aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2017-08-17 15:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nezināju, ka tas ir iespējams, bet man reāli ar katru ceturtdienu arvien vairāk pieaug nicinājums pret cehs.lv


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2017-08-17 18:01 (saite)
Nē, man FB visi vīrieškārtas draugi ir novākušies kaut kādi mazsportiski tirliņi, tāpēc droši vien tāds iespaids.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2017-08-17 18:06 (saite)
par sieviešu selfijiem tu arī spried pēc sava fb loka? :)
vārdsakot mans points ir tāds, ka abi dzimumi savos atzinību ubagojošajos selfijos (man labpatiktos domāt, ka ir arī atzinību neubagojoši, un vispār, cik liela atšķirība uzmanības ubagošanā ir paša bildētam vai cita bildētam foto?) spiež uz "tradicionālajām vērtībām", tikai dzimumiem tās ir dažādas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2017-08-17 18:15 (saite)
Atbildot uz pirmo - jā, pat pēc mana FB loka, kurā sieviešu proporcionāli ir vairāk nekā vīriešu.
Par otro - protams, selfiji ir reducēšana, pozēšana citiem un vispār orientēšanās uz visu vērojošo, cerams, iekārojošo Cita skatienu kopumā ir vairāk sieviešu nekā vīriešu liga. Pašobjektivizācija, kurai komplektā nāk pārsteigti spiedzieni par to, ka objektivizē arī citi (te, protams, paveras iespēja bezgalīgai diskusijai par vistas/olas primaritāti).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nistagms
2017-08-18 12:22 (saite)
Sociālajos tīklos jebkurai personai ir tiesības likt to, ko viņa vēlas tur likt. Ja cilvēks vēlas likt simtiem selfiju, bet tu tos nevēlies skatīties, tad, piemēram, facebook ir opcijas 'unfriend' vai 'unfollow'. Kāpēc kādam ir publiski jāapsmej cilvēku, kas vēlas ielikt bildi, parādot, ka ir stāvoklī? Šim cilvēkam tas ir liels notikums - tāpat kā kādam liels notikums var būt skaisti pagatavots ēdiens, izaudzēta puķe, ceļojums uz Lietuvu, ceļojums uz Karību salām, vai ceļojums uz Vangažiem. Es vienkārši nespēju saprast šo izmisīgo vēlmi ņirgāties par citiem cilvēkiem, kas, acīmredzami, izriet no ceha autoru pārākuma sajūtas par visu apkārtējo pasauli, atzīstot tikai veidus, kā dzīvo viņi paši un domājot, ka viņu uzdevums tagad ir ņirgāties, piemēram, par feministēm vai cilvēkiem, kas, lai nobrauktu divus kilometrus uz darbu, izmanto velosipēdu nevis baltu džipu.

Man personīgi selfiji pārsvarā nepatīk tāpēc, ka tās bieži vien vienkārši ir nekvalitatīvas mobilās fotogrāfijas. Bet, ja ar selfiju saprotam pašportretu, tad tādu var uzņemt arī ļoti kvalitatīvi, un man nav nekādu iebildumu pret pašportretiem, turklāt tajos tiešām nav nekā morāli zemāk stāvoša nekā cita fotogrāfa uzņemtas bildēs. Šeit mēs varētu sākt runāt par fotogrāfijas kā tādas degradāciju, bet tas lai paliek citām reizēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2017-08-18 12:28 (saite)
Dooh, nu, cik var malt uz riņķi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nistagms
2017-08-18 12:46 (saite)
Tik ilgi, kamēr tev pieleks, I guess?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2017-08-18 13:03 (saite)
Mož, izlasi, ko es rakstu, un padomā, kamēr tev pielec? Vai tas par grūtu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nistagms
2017-08-18 13:10 (saite)
Es izlasīju un man pieleca. Tev nepielec.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2017-08-18 13:18 (saite)
Tad tik turpini.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nistagms
2017-08-18 14:00 (saite)
Nu tātad, pēdējo reizi paskaidrošu savu domu, bez jebkādas psiholoģizēšanas par selfiju būtību, to nepieciešamību vai vienalga ko (mani neinteresē šis aspekts) - mēs varam vienoties, ka drīkst likt gan selfijus, gan rakstīt to, ko raksta Cehs. Apšaubāmi gan man liekas tas , ka to publicē ziņu portāls Delfi, bet nu labi, šis portāls tāpat ir apšaubāms. Tu norādi, ka ir tikai labi, ka kāds 'aizrāda', ka nevajag pārāk daudz aizrauties ar 'stulbiem selfijiem'. Tur nu atkal būs ļoti grūti to kategorizēt un nodalīt - kurš ir stulbs, kurš vidēji stulbs, bet kurš ir totāli sabiedrības, vīriešu un arī mačo Ceha ūbermenšu akceptēts selfijs. Problēma ir tajā, ka, kā jau tas tika minēts, ar ņirgāšanos un pazemošanu noteikti netiks panākta 'labāka kopējā selfiju kvalitāte', vai kas nu tur varētu tikt sagaidīts. Tiek radītas tikai šādas garas, diezgan bezjēdzīgas diskusijas, kas nereti sevī ietver apsaukāšanos un ņirgāšanos vienam par otru, vienkārši kaut kādu vienu grūti definējamu sabiedrības daļu nostādot pret citu sabiedrības daļu. Ja tas ir vēlamais rezultāts, tad šāds raksts savu ir panācis. Aplausi, fanfaras, pūlis gavilē. Tas tad arī viss.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]src
2017-08-18 14:10 (saite)
Mjā, var redzēt, ka nedraudzējies ar Putnu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?