aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2017-06-03 17:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par sodu tam, ka es joprojām neesmu izdeklarējusies no vecāku mājas, man šodien bija jāiet balsot uz angļu ģimnāziju, vietu, kur pēc 9. klases izlaiduma negribēju vairs nekad spert kāju, bet, protams, nācās vēl aiziet uz bijušo klasesbiedru vidusskolas izlaidumu. un, protams, tas, ka mans iecirknis atradās tieši ķīmijas kabinetā, kas bija briesmīga, briesmīga vieta.

nekas daudz gan tur nav mainījies, daudz kas uzlabojies un kļuvis krutāks, kā moderna izskata iekārtas ķīmijas kabinetā, bet laiks ir darījis savu, un man pret to visu periodu ir tik ļoti duāla attieksme. tagad, protams, ļoti novērtēju to, cik tur viss ir zaļš un foršs, skriet ap Māras dīķi bija daudz foršāk nekā pēc tam skriet liceja stadionā, kur vienmēr gaisā smakoja, un tā Mārupīte blakus joprojām ir skaista. bet tieši tas laiks, tie 90tie/agrie 2000tie, kad arvien vairāk sāka izpausties sociālā nevienlīdzība - klasesbiedrenes, kurus tēvi no Mārupes veda džipos uz skolu un kuras brīvdienās brauca uz siltajām zemēm, un dzīvoja villām līdzīgās savrupmājās Bieriņos, un bērni, tostarp yours truly, kuriem visas drēbes bija no Āgenskalna humpalām, un tas vēl bija tas laiks, kad humpalas nebija stilīgas.

pati tiešām biju pārsteigta, aizejot līdz turienei un saprotot, cik daudz riebuma vēl pret to vietu. grūti joprojām īsti saprast, kāpēc.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mis_sarajevo
2017-06-03 18:07 (saite)
Manā balsošanas spotiņā - Kristīgajā ģimnāzijā - viss notika sporta zālē, kur pie sienas bija Jēzus.
Visur smaržoja pēc urīna un maltās gaļas mērces.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]au
2017-06-03 18:21 (saite)
es reiz saeimas vēlēšanās balsoju, braucot pa ceļam pie Tevis, un tad man arī sanāca tā katoļu skola. man patika tas, ka vilku plusus zem basketbola groza, kas kopā ar to jēzu bija kā nimbs man virs galvas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lara
2017-06-03 23:58 (saite)
mācījos tur no 1. līdz 4. klasei vēl padomju laikā. Tā bija mana mīļā pirmā skola. bet mēs valkājām skolas formas, tie bija citi laiki.
arī es šodien tur balsoju, un man bija viegla nostaļģija.

(Atbildēt uz šo)


[info]virginia_rabbit
2017-06-04 09:08 (saite)
man ir tādas sajūtas par liceju. bet kaut kas arī tur ir sarētojis.
tur bija tik daudz ziedošu redodendru, bērni (mani!) dauzījās gar garderobes logiem, un es iedomājis, cik viegli būtu viņus vest, laist skolā tepat ap stūri licejā, pat ja visu laiku domāju, ka nekad nevirnam tur nenovēlu.

(Atbildēt uz šo)


[info]krishjaanis2
2017-06-04 10:22 (saite)
Tev skauž, ka cilvēkus ar džipiem ved uz skolu, viņiem ir normālas mājas un atvaļinājumi?

(Atbildēt uz šo)


[info]salty
2017-06-04 23:04 (saite)
Kas ir tas, kas tik ļoti liek skolai riebties? 'Ot, nespēju saprast, jo man visas skolas ir patikušas. 90/2000ie arī manā centra ģimnāzijā noteikti varēja novērot nevienlīdzības, bet tā noteikti nav viena no galvenajām atmiņām par vidusskolas laiku. Vienīgais, ko atceros tā spilgi, ka klasesbiedrene nopirka džinsas ap 30 Ls Cubusā, kamēr es neko krutāku par 10Ls centrāltirgū atļauties nevarēju. Un Makdonaldā nevarēju atļauties... Bet ok, tas tādēļ, ka pusdienām paredzēto naudu vienmēr notērēju cigaretēs. Jā, un skolas laika brūtgānam Pļavnieku dzīvoklī bija gan bērnu pieskatītāja jaunākām māsām un pusdienu taisītāja, gan veļas gludinātāja un dzīvokļa uzkopēja, gan privātais šoferis, gan vienmēr importa jogurtiem u.c. lietām pilns ledusskapis, un tas viss kopumā man šķita WOW un kaut kas neiedomājams. Bet tas viss kaut kā galīgi ar skolu nesaistās tomēr.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2017-06-05 00:45 (saite)
Šajā gadījumā skola riebās arī tāpēc, ka ar savām 4 paralēlklasēm un 1400+ skolēniem tas bija baigais konveijers

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]salty
2017-06-05 23:11 (saite)
Un? Pilsētu skolas jau visas konveijeri, tikai laikam katram sava pieredze, kā ar to tikt galā. Man mazpilsētas vidusskolā bija 5 paralēlklases pamatskolu klasēs. Rīgas skolā videnes līmenī vispār 6 paralēlklases manā laikā bija, 30+ skolēni klasē. Tagad, šķiet, ir pat visas 7 vai 8 paralēlklases.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2017-06-07 23:52 (saite)
ko - un? es vienkārši pierakstu, ka man riebās mana pamatskola, un, kā izrādās, vieta riebjas joprojām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?