesībām (pērt, pērt vajag! un uz zirņiem likt tupēt, un simtmetrīgas kartupeļu vagas ravēt pātagas uzraudzībā!), kad nu ir izauguši par neprašām studējošā vecumā, tad atkal brīnās, kur tik dumja jaunatne padevusies. un tad nu ar drastiskām metodēm mēģina pāraudzināt, kad jau sen par vēlu, aizmirstot par to, ka kaut kas jāmāca arī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]amellie
2008-12-02 23:16 (saite)
Man atkal vieglatlētikā baigā medusmaize. Tās pāris meitenes starp visiem puikiem, lutina un lolo. Tikai nu gadā ir jāizpilda tie 4 normatīvi, kurus vispār ir tikai vienkārši jāpilda, rezultāts pat nav tik būtisks. Un pasniedzēji arī feini. :]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?